Sayfa 639/640 İlkİlk ... 139539589629637638639640 SonSon
Arama sonucu : 5117 madde; 5,105 - 5,112 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Elinize sağlık güzel özet olmuş. Burda sizle benden başka 2.6 ile 2.8 arası kar bekleyen yoktu sanırım. Biz biraz çıtayı yüksek tuttuğumuz için hayal kırıklığı yaşamış olabiliriz ama piyasanın geneline yakını gelen bilançoyu çok beğenmiş görünüyor. Zaten hisseye yönünü gösterecek olanda piyasa oyuncuları olduğuna göre hissenin pazartesi yönü konusunda bir sıkıntı görmüyorum

Lakin bilanço kalem kalem incelendiğinde nasıl bunu kötü algılatabiliriz şeklinde bir gayret oluşmuş sanki yönetim tarafından. Objektif bir değerlendirme yaptığımızda bu bilançoda indira gandi var mı derseniz ben alası var derim

Indira Gandi muhterem birisiydi yanlış anlaşılma olmasın.:))
    Bu hissede temmuzda 4 senemi tamalayacağım.Bu bilançoyla önümüzün açılağını düşünüyordum ancak hiçte beklediğim gibi değil Ticari alacaklar 2.8 milyar artmış ancak toplam yükümlülüklerde 700 milyon artış olmuş.500 milyon stok artışı var.EFK sadece 26 milyon.Bu günün bilançosu tek defalık Ağustos başında gelecek bilançodan bu borç yükü ve faizle Paynet geliri bitmiş bir bilanço nasıl gelecektir.Bana göre en önemli husus budur.Hissenin yükseleceğini yada sert düşeceğini düşünmüyorum nötr olacağını piyasanın Nisan-Haziran bilançosunu bekleyeceğini düşünüyorum.Gerçi benim öngörülerim pek tutmaz geçen yıl paynet satış haberi geldiğinde tavan serileri bekliyordum 3 taban yedik:-)))Hakkımızda hayırlısı olsun

2. Tahtacı bey 1.7 usd görmeden bir yere gitmez diye düşünüyorum.Ne zaman olur bilmiyorum.

3. Arenayi alma hikayem olan Paynet satisi sonrasi borcsuz bir sirkete donusme durumu bu gelen bilancoyla simdilik bitmis gorunuyor. Yani bu durum gelecekte olacaksa bile (Arena Connect veya baska satislar sonrasi) bir sure sirket yine yuksek finansman gideri odemeye mahkum kalacaktir.

Haftaya ne olur sorusuna FK'sini PD'sini gore atlayanlar olabilir. Rasyo olarak uygun duruyor olusundan fazla dusus de olmayabilir ama benim icin alirkenki gerekcelerimi sona erdiren Genel Kuruldan sonra bunu teyit eden bir bilanco olmustur. Teknik olarak grafigi guzel durmasina karsin temel olarak bu desteklenmiyorsa bir anlami da yoktur bence.

Herkese hayirli kazanclar.

Kisisel gorusumdur.Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.Alan da satan da kendi bilir..

4. Ote yandan suda geliyor aklima.Bu formu okuyan tahtayi yoneten asil ekip, sirketle anlasip borcsuzluk hikayesine bu tahtaya gelenleri dokebilmek icin bilanco makyajlama isine bile girmis olabilirler.

Paynet satisi sonrasi gelecek paranin %90 niyla banka kredilerini kapatacagiz diye kaplari var ortada.Sonuc banka kredilerinin buyuk kismi duruyor.

Belli bir zaman sonra asil niyetleri de belli olur ama guven zedelenmistir.

Kisisel gorusumdur.Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.Alan da satan da kendi bilir..

5. Hocam sonraki çeyreğe stokları azaltıp borçsuzda gösterebilirler,kalemi onlar tutuyor.Vardır bir planları illaki.

6. Ben omardan alınan onca malı 10 lira hedefiyle aldıklarını düşünmüyorum.Zaman gösterecek.

7.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Ben omardan alınan onca malı 10 lira hedefiyle aldıklarını düşünmüyorum.Zaman gösterecek.
    10 lira kâr hedefi ile demek istedim.

8. Umutsuzluk... karamsarlık... bundan bir cacık olmaz formasyonu ve kaos varsa ..doğru adresteyiz..tecrübe sabittir..:))

Sayfa 639/640 İlkİlk ... 139539589629637638639640 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •