ne varsa eskilerdevar..
https://www.youtube.com/watch?v=DRFpbOhfBr4
![]()
ne varsa eskilerdevar..
https://www.youtube.com/watch?v=DRFpbOhfBr4
![]()
eskilerin yeri başka))
beden eskir.. fikirler ve düşünceler asla eskimez.
ölümsüz olmanın tek şartı budur.
insanın eskilere dönme istemi yeni düşüncelere hayallere ve fikirlere yelken açmayıp olanı kabullenme ve bir sebeptenten ötürü yorgunluk törpülenme belki herşeyle baş edemeyeceğinin kabullenilmesi ve dahası.
genç eski fark etmez..
iyi biri olmanın tek kriteri doğruya doğru diyebilmektir..
yoksa insan aynaya baksın dursun ben iyi birim diyerek kendini kandırsın... kendini kandıran insan kendisine yalan söyleyen insandır.
yalan söyleyen biri ise iyi olamaz.
eskimek önemli değil insanı yaşatan hayalleri ve fikirleridir.. iç dünyasıdır.
kozmik evrende sadece bu kalır senden geriye.
insanoğlu yokken bile daha ortada kainat vardı 14 miylar senedir.. insaoğlunun bu evrende beden olarak kum tanesi kadar değeri yok. koskoca dünya dediğimiz yaşadımız yer pıt diye kaybolsa evrenin ruhu bile duymaz
bu 14 milyar senelik organizasyonun içinde kim bilir neler var..
bu bilinmezlikte madem geriye kalan tek şey hayal gücü ve fikirlerimiz o halde bu organizyonda en azından birlikte senfoni olalım. diğer türlü insanoğlu zavallı bir şekilde yaşamaya devam ediyor varoluşşsal krizlerde boğulup duruyor.
büyük bir nehire kapılmış gibi çırpındıkça daha çok batıyor.. suya hükmetmenin tek yolu ona uymak kendindimizi ona bırakmak bu organizsyona anca böyle eşlik edebiliriz.
gerçek huzur budur.
VIX +7.xx lerde...***
ABD ve Japonya fiçırları eksi açtı...
***Geride korku endeksi diye başka bişey paylaşan bir arkadaş vardı. Matriks kodu yanlış herhalde. Tabii özünde volatilite endeksi de...
![]()
Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.
einstein tanrıya inanan biriydi fakat ölmeden önce halka açık vasiyetinde bedeninin yakılmasını istedi. ve ona görede yakılıp küllerini seprtiler..
ama hala yaşıyor.. fikirleriyle. hayal gücüyle.
![]()
Bizim piyasayı akl-ı selim terk edeli çok oldu başganım.
Teknikçileri bile komplo teorisyeni yaptı mevcut konjonktür.
Herkes fal açıyor siyasete dair.
Benim ekranıma göre(XU100 için):
Anlık değeri 8.909 civarı olan 100 Haftalık ortalamaya çoktan değmiş olmalıydık.
Lakin piyasa artık sığ olduğundan, "9.227.xx civarındaki Haftalık IM tuttu", havası eşliğinde,
20 Aylık* ortalama(ben bunu önemsiyorum) olan 9315 üzerine attılar Perşembe itibari ile.
Öyle veya böyle 100 Haftalık ortalamaya "bi değdirecek" diye düşünüyorum ben...
* Düzeltme: Haftalık yazmışım yanlışlık, "20 Aylık Otalama" doğrusu...
Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.
Yer İmleri