Bugun Kapanış itibari ile 7.26 tavanaan yaptı ..
Saygılar
ytd..
Bugun Kapanış itibari ile 7.26 tavanaan yaptı ..
Saygılar
ytd..
3. devre kesiciyi yedik, tabana oturduk oturacağız. Masal bitti mi?
Masal bitti, hikaye yeni başlıyor.. Tek fiyatlı işlem yöntemi, açığa satış önlemi, brüt takas hisse fiyatına istikrar getirir. Yani SPK der ki yükseliş reel bir yükseliş ise spekülasyona mahal kalmadan her türlü yükselir.. Madem öyle önlemleri koyuyorum ki gerçek yükselişi görelim.. Limit emir koyar limit belirlersin; işi garantiye almak için tavan fiyattan emir yazarsan eşleşme fiyatından hisseyi verir. Taban fiyata satış yazarsan yine eşleşme fiyatından hisseyi satarsın.. Alışta limit emrin eşleşme fiyatının üstünde yada eşitinde kalırsa hisseyi denge fiyatından verir. Yani limit fiyatınız denge fiyatından yüksek olsa bile, gerçekleşen fiyat denge fiyatı olacaktır. Satışta limit emrin eşleşme fiyatının altında kalırsa yada eşitinde kalırsa hisseyi denge fiyatından verir. Eşite yakın fiyatlarda bekleyen emir sırasına göre kısmi de gerçekleşebilir.. Yolumuz hikayemiz bence baya bi uzun![]()
...ORGE CEMAS ASUZU SASA PNSUT NETAS CONSE ODAS...
Panikleyen ky, satmak isteyen tabana satış yazıyor diye yorumluyorum. Halbuki denge fiyatı oluşturup denge fiyatına yazsalar daha iyi fiyata satarlar. Tabanda alıcı da çok demekki alınmış.. Yani panik yapanın malını havada kapıyorlar. İlk gün normal taban olması. Gün içinde tavana da gider. Hisseyi toplayan ne kadar çok toplayacaksa artık. Tek fiyat sisteminde alış satış nasıl yapılmalı, faydası var mı yok mu internetten araştırabilirsiniz.
Sabah %-9.92 taban olan CEMAS öğlen %-5.20. Sanırım durumu anlamışsınızdır. Tek fiyat sisteminin ilk günü yarım günde tabandan tavana doğru %5 kalktıysa hisse varın gerisini siz hesaplayın.
Takeover mı yaparlar nedir bilmiyorum, yatırım tavsiyesi de değildir; çok iyi fiyatlara geleceğini tahmin ediyorum. Tabandan +5 yukarı kalkması hisseyi deli gibi alıyorlar demektir, limit fiyatın da yukarıda olduğunu gösterir. Hisseyi almak isteyen üst fiyatlara emir yazacak artık..
Son düzenleme : borsaci.broker; 08-05-2025 saat: 15:27.
Yer İmleri