Sayfa 622/627 İlkİlk ... 122522572612620621622623624 ... SonSon
Arama sonucu : 5015 madde; 4,969 - 4,976 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by elfidaa Yazıyı Oku
    Burda benim aklıma takılan 7 milyar tl ticari alacak söz konusu belli kısmını factoring yolu ile tahsil edip risk düşürme yolunu seçmiş olabilirler mi ?
    Risk olarak kast ettiğiniz alacağın tahsiliyse faktoringe devrederek riskten kurtulamazsınız her ne kadar alacak devredilse de faktoring tahsil edemez ise size rücu edebilir. Faktoringi alacağınızı teminat göstererek kredi kullanmış gibi düşünebilirsiniz en basit anlatımla.

2. Bilanço gelmedi diye enseyi karartmamak lazım, bugün gelmez ama bir gün gelecek nihayetinde. Arena finansal riski bu faiz oranıyla şirketi çıkmaz sokağa götürecek kadar yüksekti ve paynet satışıyla bu darboğazdan çıktı. (Yatırımcı olarak paynetten beklentim bugünkü satış tutarından çok daha yüksekti ama sürdürülebilir olmayan bir risk nedeniyle mecburen satıldı.) Bugünden sonra odaklanacağımız yer finansman giderleri değil şirketin hasılatı olmalı, sektördeki karlılık oranı üzerinden düşündüğümüzde ne kadar yüksek ciro yapabiliyorsanız o kadar büyüksünüz. Dönem dönem faaliyet giderlerinde artışlar olsa da arena bilançosu çok karmaşık değil. Satışlar iyi gelirse her şey iyi olur bugünden sonrası için. Maalesef goplus konusunda başarı sağlanamadı ve oradan bir katkı gelmedi, son durum nedir onu da bilmiyoruz, belki genel kurulda soran olacaktır. Tahtacı vs. ile ilgili yorumları çok anlamadığım için bu konuda bir şey diyemiyorum ama çok kaba bir hesapla son bir yılda 15 mio lot ortalama 30 tl fiyattan el değiştirdi. Biz bu kadar beklenti içerisindeyken Perea capital neden sattı keşke bilebilseydik ama nihayetinde birileri bu maliyetle bu hisseyi aldı. Hep birlikte bekleyip göreceğiz, geçmiş yükseliş döngülerine baktığımızda da toplanma ve yükseliş için geçen zaman çok kısa değil zaten.

3.  Alıntı Originally Posted by BELEKOMA Yazıyı Oku
    Bilanço gelmedi diye enseyi karartmamak lazım, bugün gelmez ama bir gün gelecek nihayetinde. Arena finansal riski bu faiz oranıyla şirketi çıkmaz sokağa götürecek kadar yüksekti ve paynet satışıyla bu darboğazdan çıktı. (Yatırımcı olarak paynetten beklentim bugünkü satış tutarından çok daha yüksekti ama sürdürülebilir olmayan bir risk nedeniyle mecburen satıldı.) Bugünden sonra odaklanacağımız yer finansman giderleri değil şirketin hasılatı olmalı, sektördeki karlılık oranı üzerinden düşündüğümüzde ne kadar yüksek ciro yapabiliyorsanız o kadar büyüksünüz. Dönem dönem faaliyet giderlerinde artışlar olsa da arena bilançosu çok karmaşık değil. Satışlar iyi gelirse her şey iyi olur bugünden sonrası için. Maalesef goplus konusunda başarı sağlanamadı ve oradan bir katkı gelmedi, son durum nedir onu da bilmiyoruz, belki genel kurulda soran olacaktır. Tahtacı vs. ile ilgili yorumları çok anlamadığım için bu konuda bir şey diyemiyorum ama çok kaba bir hesapla son bir yılda 15 mio lot ortalama 30 tl fiyattan el değiştirdi. Biz bu kadar beklenti içerisindeyken Perea capital neden sattı keşke bilebilseydik ama nihayetinde birileri bu maliyetle bu hisseyi aldı. Hep birlikte bekleyip göreceğiz, geçmiş yükseliş döngülerine baktığımızda da toplanma ve yükseliş için geçen zaman çok kısa değil zaten.

Hocam görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Bilanço zamanı önemli değil elbette açıklanır bir gün.

Ama burda sanki bir gizli el devreye giriyor yükselişi baskılamak ve insanları bıktırmak için.E insanlar bıkmasın madem yatırım yaptılar beklesinler diye düşünebiliriz.Fakat bana göre borsa eski borsa olmadığı için yatırımcıların bakış açılarıda bu baskılara boyun eğmeye müsait hale geldi diye düşünüyorum.

Sürekli belirli aralıklarla trade yapmayı tercih edenlerin sayısı bekleyen yatırımcılara göre daha fazla olduğu için fiyat hareketlerinde daha çok teknik ve gün içi diğer kurumlara göre pozisyon alma ön plana geçti sanki.Tahtaların karakteristiğinide bu çoğunluk belirliyor.

Pereada her mal aldığında yükselişlerin akabinde düşüşler oluyordu.
    Bofayı dökmek,kredili işlem yapmak,short yapmak,hisseye merhaba deyip ortak olanlara ilk iki günde %5 kaybettirmek moda oldu sanki.

Su akar yolunu bulur diyoruz ama suya götürüp susuz getiren birisi var diye düşünüyorum.Bu biriside Tahtacı oluyor.

Size göre yoktur bana göre vardır çokta önemli değil aslında.

Bu saçma yazımı eskiden uzun vade bekleyenlerin kazandığı fakat bunun yavaş yavaş başka yöne evrildiğini düşünenlerdenim şeklinde tamamlayayım.

Global veya yerel bir krize denk gelmeden İki üç çeyrek daha yz ne olacak ciro ne olacak takip edip bisti inşallah bırakabilirim.Yoksa pazarlama gideridir,yönetim gideridir parasal kazançtır,stoklardaki döngüdür,efk dır vs kalemi onlar tutuyor.

Herkese hayırlı ve bereketli kazançlar dilerim.

4.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Bu hafta göndermeyeceklerse o zaman bu 3 aylık dönemi yıllık olarak ele alıp haziran başına kadar olan bir dönemde gönderecekler. Ben de diyorum bilanço bu kadar yakınken kim satıyor bu kadar. Demek ki adamlar bilançonun 3-4 hafta sonra yada en azından 1-2 hafta sonra geleceğini biliyorlarmış ki ondan rahat satıyorlar.

Hayırlısı diyelim bakalım. 2024 yıllık bilançoyu 30-35 günde şubat başında yollamışlardı , şimdi bu 3 aylığı 40 günde hala daha hazırlayamadılar ise bu da oyunun bir parçasıdır demektir.
    Emirhan bey bu hisenin genel olarak bilançolarını paynet satış fiyatını hemen hemen nokta atışı yaparak değerlendirdiniz.Sizin yorumlarınızın her biri kıymetli ancak bu zamana kadar neleri beklemedik hisse fiyatlaması olarak fos çıktı bilanço açıklanınca hissenin PDD 2-3 civarında iyatlanacağına dair inancımı kaybettim zira gelecek bilanco ile hissenin yaklaşık PDD 1 fiyatlaması olduğunu sağır sultan bile biliyor ancak parea satışlarından sonra hisse çok dağıldı adeta traderlerin oyun sahasına döndü hemen hemen her gün 2 tl.lik bant içersinde gidip geliyor.Sektörde PDD:1.08 den işlem gören İndeks de var PDD:9 dan işlem gören Dgate de var.İnşallah gelecek bilanço hisseye bir hareket katar ancak geçmiş tecrübelerim bana çokta bir şey değiştirmeyeceğini düşündürüyor zira bilançoları gelen koca koca şirketlerin bilançoları yerlerde sürünüyor piyasadaki daralmanın etkilerinin bizede yansıyacağını düşünüyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by kaganalp01 Yazıyı Oku
    Emirhan bey bu hisenin genel olarak bilançolarını paynet satış fiyatını hemen hemen nokta atışı yaparak değerlendirdiniz.Sizin yorumlarınızın her biri kıymetli ancak bu zamana kadar neleri beklemedik hisse fiyatlaması olarak fos çıktı bilanço açıklanınca hissenin PDD 2-3 civarında iyatlanacağına dair inancımı kaybettim zira gelecek bilanco ile hissenin yaklaşık PDD 1 fiyatlaması olduğunu sağır sultan bile biliyor ancak parea satışlarından sonra hisse çok dağıldı adeta traderlerin oyun sahasına döndü hemen hemen her gün 2 tl.lik bant içersinde gidip geliyor.Sektörde PDD:1.08 den işlem gören İndeks de var PDD:9 dan işlem gören Dgate de var.İnşallah gelecek bilanço hisseye bir hareket katar ancak geçmiş tecrübelerim bana çokta bir şey değiştirmeyeceğini düşündürüyor zira bilançoları gelen koca koca şirketlerin bilançoları yerlerde sürünüyor piyasadaki daralmanın etkilerinin bizede yansıyacağını düşünüyorum.

Haklısın hocam maalesef tahtayı yapanlar herkesin sinir uçları ile oynuyorlar. Sürekli ters hareketler yapıyorlar. İyi olması gereken beklentilerde kağıdı aşağı basıyorlar , herkesin bu kağıttan cacık olmaz dendiği anda alıp yukarı sürüyorlar.

Pereanın 15 milyon lotu yaklaşık 33-35 TL ortalama ile satıldı sanırım. Bu kadar malı KY almış olamaz. Bence çok dağıldı gibi görünüyor ama bence çok dağılmadı. Belli grupların elinde.

Bakalım bilanço gelsin de nasıl tepki verecek anlayalım. Gelecek olan bilançonun her açıdan güzel olması lazım sonuçta kasaya 3.2 milyar TL gibi bir para girdi ve tamamı iştirak satış karı. Buradan vergi çıkılınca net kara en az 2.8 milyar TL bir katkısı olacak. Vodafone sözleşmesini de satacaklar. Buradan da en az 1 milyar TL para girişi olabilir.

Yani şirket çok daha borçsuz , likit ve hatta nakit fazlası olan bir şirket durumuna geçmesi lazım. Ama şu anda satanlar neden satıyor inanın anlamış değilim.

Bilanço eli kulağındadır bence 3-5 güne gelecek ve tüm bu soruların cevabını alacağız.

6. Günlük marj sınırı %1 İşlem komisyonu%1 sabite bağlanmalı.Öneridir.

7. Aylık grafiğide bozucam diye yırtınıyor.Dikkat et bir yerlerin yırtınacak :)
    Yokmu aramızda ziraat mühendisi,tahtaya bir sülük ilaçlaması yapabilecek.

8. Despec 50 datagate72
    Güyya olursa bizim kasaya para girecek.
    İlginç işler.

Sayfa 622/627 İlkİlk ... 122522572612620621622623624 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •