Sayfa 627/628 İlkİlk ... 127527577617625626627628 SonSon
Arama sonucu : 5021 madde; 5,009 - 5,016 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by elfidaa Yazıyı Oku
    170-180 milyon. Dolar brüt borç 50-60 milyon dolar azalıştan bahsediyor

Bilançoda gören var mı ?

Kar gelecek ama finansman gideri konusunda tatmin olmadım .

Emirhan bey bu konuda fikriniz nedir ?

Son bilançoda kasadaki nakit + ticari alacaklar + stokların toplam değeri 285 milyon USD

buna karşılık krediler + ticari borçlar + diğer yükümlülükler 287 milyon USD

Bunun üzerine şirkete 90 milyon USD iştirak satış karı geldi hadi buna nette 80 milyon USD diyelim . Bu durumda cari oranın ciddi olarak iyileşmiş olması lazım. En azından bundan sonra ciddi anlamda bir krediye veya faktoringe ihtiyaç olmaması lazım.

Şirketin operasyonel anlamda ne duruma geldiğini Nisan-Haziran bilançosunda göreceğiz ancak. Orada ne finansal gider çok olacak , ne de tek defalık iştirak satış karı olacak.

Yarın akşam gelecek olan bilançoda rasyoların ciddi oranda iyileşmesi gerekiyor. Şu anda PD/DD 4 , f/k zarar nedeniyle hesaplanamıyor , fd/favök ise 7 civarı .

Yarın akşam bunlara esaslı bir düzeltme gelecek.

2. Haklısınız sayın atansu.. Arena da İndeks gibi sadece en iyi bildiği bilgisayar ve donanımları işi yapsa şimdi çok başka yetkerde olurdu.. Birde patron şirketi olmadığı için yabancıların Türkiye de aldıkları şirketlerde başarı hikayesi pek yok.. Arena da eski ortak izi ler kalsa inanın şu anda 3 lü hisse rakamlarını konuşuyor olurduk..Armada Penta patron şirketleri ve fiatları nerelere getirdiler..Arena nın iyi bir spek elinde çok çok iyi fiatlara geleceğini düşünüyorum. Birde artık şirket ve bilanço ne kadar iyi olursa olsun hissede bir spek olmazsa hareket kısıtlı oluyor..

3. Çok takma kafana Tahtacı Bey,gaplarla yaşamaya alış,bak biz sana katlanıyoruz yoksa evlat olsan sevilmezsin.

4. Gün içi sürekli atak bekledim. Gün bitti karanlık odada bir oyun yaparlar dedim o da olmadı. Kötü bir kapanış oldu. Bilanço bugün gelecek denildi. Velevki yarın tavan kapatsın. Eee pazartesi yine gap lı bir açılış olacak. Yani yeni haftanın mumunda boşluk olacak. Tahtacı da bunu fırsat bilecek. Şirketin bunu düşünmesi lazımdı. Bilanço iyiyse açıklamak için en uygun Gün pazartesi salı akşamları olmalıydı.
    Burada yaptığım ve/veya yapacağım tüm paylaşımlar şahsi görüşlerimdir, asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

5. Bilançoya bir gün kala, endeksin de +2 nin üzerinde kapattığı bir günde bu kadar düşmesi çok sinir bozucu. Giderek ümidim azalıyor.

6. İlginç bir yolculuk olacak 😃

7. Makinisti gören var mı?
    Sıvışmış olmasın 😃

8. Yapar mı ?

Burada yaptığım ve/veya yapacağım tüm paylaşımlar şahsi görüşlerimdir, asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

Sayfa 627/628 İlkİlk ... 127527577617625626627628 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •