Sayfa 894/894 İlkİlk ... 394794844884892893894
Arama sonucu : 7149 madde; 7,145 - 7,149 arası.

Konu: SASA - Sasa Polyester

1.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    elimde bir miktar hisse vardı...

mayıs ayınada 3 gün kaldı...

10 liradan satmak istiyorum nereye baÅŸvurmam gerekiyor...
    10 liradan hazır alıcı varmış demekki. Tamda patronun sevdiği yatırımcı. Bize böyle yatırımcı gerek. maaşallah.

SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. En geç 12 Mayıs'a kadar ilk çeyrek bilanço açıklanacak. Bakalım faaliyete geçen PTA tesislerinin bilançoya etkilerini burada görecek miyiz, aksi halde bilanço beklentileri de maziye mi karışacak.
    Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

3. genel kurulda geçti erdemoglunu 1 yıl yatırımcılar göremez...

artık magmayamı iner yoksa nominalemi düşer Allah bilir...

bist 30 hisselerindeki çürük elmalar fiyatlarıyla nasıl kendini belli ediyor...

Adam akıllı hisse olsa sakız parası olmazdı dicemde onu bile alamazsın...

Yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by hep kazan Yazıyı Oku
    kisa vade `den alintidir ;
    Yazdıklarınız sanki biraz matematiğe ters gibi ama... Olsun.
    İman ve inanç var gördüğüm. Yeter.
    "Elindeki hisse düştükçe kazanacağına inanan..." adama kim ne anlatıyor?
    İman ve inanç yeter hamdolsun.....

arkadaslar bu yazim hisseyle ilgili degil , forumdaki bi arkadasa cevap yazdim , simdiden soyliyeyim , istemeyen okumasin vaktini harcamasin ..

guzel kardesim , sen ne ilksin nede son olacaksin ,
    senden oncede sirf inancdan kaynakli cikip burada bana saldiranlar oldu , bundan sonrada muhakkak olacak
    aslinda konu hisse degil kar zararda degil , bana insanlarin muhalefet olmasinin tek sebebi inancli olmamdan kaynakli,
    ben bana yakisani yapayim ... Allah herkese nasip etsin inanci ...

ben tahtacinin ne yapacagini biliyordum yada tahmin ediyordum , ama bolunmeden once en kotu 80-90 a cikartip oradan bolecegini dusunuyordum ama tahtaci 2 sene boyunca hisseyi dusururken toplamisti ama demek yeteri kadar toplamamis , bu kadar ac olacagini ben bile dusunmemistim ,
    hisse yi 190 dan dusurdukten sonra en kotu 50 liralara dusurup oradan toplayip yukari atar dedim ama 50 liranin da altina getirdi

haaa ben 50 lira deyince 2022 de, burada linc yemistim !! isin bide o tarafi var ,
    tahtacinin oyunu dusundugumden de buyukmus ,
    benim tezim borsada bi hisse ne kadar duserse cikisi da okadar fazla olur , ne kadar zaman alir bilemem ama sonunda gerceklesir
    bu tecrubeyle sabittir

elimdeki hisse dustukce daha cok kazanacagima inanan biriyim , cunku vadem kisa vade degil ,orta vade de degil, uzun vade de degil , uzun vadenin de uzun vadesi , benimkisi omurluk , ben oldukten sonra coluk cocuga kalir ...

ben daha sasa hissesini almadim , daha toplamadim , yatirimimi tamamlamadim yani ,ben su anda toplama surecindeyim , toplama surecimin bitecegi tarih 2032 yili , o zamana kadar toplamaya devam edecegim !! olayi kavrayabildinmi ?
    bak o kadar uzun uzun yazdigim halde halen yazdigimi idrak edemeyenler var ,

daha benim icin ortada alinmamis bi hisse var ,tum nakit paramla hissede oldugum halde ,her ay duzenli bi gelir kaynagimdan gelen para ile her ay tutturabildigim her fiyattan hisse aldigim halde elime gececek farkli senaryolardan gelen para ilede hisse alacagim ve almaya devam edecegim halde halen benim yaptigim yatirim henuz tamamlanmadi , bitmedi almis olacagim pozisyon henuz , 2032 de bitecek , hisse dusse ne olur ben mal toplayan birisiyim , hisse duserse ucuza mal topluyorum , duserkende cikarkende trade yapiyorum , lotumda artiyor ya bende sikinti var yada sende , sen bunu anlayamiyosam acik acik yazip acikladigim halde sende sikinti var diyecem , haa sen dersin madem 10 yil mal toplayacan , git filanca hisseyi topla sasadan iyidir diyebilirsin ama benim aklimda buna yatmis ben bu sirkette bi gelecek gormusumde bunu dusunerek buraya yatirim yapmisim , parada benim , sana yada baskasina ait degil , ee o zaman sikinti ne arkadaslar ? karda benim zararda benim

isin bide diger tarafi var 10 sene sonra hisse yukseldi cok primlendi diyerek ben hisseyi satmayacagim , baska hisselere yatirip ordanda kazanayim demem , kendimi strese sokmanin anlami yok , ben elimdeki milyonlarca lotun temettusunu alip keyfime bakacagim , Allah izin verirse kismet ederse sefasini surecegim ,duzenli bi gelir olacak o temettu bana, tek odak noktam hissenin yillik kari ve bu yil ne kadar kar verecegi , hisse fiyati ilgilendirmiyor beni !!! alacagim temettu sadece beni ilgilendiriyor , kapis ??

tahtaci agliyomu ? erdemoglu agliyomu ? hissenin fiyati dustu diye , elindeki hisse dustu diye agliyomu ? ben niye agliyayim ,
    onlar mal topluyosa bu fiyatlardan bende mal topluyorum , tahtaci ile ayni pozisyondayim , bunu sana daha nasil aciklayayim

su akar yolunu bulur 10 senede.. 10 sene sonra onumuze bakariz , buna borsada yatirim deniyor , ben borsa oynamiyorum borsada yatirim yapiyorum , anlayana

haaa bu fikrimin karsisinda isen yani bi hisse ciddi dustu 10 senede bi daha ederini bulmaz diyosan o zaman borsada yada sasada ne isin var derim yani simdiye coktan elindeki tum hisseleri satip gidip parani dolara altina yada araziye baglaman gerekirdi

sen aklin sira dalga geciyorsun iman ve inanc var yeter hamdolsun diyerek ..

ne diyeyim

bak guzel kardesim kucuk bi ornek vericem ;

senin anlamayacagini biliyorum ama senin vasitanla forumu takip edenlerden birisini belki aydinlatabilirim o yuzden yazicam ,

investinge gir bak , oradaki insanlarin nasil bi psikoloji icerisinde olduklarina bi bak , inan onlar bu aksam yemekte pirzola yapsa hazirlasa hanimi , uzerinede baklava koysa masaya , o adamlar pirzola baklava yeselerde o yedikleri pirzolanin lezzetine varamazlar ,

nedenmi , adamlarin hayati kaymis , ne yiyolar ne iciyolar haberleri bile olmaz , sahip olduklari hic bi seyin, saglik, aile ,cocuk, evi ,arabasi ,kendisini seven aile uyeleri bunlarin hic birini gorecek farkina varacak durumda degiller ,nedenmi ?

adam borsada para kaybettigi icin kecileri kacirma durumunda , kimbilir sagligindan neler gitti kimbilir ailesine sevdiklerine neler yasatti bu zamanda , kimbilir etrafindaki sevdigi arkadas dostlarinin kac tanesinin kalbini kirdi , kimbilir sinirinden trafikte tartistigi kisiye saldirdi , yaninda hamile esi cocuklari olan arabaya saldirip kimlere neler yasatti ,
    yahu adam diyoki basimdan asagi bi bidon benzin dokup yakicam kendimi , intihar edicem diyen var , gidip ibrahimi oldurucem diyen var ,sasa fabrikayi kundakliyacagim diyen var , insanlarin nasil bi ruh halinde olduklarini biliyonuzmu siz ,

yani insanlar baskalarinin yada kendi canlarini almaktan bahsediyo , katil olmaktan , can almaktan bahsediyolar ,
    degermi para icin can almaya hatta kendi canlarini almaya hatta kendini benzinle yakmaya ...para icin degermi ?

tek sebebi para kaybetmeleri , iyide o para kaybedenlerin hic birinin kaybettigi para benim kaybettigim kadar degildir ,

ben sasada cok ciddi para kazandim 126 liraydi galiba satmistim , sonra patron konusunca dedim en az 6 ay gitmez bu hisse bidaha bu konusmadan sonra , gittim altin yukselecek tum dunyada ons degeri dedim altin hissesi aldim , gercektende altin o gunden sonra her gun rekor tazeledi yukselerek kaca katladi , altin yukseldikce hisse dustu , ben tam 1 bucuk sene bekledim o zamanimda gitti , ben 2 daire parasi biraktim orada , ilk defa borsada kesik yedim ama ciddi parakaybim oldu , 2 daire parasi , sen dusun artik ..

ben hic bu insanlar gibi olmadim , hayatimdan hic bisey degismedi , en ufak bi moral bozuklugu sinir stres kufur ,bela okuma olmadi ,
    neden ? inancimiz var , Allaha isyanmi etseydim , ben yillardir borsada hep kazanirken kazandigim icin Allaha bana o kazanci nasip ettigi icin sukrederken simdi verdigini geri aldi diye kizip isyan edip gunahami girmem gerekiyordu ,

hayati kendime zehir etmem mi gerekiyordu ?

verdiginede vermediginede aldiginada sukurler olsun , boynumuz kildan ince , belki orada kazansaydim o parayla yapacagim bi is atacagim bi adim bana hayirli olmayacakti , basima sadece bela getirecekti , huzurumu kacircakti , huzurum kactiktan sonra paranin ne anlami varki ?

ben bi insan biliyorum , bi kadin , para kaybetti diye 1 gunde tum disleri tamamen dokuldu !! tek bi disi dahi kalmadi agzinda , simdi tamamen protez takiyor agzina , gitti saglik gelirmi geri ?

20 kilo kaybeden arkadasim var , 70 den 50 ye dustu , psikolojik destek aliyor , tum hayati kaydi , adama zamaninda nasihat ettim kendi kafasina buyruk gitti , dedim borsa senin gibi biri icin uygun degil yapma zarar gorursun dinledimi beni hayir gitti kredi cekti kaybetti arkasindan 3 defa daha kredi cekti batirdi parayi , kaydi hayati , para hirsi insana her sey yaptiriyor , kaybedincede tum hayati cokuyor ...

inanc onemli , ben bu tanidigim insanlarin bildigim insanlarin hic biri gibi olmadim cunku inancimiz var teslimiyetimizde var sukrumuz de var , cok sukur inancimiz var , ben o altin hissesinde parada kaybettim hayatimdan hic bisey kaybetmedim , hic bisey degismedi , hayattan nasil zevk aliyosam halen ayni sekilde zevk almaya devam ettim , inancim olmasa parayada diger insanlar gibi buyuk onem versem bende onlar gibi olur hayatim zindan olurdu ,

o yuzden senin veya bi baskasinin inancimla dalga gecmesini cokda kafaya takmam , sadece o inanca sahip olmayanlar varsa Allah onlarada nasip etsin derim , insanlar icin yapbilecegim en iyi sey onlar icin dua etmektir , buna sende dahilsin ..

verdiginede vermediginede cok sukur !!
    Bir arkadaşımızın daha "dinini imanını" elinden almışlar sanırım.
    Patron için söylüyorum...: "Böyle çakallık tarihte görülmedi."

Ama sen de "akrep gibisin be kardeşim!"

...

Midye gibisin kardeşim,
    midye gibi kapalı, rahat.
    Ve sönmüş bir yanardağ ağzı gibi korkunçsun, kardeşim.
    Bir değil,
    beş değil,
    yüz milyonlarlasın maalesef.
    Koyun gibisin kardeşim,
    gocuklu celep kaldırınca sopasını
    sürüye katılıverirsin hemen
    ve âdeta mağrur, koşarsın salhaneye.
    Dünyanın en tuhaf mahlukusun yani,
    hani şu derya içre olup
    deryayı bilmiyen balıktan da tuhaf.
    Ve bu dünyada, bu zulüm
    senin sayende.
    Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eğer
    ve hâlâ şarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak
    kabahat senin,
    — demeğe de dilim varmıyor ama —
    Kabahatın Çoğu Senin, Canım Kardeşim!***

Diğer taraftaki son dönem gönderisi:

***Kim bilir kaç kişiyi kendiyle birlikte mezbahaya götürdü...
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

5. Bu arada... Elinde hisse olanları gereksiz üzmeyelim.
    Bu hissede olur da teknik çalışırsa... :

Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Sayfa 894/894 İlkİlk ... 394794844884892893894

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •