Sayfa 50/50 İlkİlk ... 40484950
Arama sonucu : 396 madde; 393 - 396 arası.

Konu: BİST 100 EN AZ 50 DOLAR OLUR bir gün beyaaa!

1.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Ülkemiz çevresinde stres azalır mı?
    Azalırsa ve MB faiz düşüş serisi oluşturabilirse sınai endeks zaten yukarılarda, bir de mali endeks peşine takılır ve çıkış başlamıştır diyebiliriz.

Kemerleri bağlayalım....
    Dün baktım, 8 ayrı kategoride ABD borsalarının ucuzluğu incelenmiş, pd/Ciro pd/DD pd/ebitda vs gibi kategorilerde. 8 kategorinin 8 inde de ABD borsası tarihi pahalılık zirvesine yakın yerden işlem görüyor. Eğer olur da gümrük tarifelerinde sıkıntı devam ederse, bir de buna ek olarak ABD ekonomisi resesyona sürüklenirse ABD borsası çok ciddi satış yer ve BİST de dahil tüm dünya borsaları bundan etkilenip onlar da satış yer. Esas risk burada,.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Dün baktım, 8 ayrı kategoride ABD borsalarının ucuzluğu incelenmiş, pd/Ciro pd/DD pd/ebitda vs gibi kategorilerde. 8 kategorinin 8 inde de ABD borsası tarihi pahalılık zirvesine yakın yerden işlem görüyor. Eğer olur da gümrük tarifelerinde sıkıntı devam ederse, bir de buna ek olarak ABD ekonomisi resesyona sürüklenirse ABD borsası çok ciddi satış yer ve BİST de dahil tüm dünya borsaları bundan etkilenip onlar da satış yer. Esas risk burada,.
    Mümkün...
    Ancak dünya ekonomisindeki payımızın küçüklüğü, dolar bazında endeksimizin düşük fiyatlanması, PFD/DD defter değeri oranlarımızın 1'in altında veya cıvarında olması bizim stres oluşturabilecek başka birşeyler bulmamamız halinde dünya borsalarına göre ters hareket yapabilme potansiyelimizin olduğunu düşündürtüyor bana...

Çok mu iyimserim...

Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

3. Evet çok iyimsersin, Pollyannacılık oynuyorsun. ABD hapşırdığında dünyanın geri kalanı nezle oluyor. Bu hep böyle oldu, bu huyun değiştiğini düşünüyorsan başka gezegende yaşıyorsun demektir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Evet çok iyimsersin, Pollyannacılık oynuyorsun. ABD hapşırdığında dünyanın geri kalanı nezle oluyor. Bu hep böyle oldu, bu huyun değiştiğini düşünüyorsan başka gezegende yaşıyorsun demektir.
    Kesinlikle
    Ikamet adresime bakabilirsiniz

Iyimserlik noktasında haklısınız.
    ABD nezle olsa biz zatürre oluruz.

Ancak, dünyada daralmalar varken bizim dış ticaretimiz az da olsa artmakta.

Etrafimizdaki streslerin azalmasının müsbet tesiri olabilir.

Meselâ THY, endekste ağırlığı var.
    Ukrayna ve İsrail hatları kapalı.
    Rusya ve Suriye hatları problemli.
    IGA transit merkezidir.
    Bu hatların THY kârlılığına mühim tesiri var.

Sayfa 50/50 İlkİlk ... 40484950

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •