Sayfa 901/901 İlkİlk ... 401801851891899900901
Arama sonucu : 7205 madde; 7,201 - 7,205 arası.

Konu: EGGUB - Ege Gübre

1.  Alıntı Originally Posted by bagbozumu Yazıyı Oku
    Bugün portföyümde amiral gemi durumundaki hissenin bir kısmının trade imkanı vermesiyle, eggub amiral gemi pozisyonuna tekrar yükseldi
    Ağır geldi galiba, gemi yan yattı yine, bol kazançlar.
    Buralarda oyalanmak devam, 70 üstü kapanislar olmadan rahat yok.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

Alıntı Originally Posted by bawer Yazıyı Oku
    Ağır geldi galiba, gemi yan yattı yine, bol kazançlar.
    Buralarda oyalanmak devam, 70 üstü kapanislar olmadan rahat yok.
    Günlük bakmıyorum bawer hocam, bilakis böyle günler imkan oldukça benim için alım fırsatı oluyor.

Alıntı Originally Posted by bagbozumu Yazıyı Oku
    Geçen yıl ilk çeyrekte yüksek miktarda ertelenmiş vergi gideri yazmış ve bilançoyu bozmuştu. Bu ilk çeyrek bilançoda gelebilecek makul bir karlılık bile, yüksek kar artış oranı ile avantaja dönüşebilir.
    12 Aylıkta Gübre stokları diplere gelmiş nereyse sıfırlanmıştı. Eğer bu çeyrek ithalat yapmadı ise 23 Milyon stok ile zarar yazma ihtimali düşük görünüyor.

STOKLAR;

2022/12 ---270.335.500

2023/12 ---356.964.682

2024/12----23.780.188

Ayrıca genel kurulda diğer ortaklar bu konu üzerinden yönetimi çok eleştirdi ve konunun araştırılması, dava konusu yapılması bile dile getirildi.

Diğer husus ise Aliağa Liman Başkanlığı verilerine göre konteynır elleçleme miktarı 2024 ilk çeyreğe göre yüzde 10 azalmış görünüyor.

Şirketin en son bilançoda döviz pozisyonu 116 milyon artıda idi, buradan da bir miktar kar yazacaktır.

Bu durumda Ege Gübre için benim ilk çeyrek beklentim şu şekilde,
    Satışlarda düşme olmasına rağmen karlılıkta yükselme olacaktır. Sadece liman hizmetlerinin ağırlığı ile yüksek kar marjları görebiliriz.
    Herkesin de değindiği gibi EGGUB için asıl belirleyici bilanço performansını kısmen 3. çeyrekte olmak üzere, 4. çeyrekte göreceğiz.
    Muhtemelen kurların da bu seviyelerde tutamayacaklar ve usd 40 lı rakamlar gündeme gelecektir.
    Liman hizmetlerinin döviz bazında olması nedeniyle şirket bundan da olumlu etkilenecektir.

Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    12 Aylıkta Gübre stokları diplere gelmiş nereyse sıfırlanmıştı. Eğer bu çeyrek ithalat yapmadı ise 23 Milyon stok ile zarar yazma ihtimali düşük görünüyor.

STOKLAR;

2022/12 ---270.335.500

2023/12 ---356.964.682

2024/12----23.780.188

Ayrıca genel kurulda diğer ortaklar bu konu üzerinden yönetimi çok eleştirdi ve konunun araştırılması, dava konusu yapılması bile dile getirildi.

Diğer husus ise Aliağa Liman Başkanlığı verilerine göre konteynır elleçleme miktarı 2024 ilk çeyreğe göre yüzde 10 azalmış görünüyor.

Şirketin en son bilançoda döviz pozisyonu 116 milyon artıda idi, buradan da bir miktar kar yazacaktır.

Bu durumda Ege Gübre için benim ilk çeyrek beklentim şu şekilde,
    Satışlarda düşme olmasına rağmen karlılıkta yükselme olacaktır. Sadece liman hizmetlerinin ağırlığı ile yüksek kar marjları görebiliriz.
    Herkesin de değindiği gibi EGGUB için asıl belirleyici bilanço performansını kısmen 3. çeyrekte olmak üzere, 4. çeyrekte göreceğiz.
    Muhtemelen kurların da bu seviyelerde tutamayacaklar ve usd 40 lı rakamlar gündeme gelecektir.
    Liman hizmetlerinin döviz bazında olması nedeniyle şirket bundan da olumlu etkilenecektir.
    Hemfikiriz Sn. playmaker Bilanço gelince değerlendirme yaparız.

5. Böyle bir açıklama geldi. Screenshot_2025-05-06-16-30-43-817_com.twitter.android-edit.jpg

2311DRK48G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 901/901 İlkİlk ... 401801851891899900901

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •