bu hisse sabırlı olana ekmek yedirecek gibi...
bu hisse sabırlı olana ekmek yedirecek gibi...
"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!
Sorun piyasanın geneli, faizler çok yüksek ve hisse yatırımına gelecek taze para girişi yok...Varlık fonu olmasa şimdiye 7.000 ler garantiydi XU100 tarafında...3-5 kagıtla tutuyorlar piyasayı...
Tahtayı yapanlar da haklı alsa götürse kime verecek sonrasında...Şu bilanço gelse de durumumuz nedir görsek...İyi yerlerden iyi miktarda aldık, bakalım tuttuğuma değecek mi yoksa diğer kağıtlarımda olduğu gibi enflasyona yenilecek miyim?
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...
PPF yıllık getirileri halen %60 civarında ve altın dahil bütün enstrümanların getirisinin üzerinde...Böyle bir konjonktürde borsa ne yapsın ? ASELS, EREGL felan tutuyorlar piyasayı...Bende de bir çok güzel kağıt var yüzüne bakan yok maalesef...
Bilanço hiç hoşuma gitmedi...Hiçbir şey yapmasa kasadaki 600 milyon TL'nin aylık %4 net PPF getirisi 24 milyon, 3 aylıkta 72 milyon TL yapar...Nakit yönünden eli bu kadar rahat olmasına rağmen hasılat ve esas faaliyet kârı geçen yıla göre düşmüş ??!
Son 1,5 yıldır yaşanan inanılmaz bir harabiyet var şirket finansallarında...Nas inadı yüzünden memleketin en az 10 yılını heba ettiler, sonra da İmamoğlu rezaleti ve rezervlerin sıfırlanması...Geçenlerde biri hesap etmişti orada okudum: kabaca 50 milyar dolar....
Biz de kalkmışız böyle bir ortamda hisse yatırımı yapıyoruz...Kafa yok, ya da bir çeşit uyuşturucu bu borsa mevzusu, bağımlılık...An itibariyle reel hiçbir getirisi yok çünkü...Sıfır riskli PPF lerin aylık %4 getirisi orada dururken gel burada bu borsa çukurunda debelen...
Hey Allah'ım !...
Şirketlerin finansalları tel tel dökülüyor ve bana göre bu rasyoların endeks bazında total ederi 7.000 endeks bile etmez...Siyasi riskleri ve dahi "Şirketine el koydum, canım öyle istedi" riskini saymıyorum bile...Zaten onu da hesap edersek ederi sıfır...Çünkü buraya koyduğun paranın her an sıfırlanma riski var; sabahın erken saatlerinde bir bakmışsınız şirket kayyuma devredilmiş...Mevzuat yönünden de müsait biliyorsunuz...
Böylesi bir konjonktürde borsaya para yatıran delidir...Net !
Yer İmleri