Sen olması gereken üzerinden mi plan oluşturup hareket ediyorsun yoksa piyasayı okuyarak mı. Mesela 2021 de olması gereken faizleri artırmak idi. Borsa short idi bu duruma. Ama tam tersini yaptılar ekim aralık döneminde bütün shortçuların + tl mevduatçıların içinden geçtiler. Yazıların duygularından arınmış değil o zaman. Çok tehlikeli okuyucuların için. Piyasa ile inatlaşmak demektir ki yukarıdaki örnekdeki gibi olur. Ama sen total sermayenin yüzde 10 u ile viop da sındır yada daha kötüsü sanal pozlarda ahkam kesiyorsundur , Adam seni okur. Yüzde 80 ile viopa girer adam batar sen yola devam edersin. Duygularından arınmış bakmadan kitabı ekonomi kuralları , körü körüne TA , yada işin doğrusu budur demek çok ama çok tehlikeli.
Son düzenleme : Mathias; Dün saat: 16:45.
Gün içi haraketlere göre düşüş eğilimi çok zayıf. Herkes bıktı, herkes yükseliş görmek istiyor. Bu yükseliş bir nevi beslenme niyetinde.
sevgili matias....
benim okuyucularim biliyor...VIOP ta sermayenin yuzde 10 u ile oynuyorum....
misal....1 milyon tl verip GARAN alsan....GARAN yuzde 10 ciktimi....karin 100 bin tl....yuzde 10 dustumu zararin 100 bin tl....
BUNUN YERINE....
viop a 100 bin tl sokuyorum....yuzde 10 ciktimi....paran ikiye katliyor....100 bin tl kar....yuzde 10 dustumu...parani komple kaybediyorsun ....100bin tl zarar.....
NEDEN garan degilde....VIOP....
endeks muhendisligi yapiliyor ondan....
VIOP ta....slow trade bu.....
1 milyon tl nin....900 000 i mevduatta para yaparken....100 bin tl ile oynuyorsun...KAZANCIN VE KAYBIN....IKISINDEDE AYNI.
BILIYORUM MALDASIN VE CANIN YANIYOR....az kaldi....temmuz basi veya agustos dip.
Yer İmleri