https://x.com/yapmaamaniye/status/1934675703099797760
Foto var.Kadem
@yapmaamaniye
İddia!!
Elam şehri yakınlarında amerikaya ait MQ-9 insansız hava aracı düşündüğü bildirildi.
Henüz kanıtlanmış değil.
https://x.com/yapmaamaniye/status/1934675703099797760
Foto var.Kadem
@yapmaamaniye
İddia!!
Elam şehri yakınlarında amerikaya ait MQ-9 insansız hava aracı düşündüğü bildirildi.
Henüz kanıtlanmış değil.
@erefefik
Pakistan Savunma Bakanı Khawaja Asif:
“İran için savaşmaya hazırız. İsrail haydut bir devlettir”
@erefefik
Sputnik Arabic
@sputnik_ar
⚡️ إعلام إسرائيلي: إيران لم تطلق هذه الليلة أي صاروخ باليستي وإنما صواريخ أقل قوة وهو ضمن تكتيك إيران في الهجوم
DeepL ile çevir
tarafından Arapça dilinden çevrildi
⚡️ İsrail medyası: İran bu gece herhangi bir balistik füze fırlatmadı, ancak saldırı taktiğinin bir parçası olarak daha az güçlü füzeler fırlattı.
@erefefik
keda
@risingvital
·
14d
Umman Körfezi'nde üç petrol tankerinin vurulduğuna dair ilk raporlar.
@erefefik
Sanki İsrail'in sözcülüğünü yapıyor. İran bir kaç seyir füzesi dışında saldırı yapmadı. Pentagon ve Centcom arasında görüş ayrılığı ötesinde gerilim var. Çünkü, Pentagon, Abd'nin tekrar ortadoğuya dönmesi durumunda, Asya-Pasific'te mühimmat sıkıntısı çıkacağını söylemişti.CENTCOM: İran, İsrail'e karşı büyük ve benzeri görülmemiş bir saldırıya hazırlanıyor.
Ayrıca İsrail'in elinde, İran'ın nükleer tesislerine zarar verebilecek mühimmat da yok. Bu mühimmatın Centcom'un elinde olmadığı da anlaşılıyor.
Abd'nin ulusal çıkarları, İsrail'i buruşturup atmasını gerektiriyor. Yaparsa Trump yapar.
Son düzenleme : ayvagobeknuri; Dün saat: 05:54.
@erefefik
Bir öyle bir böyle söylüyor. Tabii yukarıdaki hesap İsrail'li, kendine göre eğip büküyor.Barak Ravid
@BarakRavid
🚨🚨🚨Trump: "Iran should have signed the “deal” I told them to sign. What a shame, and waste of human life. Simply stated, IRAN CAN NOT HAVE A NUCLEAR WEAPON. I said it over and over again! Everyone should immediately evacuate Tehran!"
DeepL ile çevir
tarafından İngilizce dilinden çevrildi
🚨🚨🚨 Trump: "İran, kendilerine imzalamalarını söylediğim "anlaşmayı" imzalamalıydı. Ne utanç verici ve insan hayatının israfı. Basitçe ifade etmek gerekirse, İRAN'IN NÜKLEER SİLAHI OLAMAZ. Bunu defalarca söyledim! Herkes derhal Tahran'ı boşaltmalı!"
@erefefik
Korku ve Yalan İmparatorluğu'nun içinde, ölüleri kıskanacağımız günlere geldik.Şöyle devam ediyor:'Çocuk adamın babasıdır; ve günlerimin her birinin doğal dindarlıkla birbirine bağlı
olmasını isterdim .'
Yani ilahilik kayboluyor:'Bir zamanlar çayır, koru ve dere,
Dünya ve her sıradan manzara,
Bana
göksel ışıkla giyinmiş,
Bir rüyanın ihtişamı ve tazeliği gibi görünürdü.
Şimdi eskisi gibi değil; — Gece veya gündüz,
nereye dönersem döneyim , Gördüğüm şeyleri artık göremiyorum.'
İnsan ruhu önceden vardı, bedensel-dünyevi hayata girince yavaş yavaş ilahi olan unutuldu. Çocukken bölük pörçük hatırlanabilen, büyüyünce tamamen kayboldu.'Ey mübarek yaratıklar, birbirinize yaptığınız çağrıyı duydum ; Görüyorum ki
, gökler sizin yıldönümünüzde sizinle birlikte gülüyor;
Kalbim sizin bayramınızda,
Başımın tacı var,
Mutluluğunuzun doluluğunu hissediyorum, Her şeyi hissediyorum.'
'Görüntüsel parıltı nereye gitti?
Şimdi nerede o ihtişam ve rüya?'
Bunu da öne çekelim, kehaneti böyle yapmaya çalışıyoruz.'Doğumumuz sadece bir uyku ve unutuştur:
Bizimle yükselen ruh, hayatımızın yıldızı
başka bir yerde battı
ve uzaklardan geldi:
Tam bir unutkanlıkla değil,
Ve tamamen çıplaklıkla da değil,
Ama ihtişam bulutları sürükleyerek geliyoruz
Tanrı'dan, O bizim yuvamızdır'.
6 saat önce, şiiri tekrar okudum ve düşüncelere daldım. Uyumuşum. Uyandım ve tekrar şiiri okudum. Sanki bir cümleyi anlayıverdim.Bir, iki, üç, dört ve beş yaşlarındayken ben, henüz ben değildim. Beden denilen kalıbın içinde, oluşum halindeydim. Nereden geldim? Başka yaşamlardan mı? Başka dünyalardan mı? Kim bilir?
5 yaşına kadar, beden kalıbının içinde oluşurken, belki milyarlarca yıldır süregelen, belki onbilerce yaşamın yok edilemez geçmişi, bu oluşumun nasıl olacağına karar vermek için iş başındaydı.
Koyu cümle, geçmişimizdeki belki onbinlerce yaşamın içinde; gelecek korkusu olmadan dosdoğru ve dik duruşlar, mertlik, yiğitlik, cesaret, dürüstlük, yüksek ahlak, kısacası şan ve şereftir.
Geldiğimiz yere, kökenimize bakınız, dünyayı getirdiğimiz yere bakınız: Korku ve Yalan İmparatorluğu'nun içinde, ölüleri kıskanacağımız günlere geldik.
Sadece İsrail yok olmayacak. Korku ve Yalan İmparatorluğu da yıkılacak.
Yeni kehanet geldi...
@erefefik
Yer İmleri