Sayfa 894/905 İlkİlk ... 394794844884892893894895896904 ... SonSon
Arama sonucu : 7233 madde; 7,145 - 7,152 arası.

Konu: EGGUB - Ege Gübre

Alıntı Originally Posted by bagbozumu Yazıyı Oku
    Onlar beter olursa bizde beter oluruzİnsan kendi kendine beddua eder mi
    Rekabet iyidir.
    en azından büyük ortakların da benzer şikayetleri olduğunu öğrenmiş olduk.
    Gübre işi saçmalık ve bunun yıllardır sürdürülüyor olması ya ahmaklık ya da birileri bu işten nemalanıyor. Denetlenmesi gereken bir durum var.
    Örnek : Yurtdışında bir ülkede veya vergi cennetlerinde bir şirket kurarsın. Gübreyi 100 dolara alır Ege Gübreye 150 dolara satarsın. Ege Gübre 150 dolara ithal ettiği gübreyi 150 dolara satar ve üzerindeki tüm maliyetler Ege gübreye zarar olarak yükletilir.
    Patron 50 doları vergi cennetinde hesabına aktarır
    Böyle oluyor demiyorum ama böyle olmuyorsa neden zarar etsin. Zarar ediyorsa neden ısrarla devam etsin.
    Önceki yıllarda da bu soru sorulmuş, gübre bizim ana işimiz, cironun çoğu gübre vs vs savunma yapmıştı.

Neyse demek ki tek rahatsız olan bizler değilmişiz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    23,653
     Alıntı Originally Posted by miper Yazıyı Oku

sonunda birbirlerine düştüler....beter olun....
    Gelecek tarımda ve askeri sanayide ikisinde de gübreye ihtiyaç var bence haklı serzeniş çok yönlü düşünmek gerek!
    Kartalın ufukta gördüğünü tavuklara anlatamazsın.
    Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldığım notlardır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Yönetim kararları lehinde %64.6 çoğunluk var.
    Halka açıklık %45
    Sermaye 100 milyon olduğuna göre Demek ki borsada işlem gören hisselerden yaklaşık 10 milyonu patronda olmalı

Hesapta yanlışlık yok değil mi?

Ne olursa olsun , patronlardan 2 kardeşin bu şekilde birbirleri ile iş yüzünden apayrı düşünmeleri hiç hoş değil.

Eğer danışıklı dövüş yok ise .

Hele danışıklı dövüş var ise , bu hepten kötü yatırımcıları için.

5.  Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Ne olursa olsun , patronlardan 2 kardeşin bu şekilde birbirleri ile iş yüzünden apayrı düşünmeleri hiç hoş değil.

Baticim ve tekfen orada da aralarındaki uyumsuzluk iyice ortaya çıkmıştı sonradan koltuk ve yönetim gitti...yaptıkları yanlarına kalmaz inşallah...
    Hersey yolunda gitse kurdukları düzeni bozarlar mi sizce...değişiklik olması için illaki bir terslik olacak...bagfasta zora düşecekler...borca batacaklar...ya da rekabet iyice kizisacak...devlet Trakya ve Orta Karadenize iki tane büyük gubre fabrikasi kuruyor...
    Son düzenleme : miper; 19-04-2025 saat: 18:44.

Sizce senelerdir gübreden zarar eden ve bunda ısrar eden yöneticiler yukarıdaki kanunda tanımlanan tanıma uygun hareket ediyorlar mı?

Yönetimin ibra edilmesi ile ilgili olarak da Yahya Kemal Gençer aşağıdaki maddeye dayanarak şerh koyuyor.

'' TTK m. 436/2 maddesinde, şirket yönetim kurulu üyeleriyle yönetimde görevli imza yetkilini haiz kişi, yönetim kurulu üyelerinin ibra edilmelerine ilişkin kararlarda kendilerine ait paylardan doğan oy haklarını kullanamayacaklarını düzenlemektedir.''

Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Yönetim kararları lehinde %64.6 çoğunluk var.
    Halka açıklık %45
    Sermaye 100 milyon olduğuna göre Demek ki borsada işlem gören hisselerden yaklaşık 10 milyonu patronda olmalı

Hesapta yanlışlık yok değil mi?
    Benim bildiğim kadarı ile patronların borsada işlem gören hisseleri yok. Ege gübre zaten kuruluştan halka açık bir şirket. 2001 yılında %50 ye yakın hisse yaşar holding ten, Gençer holding ve Recep Gençer e geçiyor. %5 hisse A gurubu ve imtiyazlı.

Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku

Genel kurulda gözlemlediğime göre hiçte danışıklı dövüş gibi bir durum gözükmüyordu.

Sayfa 894/905 İlkİlk ... 394794844884892893894895896904 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •