AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.
4 Nisanda gördüğü 104,58TL yi dikkate alırsak hisse zaten 23 iş günü oldu aşağı düşüyor. 4 Nisanı değil de yaptığı düzeltmeler ve dalgalanmalar sonrasında >>>>>104,58>>>>93,05>>> 101,70 hareketindeki , 101,70 i tepe kabul edersek de hisse 10 iş günü oldu neredeyse tepkisiz düşüyor..2 ay geriye dönük gepler de zaten doldu....Tekniği falan dinlemeyip, daha düşecekse de düşsün, izleyelim bakalım yılın geride kalan son 7 ayında daha neler göreceğiz...Matriksin 26 Mart 2025 tarihinde sisteme uygun bir formasyon olarak saptadığı 121,39 TL ilk direnç dediği tarihten sonra geçen gün sayısı ise 28 borsa iş günü olup, bu süreçte teknik olarak uzun bir süredir..Alarko Holding hissesi belli bir süreçte bu hedefe ulaşmayı geciktirmiştir..
Hisse, 100 endeksi dikkate alıp, 106,57.-TL yerine, 104,58 e dokunup(ince bir şaşırtmaca) , bu noktadan itibaren erken ve güçlü bir düzeltmeye girmiştir...O sebeple hisseyi izlemeye devam edelim...
...
sn baygeorge
şirket en iyi katı elde ettiğinde bu kar sürdürülemez denilip iç edildi...
arkasından enflasyon muhasebesi geldi kar düştü denildi...
şimdi ise bu kar zarar haline gelmiş...
kısa bir yorum CENAL ve MERAM FAVÖKleri yüksek... bu FAV;OKlerden 1/ 3 vergi ödeseler...
bilindiği kadarıyla şirketler borçlu değiller ve finansman gideri pek olmayacaktır...
peki ne oluyor da bu FAVÖK o kadar da zarar olarak ortaya çıkıyor. bunu çözerseniz her şey açık hale gelir...
ben ise daha önce sn Fumanın 4-5 milyar dolar olarak belirttiği, şirketin de önce 3 milyar sonra 4 milyar dolara değerinin ulaşması hedefini bekliyorum... 2028 hadi 1 yıl da uzasın 2029 yılında bu değeri görürsem yatırımım yerinde olmuş derim...
göremez isem hisse başı en az 1 dolar kar edecekler ise ki edecekler bunun yeni kar dağıtma mevzuatı ile 1/4 ünü dağıtacaklar hisse başı 25 cent temettü beklentim olacak... dikkat en az... bu da şu anki rakamlarla 10 lira temettü anlamına geliyor ki bana yeter...
ilaveten bu piyasada yatırım yapılabilecek bir alan var ise buyrun tartışalım. ALARK yatırımlar konusunda biraz fazla şanslı ki önümüzdeki 10 yılda dönüşüm geçirmeyecek bir yapı oluşacak...
el hasıl ben epey uzun vade beklediğim için sorunuza ancak bu şekilde cevap verebiliyorum
Yer İmleri