Originally Posted by
Yenice
Başta hizmet sektöründe oluşan çok çok çok fazla şişik fiyatlar hâlâ müşteri bulabiliyorsa eflasyon düşmez. Vatandaşın tabanında bile lüks ve gösteriş azalmıyor...
Gıda sektörüde şımarmış.. Mayıs ayı bitmek üzere manav kıytırık acımsı yeşil eriği hâlâ 200 tl ye satıyor papaz eriği diye.... vatandaş da alıyor....
Ulan 20 tl bile abartı ona....
Aynen katılıyorum,
Asla satın almamaya çalışıyorum adam bir bardak ayranı 50 TL ye satıyor soda perakende 6 TL 30 TL fiyat koyuyor kutu kola olunca 80 TL
Sittir git diyeceksin almayacaksin adam 30 lira maaş alıyor , tavuk durum ayrana 250 lira veriyor tek öğün ve uyduruk yemek ..
Almayın aldırmayın batsın itneler ,
Geçen yıldan bu yana petrol işçilik elektrik ortalaması ne kadar değişti ise o kadar zam yap et ve tavuk arttı ama yine de gıda fiyatları inanılmaz.
Bunu ben söylemiyorum sadece geçen turizmcilerden ikisi Bloomberg te miydi neydi İstanbul gastronomi fiyat-kalite açısından çok eleştiri alıyor pazarlamada zorlanıyoruz dediler.
Adam mahallle cafesinde 50 liraya çay satacak .
Vay anasını..
.....
Tabi fakir ve dar gelirlilerin yemek sektörüne bu primi verme nedeni mutsuzluk adam hayatında hiç bir gelecek görmüyor, evi , işi berbat çalışmadığı gün aç , bu nedenle yemek ile tatmin oluyor 250 TL tavuk durumle avunuyor üstüne de 50 TL dondurma verip bütün gün kazandığının 1/3 unu sallıyor..
Ben de yemeği severim ama mümkün olduğunca kendim yapıyorum .
Bu yemekcileri boykot etmek lazım marka yer ayırt etmeden ...Acımayin, bunların yanında lehinde konuşanlar ya kendisi ya ailesi işletmeci olanlar .
Hemen ağlamaya başlıyorlar..Ulan Yunan adasında millet 1 şişe şarapla iki balık meze yese burada lahmacuncudaki kadar para veriyor .
A be kitapsizlar....
No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .
Yer İmleri