Sayfa 413/413 İlkİlk ... 313363403411412413
Arama sonucu : 3304 madde; 3,297 - 3,304 arası.

Konu: KAREL - Karel Elektronik

Tayvanlı bir şirket yapay zeka ile ilgili farklı ülkelerde 35 üretim üssü yapmayı planlıyor,ağırlıklı ABD ve AB

Tayland yapay zeka ve ilişkili çip alanındaki dünyadaki büyük talep sebebi ile birçok stratejik ülkede çip üretim tesisi açmayı planladığını açıkladı.Artık Dohol bu dönemde açılan pencereleri değerlendiremez ise çok ayıp. K/y kandırmak ile uğraşmak yerine kapasiteli bir CEO bulmaları gerekir.Yönetim Kurulu başkanı kızı sosyetede boy göstermeyi bırakıp bu yeni açılan ufku değerlendirmeliler.

3. Bilanço ayı başladı ilk çeyrekte zararda rekor tazeleyecek herhalde zarar. Fiyatlaması başladı sanırım

4. Chip işi ile kart üretiminin alakası ekmek fırınıyla bu ikisinin alakası kadar ancak vardır. Chip üretimi class10 temiz oda dahil çok ciddi altyapı ve milyon dolarlık onlarca cihaz gerektirir. Dohol veya karel siklet dışı, bu iş için çöp gibi kalır. Dışardan yatırımcı gelirse başka, gelir mi niye gelsin gelse de doğanı mı seçer? Ben kibrit fabrikası bile kurmam bunlarla ortak olup.

5. Karelin yaptığı işler belli...macera aramaya gerek yok....beyaz eşya sektörüne kart veriyor arclk zarar açıkladı....kar yazdığı sektörler belli hamallık yaptığı sektörler belli....Bana göre karelin sıkıntısı çok net...Bize kurt ceo lazım...

6. Evet, tam teşekküllü bir çip fabrikasının maliyeti milyarlarca dolar , Karel/Doğan gücünün çok üzerinde.Ancak dünya çip üretiminin %60 a yakınını karşılayan Tayvan üzerine Çin tehdidi olduğu için başka ülkelerde 35 fabrika açması planlanıyor.Bir tanesi de neden Türkiye'de olmasın.Bir vasıtada 1000-2000 arası çip olduğu ve Türkiyenin de özellikle ticari araçlarda önemli bir üs olduğu ve diğer çip kullanılan kollarda da savunma, beyaz eşya v.s. düşünülürse neden olmasın.
    Son düzenleme : pej; Bugün saat: 11:13.

7. Ancak bunu Dohol'ün bu dönemde bunu gerçekleştirebilmesi için yüksek kapasiteli bir CEO ihtiyacı olduğu kesin.Bu konu T.C nin en öncelikli konusu olmalı, Sanal Zeka, robot teknolojisi gibi yeni dönem konularında yer olmak isteniyor ise.Gerçi hayaller Paris gerçekler Çemişgezek ama kim bilir; oyun yazılımımda 1 milyar USD ihracaatımız var, yazılımda çok geri değiliz.
    Son düzenleme : pej; Bugün saat: 11:14.

8. Chip üretimini yapan makinaların büyük bir kısmını yapan firma bir Hollanda firması.Bu firma Aselsan'dan ayrılan 100 mühendisin hepsini istihdam ediyor. Tübitak ve bazı üniversiteler bu çipleri küçük ölçekte üretmeye çalışıyorlar.Intel sadece bilgisayar çiplerine odaklandı, diğer çiplerin önemli bir kısmınıTayvan firması ve Samsung üretiyor. ABD ise Çin'in üretmesini engellemeye çalışıyor.Yani bu çip işinde büyük mücadele var ve ürerimde kullanılan nadir metaller için Çin'e alternatif kaynak olarak ABD Ukrayna ile önemli bir anlaşma yaptı.Şu anda en yaygın olan çip 95 nM.Saç telinin 100,000 nM olduğu düşünülürse çip yapımı hiçte kolay bir şey değil, ekonomik ölçekte bir fabrika maliyeti 10-15 milyar dolar olabiliyor ve 5 sene sürüyor.Bu süre sonunda da üretilecek çipin modasının geçmemesi için büyük maliyetleri olan AR-GE kapasitesi hazır olmalı.Zor işler bunlar, denizde orucu bozmamak için makata tıkaç üretiminden farklı işler.

Sayfa 413/413 İlkİlk ... 313363403411412413

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •