Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ADESE.E paylarında 27/05/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/06/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.
Biri gidiyor öteki geliyor vay arkadaş.
Bu defa SPK gilitlemiş tahtayı.
Milyonluk dayılara yine vur kaç şansı doğdu.
Yazdıklarım al-sat-tut tavsiyesi değildir.
Kurt kışı geçirir, ama yediği ayazı unutmaz !!!
Ben adeseyi 1,74 maliyetle elimde tutuyorum.
Mesajı yazdığım tarihte (18 Nisan 2024) kapanış fiyatı 2,24 idi. Şu anda fiyatı 4,78. 1 yılı biraz sapmışız (12 ay 20 gün) ama fiyat beklediğimiz noktalara üç aşağı beş yukarı gelmiş. 2 katını geçmiş, 3 kat civarına gider mi, daha ne kadar fazlası olur, buradan aşağı salarlar mı onu kestirmek kolay değil. Çünkü geçen yıl da 2,24'ün bayağı altına salmışlardı. PD/DD tahminim de 0,34-0,51 arası bir yerde olur demiştim, o da şu anda 0,46 ile söylediğim bant arasında kalmış.
Arada tecrübe küresi çalışıyor demek ki.
Bu saatten sonra daha gider mi diye FOMO'ya kapılmanın pek anlamı yok. Bu tip tahtalar operasyon tahtası olduğu için ne yapacaklarını kestirmek kolay değil. Elinde olanlar da bir takip sistemi ile devam etmeli, yoksa tepe yaptıktan sonra aşağı dönüşte kârın önemli bir kısmını hiç edebilir.
Kişisel görüşlerimdir, kimseye yatırım tavsiyesi değildir.
Not: Öz Kaynaklar hesaplamasında az da olsa kârlar da yazabileceğini ve yıllık enflasyon düzeltmesinin % 50 civarlarında olabileceğini hesap etmiştik. Ancak yıllık enflasyon beklediğimizin altında geldiği için enflasyon düzeltmesi biraz daha beklediğimin altında gerçekleşti, ayrıca az olsa beklediğim net kârlar da yazılmadı. O nedenle Öz Kaynaklar tahminimde sapma olmus. 12,6 Milyar TL yerine şu anda 10,4 Milyar TL civarında. (Kastedilen Ana Ortağa ait Özkaynaklar elbette, toplam Öz kaynaklar daha yüksek)
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
ne bilgiler paylaşıldı burada !
insanların ocağına incir ağacı diktiler
5 yıl süresince insanların psikolojileri bozuldu
pandemi sonrası 20x-40x giden şirketlerin peşinden bakarken burada ki yatırımcının varlığı 2-3x arasında düştü
hiç açıp baktınız mı $ grafiğine ?
kaçtane varlığı var ?
Dolar bazlı logaritmik fiyat grafiği
Daha önce bakmıştım, şimdi tekrar baktım. Düşeni kırmış, bir süre belli bir yatay aralıkta hareket etmiş. Şimdi yatay dirençlerden birisini test ediyor. Kırıp kıramayacağını kestirebilen gelsin beri.
Teknik bazlı da temel bazlı da ucuz. Ama fiili dolaşım oranı çok yüksek, fiyat sermaye artırımlarından ötürü bayağı bir sulandırılmış ve biraz da sahipleri dolayısıyla manipülatif operasyonlara açık bir tahta olduğu için kurumsal alıcılar / fonlar girmekte tereddüt ediyordur. Epey bir süre bu seviyelerde kalma sebeplerinden bazıları bunlardır. Uzun süre boyunca tahtada bekleyenler için ciddi bir travma dönemi. Umarım bundan sonra beklediklerine değen bir hareket olur.
Yatırım tavisyesi içermez.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Yer İmleri