Sayfa 601/601 İlkİlk ... 101501551591599600601
Arama sonucu : 4807 madde; 4,801 - 4,807 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

1. Genel yönetim giderleri 560 milyon tl pazarlama giderleri 460 milyon tl , 560 milyon TL 3 aylık genel yönetim gideri nasıl oluyor neyi yonetiyorsun bu paraya , bu kadar yiyebildik mi demek istiyorsun inanılmaz işte bunların SPK tarafından denetimi lazım , 460 milyon pazarlama gideri zaten acayip ama onu geçen yönetim gideri topla ikisini bir milyardan fazla .

Bana verin 56 milyon TL yıllık olarak yönetim gideri , yani yüzde 10 unu , pazarlama giderini de en az yarıya düşürüp daha fazla karla size yılı kapatayım .

Nasıl olsa burayı okuyan adamıniz var o size söylesin .

Geçen yıl bir perakendeci vardı ,2x lira pazarlama gideri yazmış 1.5 x lira satış karı var , net 0.5 x zarar etmiş , bir aracı kurum yöneticisi şöyle dedi hiç pazarlama yapmasaydi kaç liralık mal satarsa satsın kar edecekti .Diye .hatta hiç satış yapmasaydi finans gelirinden kara geçecekti.

Bizim ki de , yatırımcı sunumu yapmış mış , bak bak bak ..

Sonra adamın yatırımcı sunumunu dikkate alalım da paylasmayalim .Ne olur ne olmaz millet zarar etmesin öyle mi?

2. Bunu yazmak için çok düşündümYazmaya karar verdim.Syn. Noreply hisse hakkındaki tüm olumsuzlukları olumlu haber ve gelişmeleri görmeden biryerlerden cımbızla çekip toplayıp yazmak sizin tarzınız mı oldu!Bu şekilde patronun ekmeğine yağ sürmekten öte başka niyetleriniz olduğu konusunda kuşkularım oluştu.. Patronun adamı olmak mı asla bize yakışmaz.Lütfen böyle yapmayın !!!

Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    İlaç sektörüne dair Aralık ayında yapılan yatırımcı sunumunda paylaşılmaması kaydıyla beklentilerinin karşılanmadığını aktardılar. Aradan süre geçtiği için paylaşmakta sorun görmedim.

3.  Alıntı Originally Posted by REK Yazıyı Oku
    Bunu yazmak için çok düşündümYazmaya karar verdim.Syn. Noreply hisse hakkındaki tüm olumsuzlukları olumlu haber ve gelişmeleri görmeden biryerlerden cımbızla çekip toplayıp yazmak sizin tarzınız mı oldu!Bu şekilde patronun ekmeğine yağ sürmekten öte başka niyetleriniz olduğu konusunda kuşkularım oluştu.. Patronun adamı olmak mı asla bize yakışmaz.Lütfen böyle yapmayın !!!

Pekiyi, yazmayayım. Geçtiğimiz yıl 50 liranın altından her fiyattan alırım demiştim, söylediğimi de yaptım. lot sayısını artırdım. O zamanlarda üç geneli hedef düşüyordum. Geçen zaman ve topluluğun giderek içine kapanması keyfimi kaçırdı. Monrol, Atazapa ve Kartal her üçü de sonuç üretebilir hale gelmesine jkarşın piyasada bir karşılığı olmadı. Zarar etmedim ama hata yaptığımı düşünüyorum. Tabii ki siyaset ve genel gidişat da beklentilerimi etkiliyor. Önerdiğiniz gibi, yazmamak en iyisidir! Düzeltme: 3 haneli hedef düşünüyordum.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

4.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Pekiyi, yazmayayım. Geçtiğimiz yıl 50 liranın altından her fiyattan alırım demiştim, söylediğimi de yaptım. lot sayısını artırdım. O zamanlarda üç geneli hedef düşüyordum. Geçen zaman ve topluluğun giderek içine kapanması keyfimi kaçırdı. Monrol, Atazapa ve Kartal her üçü de sonuç üretebilir hale gelmesine jkarşın piyasada bir karşılığı olmadı. Zarar etmedim ama hata yaptığımı düşünüyorum. Tabii ki siyaset ve genel gidişat da beklentilerimi etkiliyor. Önerdiğiniz gibi, yazmamak en iyisidir! Düzeltme: 3 haneli hedef düşünüyordum.
    Olumlu haberi bile fiyatlamasının sebebi aslında belli değil mi. Yaklaşık 1.5 yıldır yüzde 60 lara dayanan mevduat faizi var. Halen bile yüzde 50 lerin üzerinde. Kendi iç ekonomik ve siyasi durumlarımız malum. Yurt dışında savaşlar, abd seçimi, trump etkisi derken konjonktür de olumsuzdu. Kimse kılçıksız yüzde 55-60 lara varan mevduat faizi ve bunca risk varken şirket bazında 3 tane olumlu haber var diye bu riski almaz. Aslında bu ecilc özelinde değil borsadaki birçok hisse bakımından aynı. Birçok kağıt zirvesinden en az yüzde 50 düşmüşken ecilc yine de makul seviyelere kadar geri çekilmiştir.
    The man who passes the sentence should swing the sword

5. Artık kılçıkli , sanki Tatlısu balığı gibi, boğaza takılıyor kılçığı..

1/02/2025 tarihi itibari ile açılan veya vadesi yenilenen TL mevduat hesaplarına ödenen faizlerden; Vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 6 aya kadar (6 ay dahil) vadeli hesaplarda %15, 1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli hesaplarda %12, 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda %10, oranında stopaja tabi.

6. Bu topikte yazılan önceki yazılarımı da okursanız konu daha iyi anlaşılır.Borsada işlem gören ilaç ve yatırım çok dengesiz fiyatlandı.O günden günümüze yatırım USD bazında fiyatı 9 kat artarken İlaç yerinde saydı.Kasıtlı ve bilinçli olarak bu hisse fiyatı baskılanıyor diye düşünüyorum. Bu durum faizlerin cazip oldugu dönemlere özgü değil.Genelde böyle.Bu hisseyi yakından takip etmeyen hisseyi anlamakta zorlanabilir. Bugün dahi yatırım pahalı oldugu halde %4 ilaç %2 yükseldi ! Baskının günlük örneği.İlaç ve yatırım elmanın iki yarısı gibi.

------------------------'
     Alıntı Originally Posted by makifkara Yazıyı Oku
    Olumlu haberi bile fiyatlamasının sebebi aslında belli değil mi. Yaklaşık 1.5 yıldır yüzde 60 lara dayanan mevduat faizi var. Halen bile yüzde 50 lerin üzerinde. Kendi iç ekonomik ve siyasi durumlarımız malum. Yurt dışında savaşlar, abd seçimi, trump etkisi derken konjonktür de olumsuzdu. Kimse kılçıksız yüzde 55-60 lara varan mevduat faizi ve bunca risk varken şirket bazında 3 tane olumlu haber var diye bu riski almaz. Aslında bu ecilc özelinde değil borsadaki birçok hisse bakımından aynı. Birçok kağıt zirvesinden en az yüzde 50 düşmüşken ecilc yine de makul seviyelere kadar geri çekilmiştir.
    Son düzenleme : REK; Dün saat: 18:06.

7. Bu kapanış bile ne mal olduklarının özeti ,bundan nemalanan yancilar dahil ağzımı bozmadan devam ediyorum , yoksa anlaşılmayacak bir şey yok , bu cinlik göz göre göre oluyor ..

Sen ekonomi parcalayacaksin ve 560 mlyn TL yönetim giderini görmezden geleceksin ..

Sayfa 601/601 İlkİlk ... 101501551591599600601

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •