Sayfa 625/628 İlkİlk ... 125525575615623624625626627 ... SonSon
Arama sonucu : 5020 madde; 4,993 - 5,000 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. Var bi karın ağrısı ama ne...
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

2. Bu gelecek olan bilanço ara dönem bilançosu olarak kabul edilecek. 3 aylık olacak ama sanki senelik bilanço gibi olacak. Yani bu 1 ocak 2025- 31 mart 2025 kısa bir yıl olarak kabul edilecek ve 1 nisan - 30 haziran dönemi 1. çeyrek bilanço kabul edilecek bundan sonra.

Dolayısıyla bu döneme yansıyacak olan 3 milyar civarı kar , sadece bu dönem dönem net karında görünecek , 1 nisan - 30 haziran bilançosunda ise geçmiş dönem karlarından görünecek. Nisan-Haziran dönemi bilançosunda normal 3 aylık operasyonel karı göreceğiz. Yani ilk olarak operasyondan ne kadar kar edecek nisan - haziran 2025 arası için gelecek olan bilançoda göreceğiz.

Brightstar 26,5 milyon USD bedelle alınmıştı. Yine aynı paraya satılacağını düşünsek , bu da yaklaşık 1 Milyar TL civarı bir para yapar. Bu da 1-2 ay içinde kasaya girer ve daha likit ve borçsuz bir şirket oluruz.

Ayrıca Paynet personeli zaten yönetim ve pazarlama giderinden çıktı , arena connect personeli de bu satış gerçekleştiğinde çıkar. Bu durumda şirketin genel yönetim ve pazarlama giderleri de azalır. Tabi cironun da düsmesi söz konusu olacağından buradan fazla bir getiri olmaz diye düşünüyorum.

Ama şirketin kendi uzmanlık alanı olan IT donanım tarafına yoğunlaşması , bunun yanında yapay zeka ve yazılım işlerine yoğunlaşması verimliliği ve karlılığı olumlu etkiler diye düşünüyorum.

3. 170-180 milyon. Dolar brüt borç 50-60 milyon dolar azalıştan bahsediyor

Bilançoda gören var mı ?

Kar gelecek ama finansman gideri konusunda tatmin olmadım .

Emirhan bey bu konuda fikriniz nedir ?

4.  Alıntı Originally Posted by elfidaa Yazıyı Oku
    170-180 milyon. Dolar brüt borç 50-60 milyon dolar azalıştan bahsediyor

Bilançoda gören var mı ?

Bende o kısma takıldım.Stoklar mı arttırılacak acaba?

5.  Alıntı Originally Posted by elfidaa Yazıyı Oku
    170-180 milyon. Dolar brüt borç 50-60 milyon dolar azalıştan bahsediyor

Bilançoda gören var mı ?

brüt borç dediği muhtemelen faktoring borcu + kredi borcu + ticari borç.

90 milyon USD paynet satışından vergiler ve aracı kurumun , CEO'nun primi vesaire gibi masraflarla 10 milyon USD düsmek lazım. Yani kalan net 80 milyon USD civarıdır.

Ama geçen buraya yatırımcı ilişkilerinin mailini kopyaladılar , 89 milyon USD borç kapattık deniyordu. Ama tabi son 3 aylık dönemde yeni borç alındı ise yada stoklara mal alındı ise ondan dolayı nette 60 milyon USD falan düşüş olacak denmiş olabilir.

Brüt borçtan , alacak ve kasadaki nakiti çıkarmak lazım o zaman net borç daha aşağı düşer. Ama bu hesapları bu şekilde afaki yapmak yerine yarın akşamı bekleyelim bilanço gelsin hersey orada ortaya çıkar zaten.

6. nedir bu satış baskısı.??.garip..bilanço da gelince beklenti bitti diye deva mı gelmesin..??

7. Özkaynak artıyor denmiş.Bu iyi.

8. Datagate e devredilen vodafone işleri ile ilgili ciroya yansıması 300 milyon dolar negatif olur dediler . Ancak bu ciro kaybı karlılığı etkilemeyecek dediler. satış nedeni olarak TL ile olan satışların şirket bilançosunu negatif etkilediğini belirttiler.

Sayfa 625/628 İlkİlk ... 125525575615623624625626627 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •