Arama sonucu : 4503 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Eliminasyon ve Sınıflandırma (-) 6.839.523.000.-TL

Enflasyon muhasebesi olmasa 3.9 milyar kar mi yazacaktik
    Peki bu kar su an kasada mi ,nerede..

Yoksa tamamen kalem oynatma işlemleri mi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,478
    Sonuç olarak bu eldeki bilanço ile Pazartesi nasıl bir yön bizi bekliyor sadece PAzartesi ve gelen haftayı sordum ?
    Teşekkürler,

Alıntı Originally Posted by bridger17 Yazıyı Oku
    Bunlara ilaveten enflasyon muhasebesi sebebi ile gerçek Mzkaynak tutarı oldukça geriden gelmekte. Örnek verecek olursak Azınlık payları? Alarko Carrier ve ALGYO varlıkları...Sadece ALGYO özkaynağı 15 milyar TL mertebesindedir, yani buradaki azınlık payı en az 6-7 milyar TL ike n Carrier azınlık payı dahil 5 milyar TL olarak raporlanmakta. Alarko Holding defter değeri bu açıklanan rakamlar ile dahi hisse başı 150 TL seviyesinde, gerçek değeri ise 200 TL altında olamamalı.
     Alıntı Originally Posted by loruhlano Yazıyı Oku

2021 yılının ilk çeyreğinden 2025 yılının ilk çeyreğine kadar bazı muhasebe kalemlerindeki değişimler...
     Alıntı Originally Posted by Wuhanlı Ejder Yazıyı Oku
    Enflasyon muhasebesi olmasa 3.9 milyar kar mi yazacaktik
    Peki bu kar su an kasada mi ,nerede..
    Yoksa tamamen kalem oynatma işlemleri mi

Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    Sermaye piyasası kanununa göre kendisi olsa sanırım istenebilir ama iştiraklerde belli bir kıstas var sanırım. ürkütmeden bilgi almak önemli mesela bu adamlar depolamada ve uçak dönüşümde fizibilite yapmışlardır. bunu resmi açıklama istediğinizde ticari sır vs diyebilirler ama genel kurulda bir kaç kelam ederler
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

3.  Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Sonuç olarak bu eldeki bilanço ile Pazartesi nasıl bir yön bizi bekliyor sadece PAzartesi ve gelen haftayı sordum ?
    Teşekkürler,
    bence günü ve haftayı artıda kapatabilir. Bir miktar eksi açsada, 100 TLDen bu yana satan akıllılar malını herine koyacaktır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Balıkesir Edremit
    Gönderi
    10,044
     Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Sonuç olarak bu eldeki bilanço ile Pazartesi nasıl bir yön bizi bekliyor sadece PAzartesi ve gelen haftayı sordum ? Teşekkürler,
    4 Nisanda gördüğü 104,58TL yi dikkate alırsak hisse zaten 23 iş günü oldu aşağı düşüyor. 4 Nisanı değil de yaptığı düzeltmeler ve dalgalanmalar sonrasında >>>>>104,58>>>>93,05>>> 101,70 hareketindeki , 101,70 i tepe kabul edersek de hisse 10 iş günü oldu neredeyse tepkisiz düşüyor..2 ay geriye dönük gepler de zaten doldu....Tekniği falan dinlemeyip, daha düşecekse de düşsün, izleyelim bakalım yılın geride kalan son 7 ayında daha neler göreceğiz...Matriksin 26 Mart 2025 tarihinde sisteme uygun bir formasyon olarak saptadığı 121,39 TL ilk direnç dediği tarihten sonra geçen gün sayısı ise 28 borsa iş günü olup, bu süreçte teknik olarak uzun bir süredir..Alarko Holding hissesi belli bir süreçte bu hedefe ulaşmayı geciktirmiştir..

Hisse, 100 endeksi dikkate alıp, 106,57.-TL yerine, 104,58 e dokunup(ince bir şaşırtmaca) , bu noktadan itibaren erken ve güçlü bir düzeltmeye girmiştir.
    ..O sebeple hisseyi izlemeye devam edelim...
    ...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,119
     Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Teşekkürler,
    sn baygeorge
    şirket en iyi katı elde ettiğinde bu kar sürdürülemez denilip iç edildi...
    arkasından enflasyon muhasebesi geldi kar düştü denildi...
    şimdi ise bu kar zarar haline gelmiş...

kısa bir yorum CENAL ve MERAM FAVÖKleri yüksek... bu FAV;OKlerden 1/ 3 vergi ödeseler...
    bilindiği kadarıyla şirketler borçlu değiller ve finansman gideri pek olmayacaktır...
    peki ne oluyor da bu FAVÖK o kadar da zarar olarak ortaya çıkıyor. bunu çözerseniz her şey açık hale gelir...

ben ise daha önce sn Fumanın 4-5 milyar dolar olarak belirttiği, şirketin de önce 3 milyar sonra 4 milyar dolara değerinin ulaşması hedefini bekliyorum... 2028 hadi 1 yıl da uzasın 2029 yılında bu değeri görürsem yatırımım yerinde olmuş derim...
    göremez isem hisse başı en az 1 dolar kar edecekler ise ki edecekler bunun yeni kar dağıtma mevzuatı ile 1/4 ünü dağıtacaklar hisse başı 25 cent temettü beklentim olacak... dikkat en az... bu da şu anki rakamlarla 10 lira temettü anlamına geliyor ki bana yeter...

ilaveten bu piyasada yatırım yapılabilecek bir alan var ise buyrun tartışalım. ALARK yatırımlar konusunda biraz fazla şanslı ki önümüzdeki 10 yılda dönüşüm geçirmeyecek bir yapı oluşacak...

el hasıl ben epey uzun vade beklediğim için sorunuza ancak bu şekilde cevap verebiliyorum

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •