Sayfa 521/522 İlkİlk ... 21421471511519520521522 SonSon
Arama sonucu : 4175 madde; 4,161 - 4,168 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1. İç piyasaya niye veriyorlar o zaman.İhracat yapsınlar.Bizim market alışı 25-30 TL olsa yarım eurocuk eder.

Alıntı Originally Posted by fuma Yazıyı Oku
    İç piyasaya niye veriyorlar o zaman.İhracat yapsınlar.Bizim market alışı 25-30 TL olsa yarım eurocuk eder.
    Iki ihtimal var
    1- İç piyasaya dışarıya satılamayacak görüntüde olanları veriyorlar.
    2- Üretim artışını karşılayacak ihracat müşterisi artışı bulamıyorlar.

Tûbekâr abem ilçesindeki pazardan istihbaratı alır diye ummaktayım.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,996
     Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Iki ihtimal var
    1- İç piyasaya dışarıya satılamayacak görüntüde olanları veriyorlar.
    2- Üretim artışını karşılayacak ihracat müşterisi artışı bulamıyorlar.

Tûbekâr abem ilçesindeki pazardan istihbaratı alır diye ummaktayım.
    zaten iç piyasaya mal verme planları vardı... geçen yıl da belli yüzdeler konuşulmuş, ve iç piyasada bazı market zincirleriyle anlaşılmıştı. zaten devralınan pekdemir çiftliği bu yörelerde bir market zinciri idi sanırım ( Keçiborluda yok ama Dinarda vardı)... ama marketlere hangi malları veriyorlar bilmem...
    pazara gelince bizim pazarcılara düşmüyormuş mallar. gerçi bu hafta rakip seradan mal vardı ve almıştım ama... Salı günü Dinar pazarı idi. ve Dinarda Fethiyeden gelen çukulota domates satılıyordu ama sanırım hepsi yanlış ilaçlamadan dolayı kutlu idiler. pazara gelen mallar standart dışı olanlar. sanırım iç piyasaya da ya fazlasını ya da belli zamanlarda mesela Tırların yüklenmesinden sonra yeni Tıra yetişmeyecek olgunlaşacak mallar satılabilir. Eğer üretim planlamasını ve lojistiği güzel ayarlarsanız ileride böyle bir problem olmayacaktır. seralar büyüdükçe ve üretim çoğaldıkça düzen otomatik hale gelecektir.
    bu gün müptezel gene döktirmiş. ama gerçekten müptezellikte artık sınır tanımaz halde medikal ALARKa ait gibi batış hikayeleri yazıyor. aslında Medikali devretseler ALARK için yeni ama geleceği olan bir pazar oluşturacaktır diye düşünmekteyim. tabii ki yapay zeka buna ne der bilmem...

Sadece ALARK değil sanırım piyasada artık beklentiler kalmadı. ısıtıp ısıtıp zarar patlamasındaki bankaları faiz indirimlerinden dolayı satın almaktalar... bir şekilde aldığınız malları uzun vadeye göre değerlendirmek zorundasınız. tabii ki Dünya bankası gibi salak kuruluşlar boş teneke yatırımlara kredi veriyor der ve bunlar yatırım falan yapmıyor derseniz o zaman satıp kaçın...
    YTD

4. Bugün yine düşük hacim ilk 15 dakikada dümdüz ettiler 600 bin lot hacimle.Spek düşsün istiyor.Sahipsiz tahta bile düşmez bu lotla.Ama spek düşürme derdinde fırsat kolluyor.65-70 TL ye gelse de bitse düşüş trendi rahatlasak.Ama yok illa Çin işkencesi.Şu an paranı bankaya koy %3 faizle 6 ay da %20 eder.Alarko 80-85 TL olsa yıl sonu reel değer 65-70 eder. Adamların derdi bu.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,996
    "devralınan pekdemir çiftliği " demişim demeye de kimse de düzeltmemiş... Pekdemir çiftliğinin seraları/seralık arazileri alındı kendi değil.

sn fuma haklı... spek muhtemelen düşürme derdinde, ya da mal alan birilerini dökme derdinde... bir şekilde aileler alıyor mu bilmeme ama ALATONlar Alvimediadan baş kaldıramıyor, dalia teyzemiz de torun tombalakların geleceğine yönelik yatırımları finanse ediyor. Geriye sade İzzet Bey kalır ki o da muhtemelen babasına daha çok benzediği için prensip sahibidir diye duyumlarım var... yani ailelerin alması hususu biraz muallakta... spekin ne kadarı ailede bilinmez ama...

ülkemizde fonlar çok da iyi yönetilmiyor. sanırım şirketleri derinlemesine bilseler de ki maalesef bilemiyorlar, dünyayı okumayı bilmiyorlar... efendim faiz düşüşleri GYO sektörüne ve inşaata yararmış teranelerini duyuyorsunuz... oğlum kızım hiç mi hesap bilmezsiniz... toplumun büyük çoğunluğu ev barkı bırak kurban kesecek para bulamadı. 15 milyon emekli maaş, 23 milyon asgari ücret 45 milyon memur maaşı olan ülkede kimse kredi çekip ev falan alamaz... velev ki kredi oranları tek haneye i,nsin o zaman inşaat patlamasına doğru gidilebilir; tabii ki yapay zeka ve ekonominin zincirleri atmamışsa...

ekonomimiz tel tel dökülmekte. şimdi sn 101 esnaf hep ağlar dese de bu yıl kurban kesimleri geçen yıllara göre çok zayıftı. hatta fiyatlar da aynı olmasına rağmen ( ben ya geçen yıl fazla ödemişim, ya bu yıl fiyat artmamış aynı fiyattan kesildi). dünya garip bir yerlere gidiyor. AB ekonomileri sanırım bizimkine yakın... bir şekilde kimse ne yapacağını bilmez durumda. bizim bir holdingimiz Afrikada bir ülkeden 50 milyon dolarını tahsil edemediği için elektriği kesecekmiş bu gece... 50 milyon dolar deli para yapılan yatırımlar da cabası...

sevgili arkadaşlar, burada müptezelden söz etmeden olmayacak...kendisi ALARK tan sonra ülke ekonomisi hatta CHP ile ilgili garip şeyler söylemeye başladı ki anlayabilen beri gelsin. hatta bir ara akkoyunlular elma kurtları falan da deyince acaba sn ayvagöbekli nuri mi kendileri diye düşündüm desem de sn nuri gerçekten anlaşılır yazmakta ... yani bu mahlukun söylemlerine inanılıyor ki gerçekten bu kadar saçmalamaya inanmak garip geliyor.

ve son not... kimse kimsenin yatırım şeklini bilmiyor... ben kendi adıma bir şekilde bir hedef koydum, sn fuma ayrı bir hedef koydu, sn 101 ayrı bir hedef koydu, sn bridger, sn ekserji, sn ejder, sn baygeorge..... hatta o kadar ki kendi yakınlarımla bile artık hisse paylaşmak zor geliyor. geçen yıl birisi ile papaz olacaktım. adama ben bir şekilde hedefimi söyledim baktım 80 lere düşünce aradı. şey sen böyle demiştin dedim hala diyorum ama sen ne yaptın. benim param 6 aylıktı. bana sordun mu hayır... ama 100 lere geldiğinde yazdım sat ve çık bir daha da kimseye sızlanma diye... ben kendi adıma 2028-2030 arasında bir hedef koydum... bütün borsa yatırımım bu hissede. oğlum için her ay cüzi bir miktar da olsa alıyorum. ama olmazsa... bilmem olmazsa hedefim gerçekleşmez ise temettü yatırımcısı olurum... buna göre herkes kendi hesap kitabını ayrı yapsın... borsadaki iyi hissedeki paranız gün gelir o hedefe ulaşır. daha önce 1 dolar hedef koyduğumda kimse inanmamıştı, 5 dolar dediğimde gülmüşlerdi... şimdilerde olur veya olmaz ama benim hesabımdır unutulmaya ve bu yazılardan yatırım tavsiyesi çıkarılmaya...

Tübekâr abem;
    Sen mezara,
    Ben pazara
    Kadar ortağız.
    Bir türlü şu pazar günü gelmiyor.
    Dört gözle bekliyorum.

Not: Tabii alternatif hisse/lere geçmek için.

7. Bugün belli oldu mokoko mod açık olacak. İran İsrail işi zaten vuracaktı bunlar tam vururlar bugün.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,312
    Buralar dip seviyeler daha nereye düşecek ? Ben gün gördüğümüz dip seviyeyi işaretledim !..

75.65 TL !.. ( Seni ham yapar , yerler bu zilliler ! )
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Sayfa 521/522 İlkİlk ... 21421471511519520521522 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •