Bence Bright Star ı da elden çıkarması lazım bir 30-36 milyon dolar eder herhalde..Ptesi alım gelir diye tahmin ediyorum..
Bence Bright Star ı da elden çıkarması lazım bir 30-36 milyon dolar eder herhalde..Ptesi alım gelir diye tahmin ediyorum..
Şirketin finansal zorluğa girmesi Bright star ın alınması ile başladı.. Hiç almasakar şimdi krallar gibi karlar göndermiş olacaktı..Hem borç öde hem kur farkı hem faiz.. Bu bright star veya arena connect i hemen elden çıkarmak lazım..
Burada yaptığım ve/veya yapacağım tüm paylaşımlar şahsi görüşlerimdir, asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
Arena Connectin ciroya katkısı 400 milyon USD civarı. Bunu satarsanız şirket yarı yarıya küçülür. Bizim büyümemiz lazım küçülmemiz değil. Donanım işinin zaten brüt kar marjı düşük. O yüzden mümkün olduğunca çok ciro yapmanız lazım. Yani tabiri caiz ise sürümden kazanmanız lazım. O yüzden bu şirketi satmak mantıklı değil.
Üstelik brightstarın EFK marlı %3,5 - 4 arası. Yani senede 14-15 milyon USD esas faaliyet karı olan şirket 35-36 milyon dolara satılmaz çok daha fazla eder.
Evet son 2 sene bu alım yüzünden bayağı bir sıkıntı çekildi ama sorumlusu şirket değildi. Piyasa komple kötüye gitti faizlerin yükselmesi ile beraber. Ama şimdi faiz oluşturan tüm borçlar kapatıldı. Yani artık bundan sonra operasyonel kar direk net kara yansıyacak.
Şimdi küçülme değil büyüme zamanı. Faizlerin düşmesi ile beraber belki 1 sene sonra şirket satınalması bile düşünülebilir. Yapay zeka işi zaten şirket içinde büyüyecek bir iş ama donanım için seneye belki şirket bile satınalınabilir yada farklı bir aksiyon alınabilir. Bizim 1 milyar USD olan ciroyu arttırmamız lazım.
Bilançoya 15-20 gün kaldı. Bilançoyu bir görelim sonrasında piyasanın tepkisi ne olacak anlarız.
Bilancoyu göndermek için 70gün süreleri var (finansal takvim değişikliği nedeniyle tam denetime tabii bi bilanco için 1ocak-31mart dönemi bu sebeple yıl sonu bilancoları gibi uzun izin süreleri var yasal olarak) ve bu son tarih olarak 31marttan bu yana 10haziran son gün demektir. Bence genel kuruldan önce bilanco göndermiyecekler malesef testereye devam can sıkıcı hacimler ile.
Mali yıl değişikliği konusunda tüm onaylar alındı ama henüz Genel kurul onayına sunulmadı. Bu genel kurulda onaylanacak. Genel kurulda onaylanmadan da devreye giremez. Dolayısıyla gelecek sene 31 marttan sonra yıllık bilanço verecek bence. Bu seneki 1 Ocak - 31 mart dönemi yıllık bilanço olarak değerlendirilmeyecek diye düşünüyorum.
Bu konuda emin değilim ama şu anda hala daha bu mali yıl değişikliği genel kurulda onaylanmadığı için devrede değil. 1 Oak - 31 mart döneminde de devrede değildi. O yüzden o dönem ara dönem olarak değerlendirilir diye düşünüyorum. Bu durumda 10 mayısa kadar bilanço gelecektir bence. Genel kuruldan birkaç gün önce gelebilir 5-6 mayıs gibi. Ama dediğim gibi emin değilim bundan belki de senin dediğin gibidir.
Ben yatırımcı ilişkilerine söyledim bu şekilde aktardı, kıst dönem olarak geciyor dedi. 70gün süremiz var dedi. Teyitli bilgi. Nezaman gönderir bilemem ama GK da onaylanıp da 70gün süreyi kullanabilir belki de prosedür neyse.
Yatırımcı ilişkileri böyle dediyse doğrudur o zaman ama ben yine de bilançonun 5-6 mayıs gibi gelebileceğini düşünüyorum. Sonuçta bu 70 günlük süre bir hak , zorunluluk değil. Sonuna kadar beklemek zorunda değil. Nitekim her sene yıllık bilançoyu Şubat ayının ilk 10 günü gönderiyordu genelde. O zaman da 70 günlük hakkı vardı ama 40 günde gönderiyordu. Yine aynısı olabilir diye düşünüyorum ama tabi isterse Haziran ayının 10'una kadar da bekleyebilir.
Bakalım 15 gün sonra anlarız. Genel kurula yaklaşık 15 gün var. Bu süre içinde bilanço gelmezse , demek ki bu 70 günü kullanmak istediler diyeceğiz. Bağımsız denetleme ile beraber 40 günde çok rahat gönderirler ama tabi tahtadaki oyuna yönetim de dahilse o zaman insanları bıktırma yoluna gideceklerdir.
Yer İmleri