Şimdi de dedikodular diz boyu. Yok QNB devreye girecekmiş yok FAB tekrar teklifte bukunacamış falan filan. Borsada her daim söylentiler çıkar, önemli olan bu gerçeğin bilincinde olmak.
Şimdi de dedikodular diz boyu. Yok QNB devreye girecekmiş yok FAB tekrar teklifte bukunacamış falan filan. Borsada her daim söylentiler çıkar, önemli olan bu gerçeğin bilincinde olmak.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Aslında QNB için çok güzel bir sinerji yaratır YKBNK. QNB daha 2 ay önce neredeyse defter değerinin 12.5 katından, 35 FK dan işlem görüyorken şu anda defter değerinin 7 katından işlem görüyor, YKBNK ise 1x defter değerinden. YKBNK nin Koçtaki %61.22 lik çoğunluk hissesini 2-2.5 DD aralığından almaları gayet mantıklı bir girişim olur.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Henüz satış konusunda resmi bir gelişme yok, sadece söylentilerle dedikodular var. Eğer FAB teklifi gibi satış gerçekleşirse Koç 8 milyar dolar alır. Artık bu parayla ne yaparlar onu bilemeyiz.
hocam soğutucudan kastım sen değildin, şu ereğli forumunda sevilmeyen bir doğrucu arkadaş vardıSeni gereğinden fazla iyimser bulduğum zamanlar oluyor
Realistlik aslında zor bir durumdur, realistler mükemmel danışman veya mentor olabilirler ama karar alıcı olamazlar genelde.
FAB ın geçen seneki teklifi hisse başına 60 TL ediyor şu anda ve 2.4xDD ye tekabül ediyor.
Yelpaze hocam realist olmak şart, ortaya çıkan sonuçlarla, yapılan icraatların ve atılan adımların yarattığı sonuçlarla hiç kıvırmadan yüzleşmek ve yapılan hatalardan ders çıkarmak elzem.
Osmanlıyı hatırlayın, ilim, sanat, teknoloji, modern eğitim, medeniyet yok ama silah söz konusu olunca iştah tam. Loncalar, güç odakları, saray eşrafı, azınlıklar, asker ve ruhban sınıfını hatırlayın. Hepsi kendi çıkarı için ülkenin ilerlemesine engel olmaya çalışıyor. Asker asker olmaktan çıkmış iş adamına dönüşmüş, padişahlar ve onları kullanan elit kesim toplumu ilkel tutmak için her çabayı sarf ediyor ama silah söz konusu olduğunda son gelişmelere açıklar. Sanıyorlar ki; ilkel bir toplum sadece savaş teknolojisiyle tüm dünyayla farkı kapatabilir. Esnaf takımı şimdiki taksiciler gibi, teknoloji gelmesin biz eski düzen devam edelim. Ruhban sınıfı desen aynı...
Peki tüm bunları sağlayan şey ne? din denen önyargıya dayalı gelişmeye kapalı, sonsuz iktidarını ilan etmiş kavram. Peki gerçekten öyle mi? Yunan ordusunu Ankara yakınlarında gördüklerinde anladılar durumu. Yunan değil İngiliz-Fransız ordusu olsa belki gene tepki vermek mümkün olmayacaktı ama hayat bu işte, hiç beklemediğiniz boyutta darbeyi vurabiliyor. Darbe yeterince şiddetliyse artık değişmez dediğiniz o anlayış bile yerlebir olabilir. Muhtemelen biz gene aynı rotada, benzer bir değişim dönemine doğru ilerliyoruz. İlkelliği savunanlar da, kendi aileleri söz konusu olunca Londra ve New York'dan aşağısını beğenmiyor zaten.
Yer İmleri