Olmayacak miktar bedelli açıklamış, ky buna rağmen girerim demiş fakat ky bedelliye girmesin mağdur olsun diye fiyatı aşağı çekmeye devam ediyor. Bakalım 22 mayıs dna önce dönüş yapacak mı, bugün yarın için umutluyum.
Olmayacak miktar bedelli açıklamış, ky buna rağmen girerim demiş fakat ky bedelliye girmesin mağdur olsun diye fiyatı aşağı çekmeye devam ediyor. Bakalım 22 mayıs dna önce dönüş yapacak mı, bugün yarın için umutluyum.
Piyasa değeri düşük hisselerden olan DARDL hoşuma gidiyor. Gerçi bana uygun değil bu hisse, uzun vade yatırımcı olmadığım için likit kağıtlarla işlem yapıyorum, sığ ve likit olmayan kağıtlara girmiyorum. Aralık ayında sermayenin %17 sini satın alan Crescent Investments adındaki Lüksemburg menşeli fonun kaç liradan alım yaptığını dolaylı yoldan soruşturup bir fikir edindim her ne kadar doğruluğunu teyit edemesem de. Sermayenin %51.5 i uzun yıllar ana hissedar konumunda olan Niyazi Önen'de. PD si DD ye oranla oldukça iskontolu. Şirketin tek sorunu yüksek borçlar ve sürekli zarar açıklıyor olması, karlılığı olmayan bir şirket bu. Şu anda %300 bedelli sürecinden geçiyor ve bu süreç haftaya kapanacak. Şirkete 1.7 milyar TL nakit girişi olacak bedelliden ve muhtemelen bu para ile borçların önemli bölümü kapanır, şirket de karlılık rotasına girer. Gördüğüm kadarıyla bedelli süreci sorunsuz işliyor. Bedelliye katılım %90'ın üzerinde gerçekleşecek gibi duruyor.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Th hoşgeldin. Hisse bedelli ile borçları ödeyecek. Sahibi rüchan alarak payını artıracak.
Migroslarda ton balıklarında 1 alana 1 bedava kampanyası var.
bazı yerlerde izdiham oluyor stoklar tükeniyor
ciroya olumlu katkı verecektir diye düşünüyorum
Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatırımcı tavsiyesi kapsamında değildir.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Dediğim gibi en büyük sorun borçlar. Şirket bu yüzden sürekli zarar açıklıyor. Bedelli ertesi bu durum değişecek gibi duruyor ve değişmesi de şart. Yönetimin verimliliği artırıcı, masrafları kusıcı adımlar atması da gerekiyor. Ben olsam Dardanel sporu kapatırım mesela. Hiç bir finansal getirisi olmayan, tam tersine şirkete mali yük getiren bir bağlı ortaklık bu. Şirket ana faaliyet alanı ne ise ona odaklanmalı.
İmtiyazlı hisse olmaması da çok iyi.
Mali külfet getiren, şirketin ana faaliyet alanında yer almayan tüm aktiviteler tasfiye edilmeli. Gereksiz harcamalar sonlandırılmalı, tasarruf ön planda olmalı. Bunları yapmak için de profesyonel ve işini bilen bir yönetim gerekiyor.
Yer İmleri