Sayfa 2260/2269 İlkİlk ... 1260176021602210225022582259226022612262 ... SonSon
Arama sonucu : 18147 madde; 18,073 - 18,080 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1. Bir, iki, üç, dört ve beş yaşlarındayken ben, henüz ben değildim. Beden denilen kalıbın içinde, oluşum halindeydim.

Nereden geldim? Başka yaşamlardan mı? Başka dünyalardan mı? Kim bilir?

'Bunlar için değil , Şükran ve övgü şarkısını yükseltiyorum. Ama duyuların ve dışsal şeylerin
    inatçı sorgulamaları için , Bizden düşenler, kaybolanlar için';
    5 yaşına kadar, beden kalıbının içinde oluşurken, belki milyarlarca yıldır süregelen, belki onbilerce yaşamın yok edilemez geçmişi, bu oluşumun nasıl olacağına karar vermek için iş başındaydı.

'Bizi destekle, şefkatle koru ve
    gürültülü yıllarımızı
    sonsuz Sessizliğin varlığında anlar gibi gösterecek güce sahip ol'.
    Ve şiir şükran dolu bir kapanış duasıyla biter:

'Yaşadığımız insan yüreği sayesinde,
    Onun şefkati, sevinçleri ve korkuları sayesinde; Bana göre açan en sıradan çiçek bile, Çoğu zaman gözyaşlarına boğulmayacak kadar derin düşünceler
    verebilir .'
    @erefefik

Aywaaaa...
    Bu senin emoğlu ise sana takılmayalım.
    Tehlikeli adamsındır vesselâm...

https://www.facebook.com/share/p/1BjyVs5cNZ/

5. Ben cemaatin en basindaki insanlara sunu söylemek istiyorum: Sabetay Sevi’nin cemaatin yasamasi için verdigi emirler ortadayken, bir Yahudinin yok olmamasi için verilen emirler Tevrat’ta verilmisken, nasil ki Sabetayci hahamlar veya Sabetayci ileri gelenler bu isin bitmesi hakkini kendilerinde görebiliyorlar. Iste ben buna karsiyim.
    Ilgaz Zorlu'nun karşısındaki gazeteci soru sormasını bilmiyor. Sorulacak soru şu: Sabetay Sevi, 22 martta kuzu etinden yemekler eşliğinde bir şölen yapın, yeyip için gece yarısı da mumları söndürüp, eşleri değiştirip grup seks yapın, vur destiye gümlesin arif olan dinlesin de diyor, bunlar da mı devam etmeli? Bu eylem sonucu doğan çocuklara da bir ayrı kutsiyet izafe edilir.
    Aslında bu adet çok eskidir, paganlara özgüdür. Ortaçağ Avrupasında saraylarda görülürdü. Yahudiler de ortaçağda saray köleleri olarak bilinirler. Sonraki dönemlerde sosyete arasında yayıldı. Telegramda ifşa kanalları var, Türkiye'de Anadolu'nun pek çok şehrinde yayılmış, parası olanlar sapıtıyorlar.

Yahudi kabalizmine bagli inançlarini sürdürdüler. Laiklik bu insanlar için bir düsünce olarak hep varoldu. Bunu bir din haline getirdiler. Bana göre Sabetaycilarin dini laikliktir.
    İlk Tevrat'ı yazdıran Pers İmparatoru Büyük Kiroş'tur. Bu Tevrat'taki Tanrı da Büyük Kiroş'tur. İstedi ki, kafası çalışan, uyanık bir topluluğu, Tevrat'taki inançla kodlayayım ve bunlara devlet içinde görevler vereyim. Bu insanlar çalmadan, ayrımcılık yapmadan, inançları doğrultusunda çok çalışarak, dedikodu yapmadan, sır tutarak, aynı zamanda insanlara zulüm de etmeden devlet hizmetlerini yürütsünler, ticaretle uğraşanlar da aynı şekilde düzgünce ticaretlerini yapıp, dürüstçe vergilerini versinler. Tanrı Büyük Kiroş'tu, Tanrı ile bu cemaat arasındaki aracı ise Kiroş'un veziri Ezra idi. Yahudiler, Ezra'nın kolonisi ya da kabilesi olarak bilindiler. Pers İmparatorluğu güçlüyken işler çok iyi gitti ama güçten düşünce işler karıştı. Çünkü Tanrı artık sözlerini tutamıyordu.
    Yahudiler kendi başlarına var olamazlar, bir Tanrı'ya ve Tanrı ile kendileri aralarında bir aracıya ihtiyaçları var, çünkü inançları böyle kodlanmış, yoksa yaşamları boyunca İmparator'a ve veziri Ezra'ya niye hizmet etsinler? ))))))))))

Pers güçten düşünce, kodlanmamış, kendine çalışan, akıllı bir topluluk yani biz Babil'deydik. Biz; yaklaşık 4000 yıl önce kumaş dokuyan, bu kumaşları boyayan ve bunlardan gömlek yapan ve göynekleri tüm Akdeniz'de sattıktan sonra, Cebelitarık'ı geçip; Portekiz, İspanya, Fransa, İngiltere ve Hollanda'ya kadar tüm Avrupa'ya satan üretici ve tüccarlardık.
    Baktık ki, bu Yahudiler başsız kalmışlar, ne yapacaklarını bilmez haldeler, bir Tevrat'ta biz yazıverdik. Bu Yahudi topluluğunu kendimize bağladık. Tevrat'a bağlı olanlar dürüst, namuslu ve sır tutan insanlardı, bize çok faydalı oldular. Tevrat'tan sapanları ziktir ettik, bu dürzüler sonradan çok sorunlara yol açtılar. ))))))))

Yüz defa yazdım, laiklik 2 türlüdür. Sabetaycıların dayattığı laiklik, dine karşı bir harekettir. Bu laiklikte, din, tehlikedir. Sabetaycıların dini laiklik falan değildir. Sabetaycılar tamamen deşifre olmuş, sap gibi ortada kalmış bir topluluktur. Ne yapacaklarını bilmez haldeler, benim de işim gücüm var, yeni bir Tevrat yazamam. Aslında Sabetaycılar, siyaseten Sosyal Demokrasi ve Liberalizm içinde, etliye sütlüye bulaşmadan rahat bir şekilde varlıklarını sürdürebilirler. Müslümanlardan da korkuyorlar, 100 sene kandırdılar ve bütün kötülükler Sabetaycıların üstüne yıkıldı. Sabetaycılar son 30 yıldır, ''günah keçisi'' yapılmış bir topluluktur.

Ayrıca Sabetaycılık Anadolu menşelidir. Sabetay Sevi İzmir'de doğdu ve öğretisini de İzmir'de yaydı. Sabetay Sevi şarlatandır. Sabetay Sevi'nin inanç dediği bu saçmalık, John Milton'dan yaptığı alıntılardır. Ilgaz Zorlu da aklı başında bütün Sabetaycılar da bunu bilirler.
    Ilgaz Zorlu cemaatin çözüldüğünü görüyor ve çözülenlerin en azından Yahudiliğe geri dönmelerini, bu şekilde sağlam bir birlik olarak devam edebileceklerini, aksi durumda yok olacaklarını, kendi cemaatine söylemeye çalışıyor.

Efendim bunlar kendi başlarına var olamıyorlarsa, bunların sahibi kim diye sorulabilir? 100 defa yazmışımdır, artık açık yazmam. Araştırınız bulunuz.

Sabetay Sevi'nin babasının işi neydi? Adını da yazayım, yanlış hatırlamıyorsam Mordehay Sevi idi. Babasının işi bunların sahibini işaret eder. Daha fazla araştırmak isterseniz, Kaygusuz Abdal'a gidiniz. John Milton'dan belki 400 yıl önce yaşamış, acaba benzer şiirleri mi var?
    Bir de başka kimler mum söndü oynarlar? Aratırınız araştırabildiğiniz kadar...
    @erefefik

6. Bakınız gemiye saldırmışlar, biz boş işlerle uğraşıyoruz.

https://x.com/filistinbirlik/status/1931841189038395393

Filistin Birlik Platformu
    @filistinbirlik
    🚨SONDAKİKA

Şu an Madleen gemisine baskın yapılıyor.

İçinde siviller, gönüllüler, Türk vatandaşı Şuayb Ordu var.

Sessiz kalan herkesin bu suça ortak olduğunu bilin.

Tarihe not düşüyoruz: Bu zulüm gözümüzün önünde gerçekleşiyor.

@TC_Disisleri

@HakanFidan
    𐩣𐩰𐩺𐩵 مفيد يوكسل الحيدري الشافعي Müfid Yüksel
    @mufidyuksel
    ·
    5s
    Şuayb Ordu'ya Ankara'nın vereceği tepki muhtemelen "O Tekneye binerken bize mi sordun?" şeklinde olacak.
    ))))))))))))))))

Furkan Bölükbaşı
    @furkancerkes
    ·
    6s
    Madleen’e saldırdılar.

Tekrar söylüyorum:

TSK derhal Gazze’ye girmeli.
    Yemen'liler füze atıp duruyorlar işte. Biz de atalım. Aşağıdakilerden 100 tane salalım Akdeniz'e.

Son düzenleme : ayvagobeknuri; Bugün saat: 10:13.
    @erefefik

7. atlas haber
    @atlashbr
    Sevan Nişanyan:

Askeri açıdan Türkiye hiç olmadığı kadar güçlü. Çevre ülkelerin hepsi tükenmiş durumda.

Türkiye ekonomik açıdan dünyanın en başarılı ülkelerinden biri şu anda. 15 yıllık dönemde %128 kalkınma görünüyor ki mesela İtalya’da -%22, Yunanistan -%48, Çin %110 göstermiş. Yani Türkiye’nin kalkınma hızı Çin’den daha yüksek.

Eskiden Türkiye’nin tek şeyi inşaat sektörüydü şu anda silah sanayii konusunda bütün yakın Doğu ve Avrupa’nın bir numarası haline gelmiş durumda. Bu önemsiz bir hadise değil.
    İşte analez budur. Tabii bunda kimin katkısı varsa hepsine şükran...Tabii ki Sabetaycıların da katkısı var ve hükümetin içindeler. Bu analezi yaptığı için Sevan Nişanyan'a da şükran...Yanlız Türkiye daha bir ölçek ekonomisi haline gelemedi, fazla gaza gelmeden çalışmaya devam etmeli, öyle bir kriz gelir ki herşey toz duman olur.

Furkan Bölükbaşı
    @furkancerkes
    ·
    9s
    Bu adamı bin tane Nihat Genç’e değişmem. Nihat müslümanlara ve cumhurbaşkanına sayıp sövüp küfredip vatansever diye pohpohlanırken bu adam hakkındaki uydurma davalar yüzünden yurtdışında kaçak yaşarken bile ülkesini geniş gönüllülükle takdir ediyor.
    Bu çocuk da herşeyi fazla büyütüyor. Bunlar şeytani akıllı adamlardır, adamı gaza getirirler, yükseğe çıkarırlar, sonra uçuruma ittiriverirler. Çok dikkatli olmak icap eder. Bu adamın 20 yıl önce söyledikleri, yenilir yutulur değildi.
    Bir şey daha var, bu Nihat, Müslümanlara ve CB'na bu kadar saydırırken niçin hakkında bir soruşturma veya gözaltı yok? Bir tazminata çarptırıldığını da hatırlamıyorum?
    @erefefik

8. Doç. Dr. Ferhat Arslan
    @Ferhatarslandr
    HALKIN SAĞLIĞI (ne masal şey!)

Aşağıdaki illerde yaşayan Türk milleti sizin bağımsız vekilimiz benim kardeşim ;

Bakın, bir politik farmakoloji şaheseriyle daha karşı karşıyayız:

Yarar sağlamadığı bilimsel verilerle ortaya konmuş bir ilacı (evet, favipravir), solunum yolu enfeksiyonuna karşı ev ev, hane hane dağıtan irade;
    aynı ilacın, etkili olabileceğine dair ön klinik kanıtların bulunduğu, ölümcül seyreden Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) gibi endemik ve bölgesel sınırlı bir hastalıkta hem de belki sadece 4 ay, sadece kene ısıranlar gibi yüksek riskli bireylerde, kısa süreli koruyucu etkiyi araştıran bir faz 2 klinik çalışmayı yapmayı “önemsiz” görmüştür.

Üstelik bu sessizlik, sadece siyasi iradeye ait değil.
    Türk Tabipleri Birliği (TTB),
    Klimik Derneği (Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği),
    Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (EKMUD) gibi kurumlar da,
    bu konuda ne bir kampanya başlatmış ne de “önleyici bilim” adına kamuoyuna açık bir öneri sunmuştur.

Yıllardır Tokat, Sivas, Çorum, Erzincan, Amasya, Gümüşhane, Yozgat, Bayburt, Erzurum gibi illerde insanlar keneyle ısırılıp hayatlarını kaybederken, “mesleki suskunluk” bu toprakların kaderine dönüşmektedir.

@tokatbeltr

@SivasBelediye

@corumbeltr

@ErzincanBelTr

@AmasyaBld

@GumushaneBel

@BayburtBld

@yozgatbeltr

@erzurumbld

Gerçek halk sağlığı, sadece panel salonlarında değil; kırsalda kanaması durmayan çocuğun yaşaması için zamanında harekete geçmekle olur.

@ttborgtr

@EKMUD_TR

@klimik_dernegi

Beni dinleyiniz!
    Halkın doktoru konusuyor
    @erefefik

Sayfa 2260/2269 İlkİlk ... 1260176021602210225022582259226022612262 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız