Sayfa 630/633 İlkİlk ... 130530580620628629630631632 ... SonSon
Arama sonucu : 5064 madde; 5,033 - 5,040 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. nesini anlamak istemiyorsunuz?

şirket yapay zeka ve yazilima yoneliyor...karli olmadigini ya da kaymak istedigi yeni sektorde yatirim yapmak daha hizli is gormek icin finansman da yaratiyor...

bu tahta her daim KONTROL ALTINDA idi...kurumlar arasi dolastiriliyor sadece...YA HUDI IZI CETESINDEN BU YANA TAHTADA HER TURLU ALAVARE DALAVERE ICRA EIDLDI...CALMAK BU ULKEDE ZEKA FAALIYETI GORULUYOR BU TEMEL GERCEGI KABUL EDIN..ANK VE IS ALEMI ORTAK KANALIZASYON OLDUGU ICIN BU ISLERI YAPANLARI OYMADIKLARINDAN BU ISLER BUSINESS ZANNEDILIR HALDE.

eskiden arenada net kar marji %2 idi..sonradan bu sacmasalak islerden oturu bayagi degisti...mali tablo ile spk arasindaki farklar genisledi...

normal idare edilse yeter sirket...KY lar tr de sirket ortakligi olan borsa yatirimciligi ile vur kac kafalilarin duzulmesini hedefleyen coin,varant,viop gibi uyduruk icatlar ustune kurulu kumar pazarinin ayni olmadigini umarim anlarlar...

tr de finansal piyasalarin kumarhaneye donusmesini saglayan altyapiyi londranin cocugu bebecan kurdu...

tr ferrari ama at hırsızlarinca isgal edilmis is alemi ve kamu idaresi... ulke sadece at hırsızlarindan kurtulsa cok cok rahat otobana cikacak... savunma sanayisinde bayraktar ailesinin yaptigi sey her alanda icra edilebilir...denyo otesi toplum hala selcuk un onu damat oldugu icin acildi zannediyorsa da ailenin urunlerinin onu bizim mal ve hain yatagi kamu kadrolarinin batidan ve israhellden yedigi kaziklar sayesinde mecbur kalindigi icin onu acildi..ve adamlar kisa zamanda dunya capinda tekel konumuna geldiler...bu adamlar keske halka acilsalardi zira daha cok cok cok buyuyecekler zira asalak da degiller ve dunyada ihtiyac olan seyleri en uygun fiyat ve hızda gelistirip uretiyorlar.

tr nin ayagindaki tek pranga kendi icindeki servete ve makama cokmus asalak, satilmis ve hain tayfasi...bunlarin olmadigi her alandan dolu zeki insanin tr den cikacagini goreceksiniz..daha nice MAKETCI VE SAMANCI yani:)

2.  Alıntı Originally Posted by elfidaa Yazıyı Oku
    genel kurul tutanakları iyice kafayı karıştırdı

Vadafon işi 300 milyon dolar ciro ama kar etmiyoruz madem sen kar etmiyosan dgate alıp ne yapsın ?
    300 milyon dolar cirolu işi devrediyorlarsa eğer 1 milyar liradan aşağı bir satış olmamalı diye düşünüyorum

3.  Alıntı Originally Posted by legendmr Yazıyı Oku
    nesini anlamak istemiyorsunuz?

YA HUDI IZI CETESINDEN BU YANA TAHTADA HER TURLU ALAVARE DALAVERE ICRA EIDLDI...

Bu nasıl bir çeteymiş ?
    Burada yaptığım ve/veya yapacağım tüm paylaşımlar şahsi görüşlerimdir, asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

Arkadaslar genel kuruldakiler ile konuştunuz mu? ben anlatılanları aktarayım,

Emirhan' ın yazdıklarına katılmıyorum şöyle ki,

Bu işi iskontolu aldıysanız bile ki bence o zaman için de bu yalanlar uyduruldu fair value diyelim ederinde aldı diyelim, bunu burlardan atıp tutmak kolaydır. İşin içini bilmeden ucuza aldık demek sallamaktır bu 1.

2.siz hadi diyelim ederinde aldın (işleri süper parlak degil ki elden cıktı) e sen zaten bu işin TL ile döndügünü bilerek aldın CEO olarak ve paranın olmadıgı da aşikardı ayrıca ek cironun sermaye yükü dogruması da ek borclanma getirecekti bu da 2.

E peki faizi nas mas salaklıgı ile bi şekilde patlatacaklarını ön göremedin bu salakca mali politikalar ile ki bunu bile senden beklerim koca koca CFO CEO lar tutuyorsun benden farkın olsun ki sagır sultan bunu söylerdi söylüyordu zaten. Kim ne cıkar sagladı bilemem bu da 3.

Gelelim şimdiye mis gibi paynetini satmak zorunda kaldın zorunlu bi exit yaptın çünkü esas faaliyetin ile bu borcu cevirmen 10yıl sürerdi bu da 4.

Peki palazlanmak üzere paynetin kalıp de 700m dolar ciro yapsan şuan palazlı paynet in ve dada borcsuz yapın ile paynet den de belki 200-300m tl kar yazacaktın e büyüyoruz.

Netice nedir b.ka batmış bi işten hatalı karar ile cıkıyoruz. Şirketin satılmama sebebi acil nakit almak istenmesi şirket devri rekabet kurulu vs ile ugrasmamak.

PEki, şirketin satmıyoruz dagıtım lisansı satıyoruz bir safsata mı evet, çünkü şirketin başka faaliyeti yok! konusulan rakam ise 15-20m dolar imiş yönetimin dile getirdiği..

Peki İSKONTOLU 26m dolar a aldın eşşek yükü ile faiz cıktı 40mdolar mal ettin yarı fiyatına verirsen öp başa koy dolar enflasyonu bi kenara koyarsak..

Yani nerden bakarsanız bakın, bu nas mas faizine bel bağlayan ön görüsüz ve hatalı karar almış CEO muz paynetimize mal oldu burası da net.

PEki son tahlilde nerdeyiz, borcların cevrilebildiği bi yapıya kavuscaz ve elimizde 2 yıl önce başlamış ama henüz şirkete katkısına uzun yıllar oldugu söylenen bi şirketimiz YZ işleri kalıyor.

Bilanco da gelice görecegiz ama bu yıl için ben 10hbk 1milyar karlar falan BEKLEMİYORUM. 1milyar EFK üretirsek öp başa koy derim. Ne kadar para ödendi görcez bakarız borclara.

Benim son gelişmelerden sonra degerleme fiyatım aşağılara çekilmiştir. Bu temel degerlemenin şirketin hisse fiyatlarından cok bagımlı oldugunu da düşünmediğimi söyliyeyim. isterlerse 1hbk ile de 300e sürerler.

Hersey ellerinde, herkese bereketli kazanclar. Mavi boncuk dagıtmaya gerek yok yatırım yapıyorsak da matematik biliyoruz.

(Arena connect anlaşılırsa elden cıktı gibi bakın iyi olmayan yanı paynet den gelen yetmedi, bundan da gelen karsız borclanmaya neden olan yük gidecek iyi yanı bu, ciro azalacak kısmet) 15m dolar ile 500-600m tldaha borc kapatız.

Şunu da ekliyim 2.5-2.98 milyar arası net kar gelecek bu da işin fiktif tek seferlik yanı hareket getirecektir, borc kapama etkisini analiz ederiz ama gercekler bunlar. Arena coonnect şöyle ise böyle satar en az bukdr eder vs gerek yok bunlara gercekleri yazayım ben duyduklarım ve ögrendiklerim dogrultusunda.

5.  Alıntı Originally Posted by atansu Yazıyı Oku
    Arkadaslar genel kuruldakiler ile konuştunuz mu? ben anlatılanları aktarayım,

Emirhan' ın yazdıklarına katılmıyorum şöyle ki,

Bu işi iskontolu aldıysanız bile ki bence o zaman için de bu yalanlar uyduruldu fair value diyelim ederinde aldı diyelim, bunu burlardan atıp tutmak kolaydır. İşin içini bilmeden ucuza aldık demek sallamaktır bu 1.

2.siz hadi diyelim ederinde aldın (işleri süper parlak degil ki elden cıktı) e sen zaten bu işin TL ile döndügünü bilerek aldın CEO olarak ve paranın olmadıgı da aşikardı ayrıca ek cironun sermaye yükü dogruması da ek borclanma getirecekti bu da 2.

E peki faizi nas mas salaklıgı ile bi şekilde patlatacaklarını ön göremedin bu salakca mali politikalar ile ki bunu bile senden beklerim koca koca CFO CEO lar tutuyorsun benden farkın olsun ki sagır sultan bunu söylerdi söylüyordu zaten. Kim ne cıkar sagladı bilemem bu da 3.

Gelelim şimdiye mis gibi paynetini satmak zorunda kaldın zorunlu bi exit yaptın çünkü esas faaliyetin ile bu borcu cevirmen 10yıl sürerdi bu da 4.

Peki palazlanmak üzere paynetin kalıp de 700m dolar ciro yapsan şuan palazlı paynet in ve dada borcsuz yapın ile paynet den de belki 200-300m tl kar yazacaktın e büyüyoruz.

Netice nedir b.ka batmış bi işten hatalı karar ile cıkıyoruz. Şirketin satılmama sebebi acil nakit almak istenmesi şirket devri rekabet kurulu vs ile ugrasmamak.

PEki, şirketin satmıyoruz dagıtım lisansı satıyoruz bir safsata mı evet, çünkü şirketin başka faaliyeti yok! konusulan rakam ise 15-20m dolar imiş yönetimin dile getirdiği..

Peki İSKONTOLU 26m dolar a aldın eşşek yükü ile faiz cıktı 40mdolar mal ettin yarı fiyatına verirsen öp başa koy dolar enflasyonu bi kenara koyarsak..

Yani nerden bakarsanız bakın, bu nas mas faizine bel bağlayan ön görüsüz ve hatalı karar almış CEO muz paynetimize mal oldu burası da net.

PEki son tahlilde nerdeyiz, borcların cevrilebildiği bi yapıya kavuscaz ve elimizde 2 yıl önce başlamış ama henüz şirkete katkısına uzun yıllar oldugu söylenen bi şirketimiz YZ işleri kalıyor.

Bilanco da gelice görecegiz ama bu yıl için ben 10hbk 1milyar karlar falan BEKLEMİYORUM. 1milyar EFK üretirsek öp başa koy derim. Ne kadar para ödendi görcez bakarız borclara.

Benim son gelişmelerden sonra degerleme fiyatım aşağılara çekilmiştir. Bu temel degerlemenin şirketin hisse fiyatlarından cok bagımlı oldugunu da düşünmediğimi söyliyeyim. isterlerse 1hbk ile de 300e sürerler.

Hersey ellerinde, herkese bereketli kazanclar. Mavi boncuk dagıtmaya gerek yok yatırım yapıyorsak da matematik biliyoruz.

(Arena connect anlaşılırsa elden cıktı gibi bakın iyi olmayan yanı paynet den gelen yetmedi, bundan da gelen karsız borclanmaya neden olan yük gidecek iyi yanı bu, ciro azalacak kısmet) 15m dolar ile 500-600m tldaha borc kapatız.

Şunu da ekliyim 2.5-2.98 milyar arası net kar gelecek bu da işin fiktif tek seferlik yanı hareket getirecektir, borc kapama etkisini analiz ederiz ama gercekler bunlar. Arena coonnect şöyle ise böyle satar en az bukdr eder vs gerek yok bunlara gercekleri yazayım ben duyduklarım ve ögrendiklerim dogrultusunda.

Hocam ben Brighstar alımı iyi oldu bu başarılı bir yatırım demedim zaten.

Zamanın koşullarına göre mantıklı bir yatırımdı ama alım sonrası yaşanan makro ekonomik şartlar nedeniyle son tahlilde başarısız bir yatırım gibi görünüyor dedim.

Ama buna yapacak bir şey yok. Geçmişte olan bir konu dedim. Sonuçta iş hayatında her yaptığınızda başarılı olmuyorsunuz. Payneti sıfırdan kurup 9 sene sonra 90 milyon USD'a satan da aynı CEO.

Brighstar TL ile işlem yapan bir kurum. Aldığınız ürün USD ile fiyatlanıyorsa ama siz TL ile işlem yapıyorsanız , çok doğal ki TL'nin hızlı değer kaybından kötü etkilenirsiniz.

Bu tür şirketler için dövizin uzun süre stabil kalması lazım ki para kazansınlar. Ama Brighstar alındıktan sonra USD 3 senede neredeyse %300 yukarı gitti. Bunu ay hesabına vurursanız TL her ay ortalama % 6-7 değer kaybetti demek bu. Yani mal satıyorsunuz , 1 ay sonra tahsil ediyorsunuz ama aynı malı yerine koyamıyorsunuz.

Herhalde partonlar da boşa kürek çekmeyelim diye çıkmak istiyorlar bu işten. Alan adamın şansına kur sabit kalırsa son 1 senedeki gibi , o zaman para kazanır bu iş.

Paynet kalsaydı en azından yılda 200 milyon oradan net kar yazardı demişsin. Doğru ama senede en az 1 milyar faiz veya kaktoring gideri ödemeye devam ederdik. Paynetin satılması bu anlamda mantıklı.

Gönül isterdi ki son 3-4 senede kur bu kadar hareketli olmasaydı , faizler bu kadar yükselmeseydi , o zaman biz bu borç yükünün altından kalkardık hiç şirket satmadan.

Ama olay buraya gelince paynet satışı da doğru , arena connect satışı da doğru bence. Bilanço gelsin görelim ondan sonra hisse değerşemesini tekrar yaparız. Ben buradan defalarca söyledim olması gereken değer 80 lira civarıdır. Bilanço gelsin orada çok değişik işler varsa tekrar bakarız değere.

Ama defter değeri 45 lira olacak olan ve kar eden bir şirket 45 lirada kalmaz bu kesin.

6. Bankof çizmeye gidiyor gibi

7.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Bankof çizmeye gidiyor gibi
    Bir Akıncı Birliğinin çizmesini isterdim.

8. Bofanın nefesi yetmez.. bu çakallara..

Sayfa 630/633 İlkİlk ... 130530580620628629630631632 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •