Sayfa 678/681 İlkİlk ... 178578628668676677678679680 ... SonSon
Arama sonucu : 5445 madde; 5,417 - 5,424 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1. Kurumsal yatırımcıların payının büyüklüğü ile alakalı bir durum bu. BİST'teki endeks kağıtlarının tahtasında hedge fonu gibi işlev gören gruplar hakim konumdadır. Robotlar zaten işlem hacminin 3 te 2 sini gerçekleştiriyor. Tanım itibariyle bunlar yatırımcı kategorisinde değiller ve kısa vade takılırlar, genellikle de çok kısa vade. Bunlar volatiliteden beslenir, çoğu zaman da volatiliteyi kendileri yaratır. Tahtalardaki hakimiyet hedge fonu muadili gruplarda olduğu için BİST yatırım ortamı olmaktan çıkmış ve al-satçılıktan para kazanma fırsatı sunan bir platform haline gelmiştir. BİST in bir yatırım ortamı olduğuna inanan biri büyük bir yanılgı içindedir, tabii bu benim şahsi fikrim.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. off bee yorumlara bak, bilirkişi kıvamında

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Her kim veya kimler ise doğru karar vermiş, son derece rasyonel bir karar. Eğer 25 senede piyasa ile küsülemeyeceğini idrak edememiş ise zaten piyasa adamı olamamış demektir ve ona borsada ekmek çıkmaz. Uyum sağlanamayan, prensiplerin kavranamadığı bir mecrayı terketme kararı terk eden açısından çok yerinde bir karardır. Gitsin kahvede okey oynasın.😊
    Muhtemelen bu mektepli arkadaş beni kastediyor.
    Piyasa böyle süslü kelimeler teknik konuşmalara prim verseydi şu an burada yazmak değil Monte carlo da aracını seyrederdi insanlar boş lakırtısın malesef kusura bakma.Piyasaya küsmek dediğim anlamamışsın anlatayım nefesimi yorayım. Bist artık kumarhane olmuştur eskiden böyle değildi. 2 sene önce bir Ereğli furyası vardı evini satan ereğliye giriyordu ne oldu ereğli ? Şimdide Ford var revaçta sokaktaki simitçi bile ford diyor sahi be halde 2 yıldır Ford ? Senin o pahalı 10 kat iskontosu yok galan diye değil he unutma bunu topluluk neredeyse o kağıdı götürmezler bu hep böyleydi ama artık son 4 yıldır kokuşmuş bir hal aldı. Faize karşı olan İktidar seni mevduata ppf ye mecbur bırakıyor. Gidecek yer yok maalesef. Piyasa adamı olamamışım ya ben yatırımcıyım maalesef piyasa adamı değilim.
    Yine diyorum bu kadar ww aşığı isen bedava ise git al belkide aldın ama bu foruma gelip sürekli ford pahalı deyip durma. Bir sen mi akıllısın milyar dılar yöneten fonlar salak mı ellerinde bu fiyattan tutuyorlar bu kağıdı ! Mesela Norveç varlık fonunda bir miktar ford vardı gerizekalı sanırım bunların yöneticileri kat be kat pahalı olan ford almışlar enteresan. Pahalı olan ford değil piyasanın eskisi gibi işlemeyişi senin ekmeğine yağ sürüyor şu an ama elbet eskiye dönecektir bu piyasa bu endeks mühendisliği ,bu bilgiyi kullananları cezalandırma saltanatıda geçer. Bir daha sana yazmayacağım lakin çok kötü elektriğin var be gerçekten hangi topiğe yazsan çatıyorlar sana bi düşün istersen. Gerçi bundan besleniyor olabilirsin bazı insanlar kötülükten beslenirler. Bilgin donanımın var ağzın laf yapıyor ama bura Türkiye maalesef burada bilgiyi süslü lafları almıyorlar be ! Tecrübe herşeydi ama oda bu bi kaç senedir işlemiyor maalesef.

4. Cepten yazıyorum kusura bakmayın harfler karışık olabilir klavye delirtiyor beni.

5.  Alıntı Originally Posted by fLameng Yazıyı Oku
    Cepten yazıyorum kusura bakmayın harfler karışık olabilir klavye delirtiyor beni.
    Daha önce anlattım gene anlatayım abi.
    Bir gün benim portföyü uzman bir ekibe verecektim.
    Neyse gittik görüştük herifler anlatıyor da anlatıyor.Tamam ticari finanstan anlıyoruz küçüklükten ticaretin içinde doğduk ama ihtisasım ekonomi değil neyse dedim ki bir dahaki görüşmede ingiltere borsasından şirket bilgileri istiyorum şu özellikte olan ertesi hafta oldu oturduk masaya alanda ingilizce olduğu için bazı kelimeleri çeviremedim fotokopide çıkmamış bazı yerleri okuyamadım sordum elemana eleman ne dese beğenirsin:Biz bunu istanbuldan istedik merkezden bunu gönderdiler incelemedim.Müdürüne döndüm ekibinize kurs verin dedim disiplin konusunda.Soğuk bir hava sonra çıktım.O zamanlar da enflasyon konuşuluyor o gün açıklancak tahmini rakamı iddiaya girmişler bu eleman kazanmıştı aralarında konuşuyorlardı.demem o ki kitabi bilgiler iş yapar finans alanında da uzmanlık iyidir yatırımda zeka gerekmez ama.
    Bugünden o güne döndüğümde iyi ki kalkıp gitmişim oradan.
    Sonra kendim bir ayar yaptım portföye danışarak gene o ayrı mesele.
    Papatya çayı öneriyorum.Kimseyi dikkate almamak lazım parası olan adamın kafası çalışıyordur burdaki tutarsız kişilere baksaydık yıllar içinde portföyleri bu kadar büyütemezdik.
    İleride ford u da satabiliriz o da mesele değil ama yine serveti saklama yeri buluruz.ytd syg

6.  Alıntı Originally Posted by uzunvade87 Yazıyı Oku
    Biz bunu istanbuldan istedik merkezden bunu gönderdiler incelemedim. Müdürüne döndüm ekibinize kurs verin dedim disiplin konusunda.Soğuk bir hava sonra çıktım.O zamanlar da enflasyon konuşuluyor o gün açıklancak tahmini rakamı iddiaya girmişler bu eleman kazanmıştı aralarında konuşuyorlardı.demem o ki kitabi bilgiler iş yapar finans alanında da uzmanlık iyidir yatırımda zeka gerekmez ama.
    Değerli tecrübeler bunlar ve buradaki genç arkadaşların her yerde karşılaşamayacağı durumlar. Bu forum dahil olmak üzere ülke genelinde, 25 yıl boyunca fiyat hareketleri izlemenin ve biraz da teknik analizin yatırımcılık olduğunu düşünen çok insan var ama finans dünyası kadar oynak ve değişken bir arena yoktur. Daha dün söyledim, Soros'un o muhteşem refleksivite felsefesini anlattığı Alchemy Of Finance kitabındaki kalıplar işe yaramasın diye trilyonlarca dolar basıp faizleri sıfıra düşürdüler adeta. 2020 yılı sonunda not defterime FAANG hisseleri çok pahalı bunlara dikkat demişim, aradan geçen 5 yılda atmosferi deldiler ve AI devrimiyle zirveye tutunmaya devam ettiler. Buffet'ın gözdelerine bakalım, Kraft Heinz, Hewlet Packard, Occidental. Klasik değer yatırımı ilkelerinin uzun süredir zorlandığını görebilirsiniz. Teknolojiciler için de işler kolay değil. Gözde şirketler o kadar pahalı ki; yaklaşmak cesaret istiyor, o zaman alternatifler aranıyor ve sonuç genelde hüsran oluyor. Hepimizin yaşadığı şeyler bunlar. Günümüzde yatırımcılık yahudi bilim insanlarının öncülük ettiği deneysel psikolojiyle daha ilintili. Kitlesel hareketler hep borsanın ana trendlerini oluşturmuştur ama kısa ve orta vadeli trendler teknik konularla ilişkiliydi şimdi kitle psikolojisi yönetiminin gittikçe daha kısa vadeli trendlerde etkin güç olduğunu görüyoruz. Bilmişlik yaptığım sanılmasın, düşündüklerimi burada paylaşmazsam yanılıp yanılmadığıma dair aradığım o karşı bildirimleri de alamam.

7.  Alıntı Originally Posted by fLameng Yazıyı Oku
    ... Bist artık kumarhane olmuştur eskiden böyle değildi.....
    Dört dörtlük bir yorum bu %100 katılıyorum.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

8. TH'nin VW ile ilgili tespitlerine şunu ilave etmek isterim. Bu tür yatırım fırsatları ancak bir sepet halinde işe yarayabilir zira firmaların temettü politikaları da değişkendir. VW çok sert değişimin yaşandığı bir sektörün yüksek giderli oyuncusu. Değerinin düşüklüğü tek başına anlam ifade etmez çünkü aynı sektörde Toyota gibi bir örnek nasıl var sorusunu cevaplamak gerekir. Ayrıca piyasa değeri fazla düşen kağıtların otomatik olarak temettü verimi artmış olur dolayısıyla bu bir serap olarak da değerlendirilmeli.

uzunvade87'nin son cümlesine dikkat çekerim; serveti saklama yeri demiş. Bazen mesele sadece kazanç ve kar hesabı değil muhafaza etmektir.

Sayfa 678/681 İlkİlk ... 178578628668676677678679680 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •