Sayfa 664/664 İlkİlk ... 164564614654662663664
Arama sonucu : 5312 madde; 5,305 - 5,312 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. Elinize sağlık,%10 u ile Arena Labs a yatırım yapılacaktı onuda soralım.

2.  Alıntı Originally Posted by İnatçı Bomberman Yazıyı Oku
    Arena Bilgisayar Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kuruluna;

Şirketinize ait Kamuoyu Aydınlatma Platformunda yapılan bildirimleri incelediğimde 02.05.2024 tarihli açıklamada şirketiniz iştiraki olan Paynet Ödeme Hizmetleri A.Ş.' nin (Paynet) hisselerinin %100 ünün satılması amacıyla yatırımcı firmalar ile resmi görüşmelere başlanacağı duyurulmuştur.

07.05.2024 tarihli Kap bildiriminizde ise yapılan görüşmeler neticesinde Paynet' in İyzi Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş.' ye (İyzico) 87 Milyon ABD Doları sabit bedel ve ilave olarak Paynet' te bulunan Net Nakit miktarı karşılığında satışına karar verilmiş olup 6 Mayıs 2024 günü Satın Alma Sözleşmesi imzalandığı bildirilmiştir.

Yine aynı tarihli KAP bildiriminde bu satıştan elde edilen fonun Yönetim Kurulunuzca EN AZ %90' ının ortaklığın mali yapısını güçlendirilmesi amacıyla bahsedilen ücretin tahsil edilmesinin ardından 30 gün içinde şirketin MUACCEL HALE GELEN NAKTİ BANKA KREDİLERİNİN ÖDENMESİNDE kullanılacağı taahhüt edilmiştir.

Ayrıca şirketinize ait 14.02.2025 tarihli KAP bildiriminde "Şirketimizin sahibi olduğu Paynet hisselerinin %100'ü İyzico'ya devredilmiştir. Anlaşma gereği Iyzico Paynet hisselerinin %100'ünün satın alım bedeli olarak Şirketimize 87.000.000 ABD Doları karşılığı 3.139.830.000 TL'si Hisse Alım Bedeli, 82.672.000 TL'si (2.290.718 ABD Doları) Net Nakit Varlık Tutarı olmak üzere toplam 3.222.502.000 TL (89.290.718 ABD Doları) ödeme yapmıştır." denilmiştir.

Buna ek olarak tekraren satış işleminden elde edilen fonun "EN AZ %90' ının" muaccel hale gelen banka kredilerinin kapatılmasında kullanılacağı taahhüt edilmiştir.

Tüm bunlara ek olarak Şirketiniz resmi internet sitesinde yapılan paylaşımlarda da elde edilecek fonun "EN AZ %90' ının" muaccel hale gelen banka kredilerinin kapatılmasında kullanılacağı taahhüt edilmiştir.

Buna göre yapılan tüm açıklamalar ışığında Paynet satışından elde edilen toplamda 2.900.251.800 TL’ nin vadesi gelmiş banka kredilerinin kapatılmasında kullanılması gerekirken, elde edilen fonun ne kadarlık kısmı banka kredilerinin kapatılmasında kullanılmıştır?

Eğer elde edilen fonun en az %90’ ı ile banka kredileri ödenmediyse Şirket Yönetim Kurulu yatırımcılarına vadettiği sözü neden yerine getirmemiştir?

Eğer elde edilen fonun en az %90’ ı ile banka kredilerini kapatmak vergi, diğer giderler, danışmanlık hizmetleri, şerefiye ve benzeri sebepler ile mümkün olmadıysa bu mücbir sebepler neden daha önceden hesaplanmamış ve kamuoyu neden yanıltılmıştır.

Eğer elde edilen fonun en az %90’ ı ile banka kredileri ödenmediyse hangi kaynaklara aktarılmıştır?

Eğer elde edilen fonun en az %90’ ı ile muaccel hale gelen banka kredileri ödendiyse en son dönem finansal raporlarda kısa vadeli banka kredileri kısmında neden sadece 227.364.704 TL’ lik eksilme görülmektedir.

Sizlerin de bildiği ve yakından takip ettiği üzere KAP’ ta paylaşılan haberler ve vaatler sonrası hisse fiyatları Şubat ayında ve Mart ayı başlarında ciddi sayılabilecek oranda yükselişe geçmiştir. Finansal raporlar açıklandığından sonraki ilk iş günü ise hisse TABAN fiyattan işlem görmüştür. Bu işlem hareketlerinin sorumluları kimlerdir?

Bu sorularıma ilgili mevzuatlar gereğince en kısa sürede cevap verilmesini rica ediyorum. Gelecek cevabi yazınıza göre her türlü kanuni haklarımı kullanmaktan çekinmeyeceğimi ilgilerinize sunarım. Saygılarımla…
    Teşekkürler.

3. Hocam dava açacaksanız müdahil olmak isterim.Mahkeme masraflarına ortak olurum.

Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Hocam dava açacaksanız müdahil olmak isterim.Mahkeme masraflarına ortak olurum.
    Dava için henüz erken. Cevabı bi görelim.
    Burada yaptığım ve/veya yapacağım tüm paylaşımlar şahsi görüşlerimdir, asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

5.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Elinize sağlık,%10 u ile Arena Labs a yatırım yapılacaktı onuda soralım.
    https://youtu.be/u54krjtoBBQ
    Yeni projemiz var ve bu satış onu ciddi şekilde destekleyecek demiş.17.54
    Ciddi şekilde desteklenen neymiş onuda soralım.
    %10 benim aklımda nerde kalmış ona bakıyordum bende.Başka hatırlayan var mı?Ben mi yanlış hatırlıyorum.

6. https://youtu.be/BnIR4fdLWoc
    13.13 soru güzel.

7. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1378134

Burdada %90 yok.İlginç.

8. O zaman bloombergh söyleşisi boşa düşmüş oluyor paranın en az %90 muaccel hale gelen borç kapama %100 e çıktıysa.

Sayfa 664/664 İlkİlk ... 164564614654662663664

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •