Sayfa 599/601 İlkİlk ... 99499549589597598599600601 SonSon
Arama sonucu : 4807 madde; 4,785 - 4,792 arası.

Konu: DOLARDA YÜKSELİŞ kaçınılMAZ xxv

1.  Alıntı Originally Posted by Denizdenizli61 Yazıyı Oku
    Sorun değil,
    yeterki altında üstünde olduğumuz sarı gacı olsun.
    Abu aynen senin gibi düşünüyorum. Borsada kredi maliyeti %60-70 iken bilançolar berbat ya da patron makyajlı. Altın aldın mı hem USD hem ons almış oluyorsun. Bu gün iyiler herkes stoğu yapsın alsın satsın vergiler el mecbur olacak. Eğer ki ABD Çini zayıflatmazsa ABD parasına evlada demek lazım. Adamlar karınca sürüsü gibi üretiyor. Gemicilik te yapma hızı olarak ABD yi 2000 e katlamış geçmiş. Bir teknoloji olsa ABD nin helvasını yeriz. Şuan havacılık ve denizcilik teknolojisinde geriler. Onu da çözerse ABD helvası yeriz.

2.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    nerede yazıyor bu bilgiler yahu, 2001 de enflasyon %10 altına inmiş, konu türkiye ise 2001 sene sonu itibariyle %68, zaten kriz senesi
    2002 yılında bile %10 enflasyon yok, seçim senesi
    Yıllara bu kadar takılmayın. Aklımda kaldığı ile yazdım. Ama Grafik budur. treading economics paralı olmuş bu arada

2018 i saymazsak 2005 2021 arası diyelim

3. Bizim ülkemizde insanımızın yönetilmek güçlüğü var.

Yılmaz VURAL.

4.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Yıllara bu kadar takılmayın. Aklımda kaldığı ile yazdım. Ama Grafik budur. treading economics paralı olmuş bu arada

O yıllar TL için SAADET ZİNCİRİ yılları.

TL nin değeri gerçek olmayınca 2018 de PATLAMIŞ...

Durum bundan ibaret.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

5. Gelişmemiş ülkelerde seçim kazanmak için KARŞILIKSIZ YEREL PARA basarsın.

Sonra her 6-7 yılda bir büyük DEVALÜSYON olur.

Halk fakirleştirilir.

Bunun şu lider, bu lider ile ilgisi yok.

Bir parti karşılıksız para basıp seçim alıyorsa anlamı sizin cebinizden para ÇALINIYORDUR.

Herhangi bir ülkedeki yerel para yerine dolar veya Euro kullanılmadıkça SÖMÜRÜ, YOKSULLUK ve HIRSIZLIK BİTMEZ.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

6.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku

2001'de anayasa kitapçığı krizi aklınızda kalmamışsa zaten fazla bir şey yazmayın derim, yıllar önemli değilse bence enflasyon oranları da..

7. Trump ile Iran anlasacak ambargo kalkacak diye soylenti var

Hayatimda ilk defa ABD ile Israil in arasinin sogudugunu ve araplara yaklastigini gordum. Daha once boyle bir sey hic olmamisti

Eger ambargo kalkarsa Turkiye icin inanilmaz faydasi olur.

JFK yi geberttiler zamaninda simdi sira Trump ta degil insallah

8. Bizim ülkemizde insanımızın temel sorunu var olma sorunudur.Herkes temel ihtiyaçlarını giderdikten sonra statü ve saygı ister bu da yemek içmek gibi bir ihtiyaçtır.

Lakin 300 yıldır Savaş kaybeden ve aşağılanan bir imparatorluğun evlatları olarak maalesef genlerimizde işlemiş bir aşağılık kompleksimiz var bundan kurtulmak çok zor .

Türkiye cumhuriyeti'ni kurduk çok güzel fakat genlere işlemiş hastalık öyle bir günde tedavi olmuyor , ne kadar zaman hastalık devam etmişse iyileşme süresi o kadar uzun olur.

Geçmişte rahmetli Nejat Uygur çok dalgasını geçti adama bir üniforma var kapıcı yap hastanenin kralı olur başhekimden daha yetkilidir kendince. Böyle gider bu her seviyede hele polis, jandarma olsun köylü çocuğu O zaman gör sen.

Sokaktaki adam da şöyle düşünür , onun bak mercedes'i var ve de 10 tane de dairesi var ama ABD'de Trump'ın seçileceğini ben bildim.

İlla bir şey bulur , yoksa var olamaz , doktora gider ona nasıl reçete yazacağını anlatır , yazmasa aleyhinde konuşur olmadı saldırır. Aynı zihniyet Doktor olur ," yahu bunlar yaşa da ne olacak şimdi Maç var gelemem hemşire " der.

Adamin ağzından bir yanlış cümle çıkar kazara , 2005 yılı diyeceğine 2001 demiştir , O adam artık nefes bile almamalı , asla konusmamali bunun utancını ömür boyu yaşamalı , kahroldukca kahrolmali en iyisi ince hastalığa düşüp ölmeli , olmuyorsa da intihar etmelidir.

Bu toplumun her kesiminde herkese bulasmıs herkesin sorumlu olduğu ve aynı zamanda herkesin de mağduru olduğu bir durum .Yani hepmizde az çok var , istisna yok , bunu tedavi etmenin yolu bence önce teşhisi kabul ve idrak etmekle başlıyor.

Yapacak bi şey yok bence durum budur.

Sayfa 599/601 İlkİlk ... 99499549589597598599600601 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •