Sayfa 665/677 İlkİlk ... 165565615655663664665666667675 ... SonSon
Arama sonucu : 5414 madde; 5,313 - 5,320 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1. Dışarıda müthiş bir fırtına var. Yüzde 50 faiz/enflasyon fırtınası. Bunu 2 sene önce eregl topiğindekilere anlatamadım.
    2 sene önce 40 tl den maliyet yapan adamın maliyeti şu an 90!!! tl de. 1 sene daha geçse 135 tl olacak. eregl 3 sene sonra harekete başladı diyelim 1 sene de hareket sürse. 190 200 tl (bedelsiz i böl 100 tl şu an ki fiyatla) de anca başa baş!! olacaksın. Yani para kazanamayacaksın!!

Para kazandım 4 sene bekledim eregl de demen için eregl nin eski hesap 300 şu an ki hesao 150 olması lazım. Nedir fiyat 23 24. Yüzde 600 lük bir ralli anca kurtaracak durumda seni.

Bu maliyet risk analizini çok az insana anlatabildim. Dışarıdaki fırtınayı iyi hesap edin. Öyle şaka birşey yok. Burası ABD değil yüzde 3 enflasyon 4 faiz. ee 5 sene beklesem hisse yüzde 30 bile yapsa kardayım hop. Yok öyle.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Benim alım zamanlamam felaket oldu bunda. Hata %100 bende. Siyasetin borsa ve iç finansal piyasa / ekonomi üzerindeki etkisini büyük bir marjla yanlış hesapladım. Bunu not ettim.
    bu konuda sana katılmıyorum, alım zamanlaman gayet doğruydu TL'nin değer kaybının %10'u geçtiği gün bu işin sonunu öngöremeyeceğine göre TL nakitleri hisseye çevirmek bence hatalı bir karar değil. Sen sonuçları itibarı ile memnun kalmamış olabilirsin ama karar, anının stresini de hesaba katarsak, 2021 sonundaki devaluasyon sürecindeki tecrübelere göre makul bir karar.

Bu arada Endonezya'dan 5. nesil savaş uçağı siparişi almışız ama 90 model F16 alabilmek için de bekliyoruz.
    Daha 90 modelini yapamadığımız şeyin en ileri teknolojisindeki versiyonu teslim edebileceğimiz konusunda nasıl kendimizden eminsek borsada da aynı özgüvendeyiz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,145
     Alıntı Originally Posted by fLameng Yazıyı Oku
    O zaman şöyle diyelim yanlış zamanlama ile aldın terste kaldın stoploss olmadın.
    Yada sattın kol kesip şimdi günah çıkarıyorsun. Başka bir şey gelmiyor aklıma.
    Madem pahalı değerleme yapmadan mı aldın ?
    Nedir abi senin olayın Allah aşkına söyle
    ya bence o inanılmaz bir zararda... bu aralar çok bilen çok yanılıyor...Bakma burda caka sattığına
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,145
    Gerçi geçen seneki sigortalar ve clebi tahminim tutmasa bende dumanmışım .) zor zor 2024 ü %62 kapamışım..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

5. Adana merkez, dikkat etsin herkes...
    Osman'ım yok bu aralar..bir sıkıntısı yoktur inşaAllah..
    yada arbitraj dan parayı buldu da Dudu abisinin yanına mı gitti..
    Ahtapot mu yiyor...gerçi buralara gelse bana da uğrar..

6. borsa da bilgi elzem...
    teknik-temel-takas..
    bu üç ayaktan da hayatta kalacak şekilde anlayacaksın..
    sonrası senin hayat görüşün,kendini tanıman ne kadar prensip sahibisin vs vs..
    Ekrem İmamoğlu olayından 2 gün önce yüklü bir kağıda girdim..teknik-temel-takas hazır..
    malum olay..
    bugün kafa kafaya geldim.çıkmadım..çıkmam lazım idi...dur bakalım...
    biraz da şans ve ülkenin risk katsayısı..
    hepsini hesaplayamıyorsun..
    kimseyi yermemek lazım velhasıl..

7. Konu wallstreet uzmanlariyla dolu maşallah

8.  Alıntı Originally Posted by CAL Yazıyı Oku
    Umuyorum temettünün 2 taksidi dişe dokunur bir miktar olur. Miktar konusunda fikirlerinizi almak isterim.

Syg.
    Eski fiyatla

34 TL temettü bekliyorum yıl sonu.

///

Ek olarak

2023 610 bin araç satıldı
    2024 660 bin araç satıldı
    2025 beklentisi 700 bin araç

Birden talep patlaması olmaz ise satış adetleri ortalama 50 bin artarak giderse

1 milyon araç satışımız 2030’u bulabilir.

Daha erken olursa benim içinde güzel olur.

Ben bu şekilde hazırladım kendimi.

Eski fiyatla

2030’da, 2 milyar dolar kâr, hisse başı 5.7 dolar kâr

%60’ı dağıtsa 3.42 dolar temettü (brut)

Hissede 68 dolar civarı olur.

Sayfa 665/677 İlkİlk ... 165565615655663664665666667675 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz