-

30-endeks sakin başladı, biz kapalıyken yurtdışı ralli yapmıştı, lakin deprem oldu psikolojiler bozulmuş olabilir.. şu an dirençteyiz, burdan yukarı uzama ihtimaline oynamak istemem, short fırsatı kovalarım.. gerçi aşağı doğru da marjı pek yok, nşa 10050 desteği tutunması beklenir.. teknik beklenti- dar alanda kısa paslara devam.. 'tabutta röveşata' diye bi film vardı, dervişe niye bu ismi koyduğunu sormuştum -röveşata atmanın en zor olduğu yer tabutun içiymiş..
abd tahvil piyasası zangırdayınca, sarı paşa iki önemli geri adım attı -bu fed başkanına biraz süre tanıyacam dedi, çinle gümrük oranlarını düşürürüz dedi, abd borsaları da pozitif tepki verdi mag7 hisseleri ralli yaptı.. lakin short-cover temelli bi yükseliş, fundamental gerekçeye dayanmıyor, devamı zor.. anlaşılan o ki, fed üzerinden likidite repo rate cut falan yaptıramayacağını anladı, daha doğrusu fed'in üstüne giderse tahvil piyasası çökebilir diye çekindi, hazine üzerinden fiskal teşvikler verecek
-
alt sokaktan laikçi teyze geldi, ekrem başkan serbest bırakılsın diye imza topluyormuşlar, imzaladım.. metro çıkışlarına meydanlara pusu kurmuşlar, orda da imza attım, sonra çay bahçeye geldiler bi kere daha imzaladım.. imza atmasam mimlerler, evin kapısına çarpı işareti atarlar, mavi gökyüzünü dar ederler.. isterlerse 10 imza daha atarım, yeter ki faşist baskı üstüme yönelmesin, hayatımda bu kadar yoğun bir kara faşizm görmedim
mesela birisi kahveci boykotunu delmiş, hemen toplu linç, insta hesabını takipten çıkıyorlar.. ama orda kalmıyor, takibi bırakmayanlar linç edilmeye başlanıyor ikinci turda, gündemi yakından takip etmen lazım, daha doğrusu tek gündem var- hırsız serbest bırakılsın.. deprem olmuş, milletin canı burnunda, bunlar ne yapıyor ?? yürüyüş yapacaklarmış, valiliğin gösterdiği yerleri beğenmemişler, başka bi yerde yasadışı yürüyüş yapmaya çalışıyorlar, gençleri polisle karşı kaşıya bırakmak derdindeler.. eşi benzeri görülmemiş bi leş sürüsü
-
Hindistan Pakistan savaşın eşiğinde...
Keşmir'de gerçekleştirilen saldırıdan sonra Hintliler Pakistan askeri ateşini kovdu, Pakistanlılar'ın vizelerini iptal edip Hindistan'ı 48 saatte terketmelerini istedi. Ayrıca 1960'lı yıllarda İndüs nehri suyunun paylaşımına dair yaptıkları anlaşmayı askıya aldılar. Bugün Pakistan Mili Güvenlik Konseyi toplandı ve İndus nehri suyunun kesilmesinin savaş sebebi olacağını açıkladılar....
Pakistan da Hintli askeri diplomatları kovmuş...
-
Almanya'da daha hükümet kurulmadan koalisyon partileri oy kaybediyor. Milliyetçi parti afd yapılan son anketlere göre birinci parti konumuna yükselmiş....
Böyle giderse Almanya'da derin yapı mekanizması faaliyete geçer.
Anayasayı koruma bahanesiyle afd'ye kapatma davaları açılır....
-
Pakistan silahlı kuvvetleri tüm izinleri kaldırmış, izindeki personelin 24 saat içinde birliklerine katılmaları talimatı verilmiş. Hindistan'a ait uçak gemisi savaş gemileri eşliğinde Umman denizine açılmış...
-
Habere göre terör örgütü kongresi önümüzdeki pazar Irak'ın kuzeyinde toplanacakmış. 3 gün sürecekmiş...
https://panorama-news.de/gundem/pkk-...er-belli-oldu/
-
İspanya ve Portekiz'de yaygın, Belçika, Yunanistan ve Fransa'da bölgesel elektirik kesintileri yaşanıyormuş...
-
Fas’ta da elektrik kesintilerinin olduğu iddia ediliyor….
Birkaç sene önce dünyada elektrik kesintilerinin yaşanacağını iddia edenler vardı. Onlara komplo terorisyenleri denilip geçilmişti.
Onlardan birisi (Türkiye’deki) Abdullah Çiftçi’ydi galiba….
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri