Sayfa 600/601 İlkİlk ... 100500550590598599600601 SonSon
Arama sonucu : 4801 madde; 4,793 - 4,800 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

1. Genel kurulan bugüne kadar yatırımcılar güven verecek bir sonuç bildirgesi çıktığını hiç duymadım. Sn BE bugün yine söz almış, bir gün işler iyikeşmeye giderse bu durum şirkete de yansır demiş. Bence malumun ilanı gibi olmuş bu cümle .
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

2. İntema'mın ilk çeyrek sonuçları açıklandı ilaç ve yatırım holding belki de bekletiliyor. Ayın 12 sine kadar her gece yarısı 24 den sonra sonuçlar gelebilir!
    Tek seferlik Monrol karı ile karlılık yüksek gelecek, spekülatör de bu durumu gözetwewk yavaş yavaş fiyatı tırnandırıyor. Ya sonra? Sonrası bende yok, yani bilmiyorum. Topluluğun 2023 faaliyet raporu henüz yayınlanmadı. Bulanık suda balık avlamaya devam,,

4. Mali tablo tahmin ettiğim gibi. Monrol satışı zarar etmekten kurtarmış. Gayrımenkulleri Tskb xeğrtleöesine tabii tutmuşlar. Ha bir de her nasılsa geçen yıl sonunda Vitra Karo varlıkları yükümlülüklerini geçmişse şimdi normale yani eksiye dönmüş.

5.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Mali tablo tahmin ettiğim gibi. Monrol satışı zarar etmekten kurtarmış. Gayrımenkulleri Tskb xeğrtleöesine tabii tutmuşlar. Ha bir de her nasılsa geçen yıl sonunda Vitra Karo varlıkları yükümlülüklerini geçmişse şimdi normale yani eksiye dönmüş.
    Bence Sn BE imkan bulsa holdingi küçültüp daha çevik bir organizasyon yapmak ister ama bunu nasıl yapabileceğini tam bilemiyor. Topluluğun ana işi taşa toprağa dayalı sanayi, Bist deki diğer örneklerden de görüyorsunuz, karlılığı çok düşük bir sektör. İlaç sektörüne güçlü bir dönüş yapmak istedi ama şimdi bin pişmanlar. Spekülasyon yaptığım için üzgünüm ama belki eski Ceo verimsiz yatırımlardan dolayı işten ayrılmıştır ( belki başka nedenler vardır). Temizlik kağıdı sektörü deseniz topluluğu taşıyacak bir yer değil, belki 150-200 milyon Avro yatırım değerli bir yer. Esan var, o da küçük bir yer. O zaman geriye kalıyor gayrimenkul rantı. Böyle bir açmazı var bence Sn BE'nin. Şirketlerdeki çalışan profilinin yüksek olması, herkes tarafından beğenilip alkışlanmaları mali performans için yeterli olmuyor. Sn BE öyle her sektörün üzerine atlayacak serüvenci birisi de değil.

6.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Bence Sn BE imkan bulsa holdingi küçültüp daha çevik bir organizasyon yapmak ister ama bunu nasıl yapabileceğini tam bilemiyor. Topluluğun ana işi taşa toprağa dayalı sanayi, Bist deki diğer örneklerden de görüyorsunuz, karlılığı çok düşük bir sektör. İlaç sektörüne güçlü bir dönüş yapmak istedi ama şimdi bin pişmanlar. Spekülasyon yaptığım için üzgünüm ama belki eski Ceo verimsiz yatırımlardan dolayı işten ayrılmıştır ( belki başka nedenler vardır). Temizlik kağıdı sektörü deseniz topluluğu taşıyacak bir yer değil, belki 150-200 milyon Avro yatırım değerli bir yer. Esan var, o da küçük bir yer. O zaman geriye kalıyor gayrimenkul rantı. Böyle bir açmazı var bence Sn BE'nin. Şirketlerdeki çalışan profilinin yüksek olması, herkes tarafından beğenilip alkışlanmaları mali performans için yeterli olmuyor. Sn BE öyle her sektörün üzerine atlayacak serüvenci birisi de değil.
    Taşa toprağa dayalı sanayi karlılık düşük, İlaç sektörüne dönüşten bin pişmanlarmış (nasıl bu çıkarımı yaptınız mesela. Verimsiz görünen alandan çıkış yapıp 32 milyon dolarlık yeni yatırım yapıyor teşvik belgesi alarak. Madem pişmanmış neden verimsiz alandan çıkıp yine aynı sektörde bir yatırım yapılıyor), temizlik kağıdı işi zaten yetersizmiş, esan da küçükmüş zaten. Kapatıp gitsinler o zaman bu düşünceye göre. Monrol satışı ile beraber nakit 5 milyarı geçmiş durumda. Yeni yatırımlar için uygun ekonomik koşulların oluşması bekleniyordur. Defansif kalmalarını da şu dönemde makul karşılarım. Arsalar konusundaki durumlar malumunuz zaten belli bir nakit akışı da sağlanacaktır orta vadede. Genellikle 3 aylık bilançolar hep zayıf gelir ecilcde ben gelecek için karamsar değilim.
    The man who passes the sentence should swing the sword

7. İlaç sektörüne dair Aralık ayında yapılan yatırımcı sunumunda paylaşılmaması kaydıyla beklentilerinin karşılanmadığını aktardılar. Aradan süre geçtiği için paylaşmakta sorun görmedim.
    Son düzenleme : noreply; 10-05-2025 saat: 16:41.

8. Yatırımcı sunumu yapıyorsun paylasilmamasi kaydıyla paylaşım yapıyorsun , çocuk mu kandırıyorsun millet malını satsın gitsin diye resmen manipülasyon yapıyorsun tabii bu açıklamayı kim yapmışsa .

Yukarıda makifkara nin çıkarımlarina katılıyorum bu adamlarin tek niyeti küçük yatırımcıdan hisselerini ucuza toplamak o kadar kar ediyorlar ki ancak bu kadar gizleyebiliyorlar .

Bir de akıl dışı konuşmaları yok mu beni benden alıyor paylaşmayın ama falan filan

Yani inanılmaz, ibretlik bir olay , tabii buna inanıp yorum yapmak da ayrı bir olay madem buna inanılıyor o zaman behemehal satıp kacmali bu mecradan

Herşey basit mantık hatası dolu zaten olmadan olmaz .Adamlar bir de sosyal medyada buna uygun bilgi yayacak eleman tutuyor , Türkiye de pek çok patron böyle çok azı dürüst , dürüst olanlara selam olsun , kazançları da helal olsun .

Geçen yıl başka bir holding ceosunu çıkarıp yayın yapmıştı CEO'su ben hisse satıyorum demişti , yani tavan yaptırıp sonra o fiyatın tam yarısına getirdi .Bunlar bu ülkede sıradan sayılıyor çok yazık .

No: bu sattığı monrol varya hiç bir dönem doğru dürüst kar getirmedi neredeyse hep zarar ettirdi ama şimdi satış fiyatına bakın , aynısı Gensenta için de olmazsa ben bir daha yazı yazmam yani bugün aldıkları fiyatın 2 katına satmazlarsa en az dolar bazında .İşin bir diğer komik tarafı da Türkiye de ilaç sektöründe ağa konumunda bir grubun umduğumuzu bulamadık demesi sanki otelcilik turizm den gelip buraya girmişler sanırsın. Nerden baksan tutarsızlık..

2. Mühim not : Daha yabancıya satış ile ilk ortağına satış rakamına girmedim , neymiş işe o sokmuş mus / bu ülkede de dünyada da adam babası olsa para söz konusu oldu mu tanımaz , bu kadar centilmenlik gözlerimi yaşarttı.
    Son düzenleme : Desidero74; Dün saat: 06:28.

Sayfa 600/601 İlkİlk ... 100500550590598599600601 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •