Sayfa 293/294 İlkİlk ... 193243283291292293294 SonSon
Arama sonucu : 2348 madde; 2,337 - 2,344 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. PEG Rasyosu bu yüzden çok önemli. FKB oluyor Türkçesi, FK oranını net kardaki yıllık büyümeye bölüyorsun. Mesela FK oranı 10 ise, net kardaki yıllık artış %10 ise PEG yani FKB 10 : 10 = 1 oluyor. PEG Rasyosu ne kadar düşük ise hisse o kadar ucuzdur, alım için o kadar caziptir. PEG 0.5 altında ise kelepir anlamına gelir, 2 nin üzeri pahalı oluyor. Tabii mevcut enflasyon ve piyasa şartlarına göre bu kriterler belirlenecek.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by ENGRANDMASTER Yazıyı Oku
    Burada anlattığın yalnızca borsa dedikodusu.

Devamında anlattığın şirketlerin tamamı reel varlığı olan sanayi şirketleri. Hisse netteki acemiler bile sanayi şirketleri ile bankacılık sektörünün ayrı değerlemer olduğunu bilir.

25 yıllık borsacı olan sana soru çok basit. Mesela 2010 ların başından beri Akbank citiye, ykbnk uni creditoya hatta garanti bankası çoğunluk hissesi BBVA ya kaç çarpan ile satıldı.
    O dönemde kredi notumuzun yatırım yapılabilir seviyesinde olduğunu, borsa endeksinin 5 dolar civarında olduğunu, ve bankacılık sektöründe toplam özkaynakların bugünkünün aksine her yıl artttığını da dikkate alarak.
    Akbankın %20 hissesi o zaman 3.6 DD üzerinden Citiye satılmıştı. Benim belirlediğim 2.5 DD nin oldukça üzerinde bir fiyattan.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    TH bir de topic açmışsın kendine hayırdır ne analizi yaptın arada?
    Zdx merhaba, çoktan beri seni görmüyordum Forumda. Herhalde aracı kurumdaki brokırlık işine geri dönmüşündür diye düşündüm. Piyasa ile alakalı görüş ve beklentilerini bir açıklayıver.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Akbankın %20 hissesi o zaman 3.6 DD üzerinden Citiye satılmıştı. Benim belirlediğim 2.5 DD nin oldukça üzerinde bir fiyattan.
    Elimizde 2 tane olumlu done var. Biri Akbankın Citiye %20 blok hissesi satılırken 3.6 DD üzerinden belirlenmiş olan ve ödenen fiyat, diğeri de 1 yıl önce FAB Abu Dhabi Bank'ın 2.5 DD üzerinden YKBNK nin çoğunluk hissesini almak için belirlediği fiyat (%100 ü için 13 milyar dolar idi).

5. https://www.gazetevatan.com/ekonomi/...carpana-897312

2015 yılı haberi 3,8 defter değerinden 1 çarpana düştü diyor... bu rakamlar neye göre belirlenebilir ki.... garan 15 tl den hisse geri alımı yapmıştı...

6. Kuzu dayı kendi sayfasında yarından itibaren mala yerleşiyorum demiş. okuyanlar anlamamış. o borsa düşerken hisse almaya başlar. eğer siz ona bakarak alım zamanı beklerseniz öyle beklersiniz... benim anlamadığım kadar sümilasyonu, senaryoları vardır. % 99,999999 oranında short ve endeks düşüşüne oynar. endeks birden dönerse o da fikir değiştirebilir... küçük yatırımcı ise değiştiremez.... batar...

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Zdx merhaba, çoktan beri seni görmüyordum Forumda. Herhalde aracı kurumdaki brokırlık işine geri dönmüşündür diye düşündüm. Piyasa ile alakalı görüş ve beklentilerini bir açıklayıver.
    Ben hiç Tr de brokerlık manasında çalışmadım. Hala kurumsal ile işim olmaz. Ben gibiler o sisteme köle olmaz. Piyasayı zerre anlamaktan uzak iki bilgi kırıntısı ile hasbel kader küçük resimde başarılı olanların ukalalıklarından sıkıldım o yüzden yazmadım. Hoş böylelerinin şu an konuşacak hali de pek kalmadı. Bu piyasa artık her kişinin harcı değil. Endeks önce 9650 üstü kapanışlar yapacak sonra ortalamalar toparlayacak falan fıstık ancak ondan sonra.... İşlerin rast gitsin.

Sana bazı konularda mesleki kızsamda hep kışkırtmalarıma bile efendi davrandın. Tarz olarak pek uyuşamasakta mesleki bilgine saygım var.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

8.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Ben hiç Tr de brokerlık manasında çalışmadım. Hala kurumsal ile işim olmaz. Ben gibiler o sisteme köle olmaz. Piyasayı zerre anlamaktan uzak iki bilgi kırıntısı ile hasbel kader küçük resimde başarılı olanların ukalalıklarından sıkıldım o yüzden yazmadım. Hoş böylelerinin şu an konuşacak hali de pek kalmadı. Bu piyasa artık her kişinin harcı değil. Endeks önce 9650 üstü kapanışlar yapacak sonra ortalamalar toparlayacak falan fıstık ancak ondan sonra.... İşlerin rast gitsin.

Sana bazı konularda mesleki kızsamda hep kışkırtmalarıma bile efendi davrandın. Tarz olarak pek uyuşamasakta mesleki bilgine saygım var.
    1 sene önce viop topiğinde borsa 11000 lerde iken çok ucuz full maldayım diyen adam geri dönmüş 9650 kapanış falan teknik laflar içinde. Hayrola ?? bu arada geçen sene eregl için 1 hafta sonra şurada ol burada ol işc den beni bilen bilir edebiyatı yapıyordun sonrasında 1 sene kayboldun ortalardan.

Sayfa 293/294 İlkİlk ... 193243283291292293294 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •