Sayfa 304/307 İlkİlk ... 204254294302303304305306 ... SonSon
Arama sonucu : 2449 madde; 2,425 - 2,432 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Sen elindeki FROTO ları eski fiyattan 1200 den mi satmıştın? Satış yaptığın zaman dilimini ve gerekçelerini çok iyi hatırlıyorum. Hatta aramızda mütalaa edip satıp maldan çıkmanın doğru olduğu yönünde hemfikir olmuştuk. Buradaki babalar o zaman 2500 TL ye yolculuk başladı diye patırtı yaparken sen elindeki tüm malı yanlış hatırlamıyorsam 1200 den vermiştin. Şimdi hisse eski fiyattan 800 de. Helal olsun sana valla.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Bedelli yapmayan spor klübü kalmadı. Nasıl olacak böyle.

3.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Banka sanayi değişimi 10-15 gündür sürüyor, son iki gün de banka almadılar. Sanayi sıra ile alınıyor. Bu değişim veya rasyo önemli. Muhtemelen faiz enflasyon baş edemiyoruz maden ülke batmasın diyerek faizi 30-35 lere çekecekler. Daha önce böyle radikal işler yapıldı. Tekrarı mümkün. Neye olmaz dediysen bizim ülkemizde gösterdiler.
    TH, bunu 10 mayısda yazmışım xbank topiğinde. Cumhur bugün faize dem vurdu ve muhtemelen bir kulvar değişimi olacak. Şahsi görüşüm katılım bankacılığı sistemini kullanarak işletmelere farklı finans seçeni sunulacak. Örneğin bireysel kredi 5 puan aylık ise, hammadde alan bir işletle aylık 2,5-3 ödeyecek. Faiz oranı kullanım şekline ve yerine göre değişecek.

4. Aşağıdaki haberi yeni gördüm, tamda faiz hesabı yaptığımız günde.

#HALKB Halkbank, Halk Katılım Bankası kurmak için BDDK'ya başvuru yapmış.

5.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    TH, bunu 10 mayısda yazmışım xbank topiğinde. Cumhur bugün faize dem vurdu ve muhtemelen bir kulvar değişimi olacak. Şahsi görüşüm katılım bankacılığı sistemini kullanarak işletmelere farklı finans seçeni sunulacak. Örneğin bireysel kredi 5 puan aylık ise, hammadde alan bir işletle aylık 2,5-3 ödeyecek. Faiz oranı kullanım şekline ve yerine göre değişecek.
    Ne şekilde olursa olsun hepsine karşıyım. Ha adam cidden aldığını işi için kullanıyordur 1,5 yapalım. KGF lerle bak ayrım yapmıyorum iktidar yanlısı muhalifi % 98 i 1 kuruş işine yatırmadı. Hepsi Ev spor araba arazi USD aldı. SOnra asgari ücret artınca bu devletten çok ucuza aldığı kaynağı aldığı ev araba arsayı satıp parayı şirkete sokacağına gitti işçi çıkardı hatta bazıları kepenk indirdi. Bu patron kesiminin çoğu böyle asla kaynaklarını şirkete sokarak işini büyütmüyorlar.Para dışarı çıktı mı hiç geri gelmiyor bir daha; alayında kredi ile büyüme hayat felsefesi olmuş.Bu % 98 in hepsi de hep ağlıyor.

Bazıları da o paralar ile 2 ye aldığı araziyi evi çok değil 1 sene sonra 10 a şirketine sattı. Ha burada hiç kimsede bana ya o iş öyle olur mu devlet ne iş yapıyor falan filan demesin lütfen.Sonra bu enflasyon nasıl azdı diye kimse şaşırmasın yani.

İsim vermicem memleketin birinde en büyük fabrikalardan birisinde patron bu paralar ile arazi aldı. Daha Geçen gün kepenk kapadı.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

6. Bir kaç yazım daha var. Faiz üzerine. Basit düşünmek lazım. Ticaret dönmüyor. Salt olarak ticaret için katılım bankası modeli uygulanmalı. Biz bunları düşünürken Halkbank katılım işine girmiş. Alt yapı hazırlanıyor. Bu modelde işletmeye inisiyatif bırakılmıyor. Ödemeler kaynağına yapılıyor. Bence cumhurun bugün yaptığı faiz vurgusu ticari işletmeler için. Kgf kontrollü şekilde küçük esnafa verilebilir.

7. Güzel yorumlarda bulunmuşsun Çakır. Zdx Soul ün çekinceleri de çok yerinde.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

8. Evet ticaret tıkandı dönmüyor, likidite ve velosite (paranın sistemdeki devri) sorunları var. Bir şekilde piyasaya para enjekte edip ekonomik büyümeyi destekleyecekler. Tabii bunu enflasyonu körüklemeden yapmalılar.

Sayfa 304/307 İlkİlk ... 204254294302303304305306 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •