https://www.kap.org.tr/tr/api/file/d...96b3a64cb97ab1
Du bakali nolucek.....![]()
https://www.kap.org.tr/tr/api/file/d...96b3a64cb97ab1
Du bakali nolucek.....![]()
Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
"Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-
[emoji3][emoji3][emoji3]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yarın Genel Kurul..Bedelsiz çıkarsa ilk defa sevindirecekler.. Bekleyen var mı ? .. Zannetmiyorum..Syglr.
2 gün once genel kurulda istedikleri yuzdeyi saglamis, dünde mali boşaltmaya başlamış olabilirler mi ? Takip eden bilgisi olan var mi ? Saygılar.
TEKFEN'de kıyamet kopuyor.
buraya ölü toprağı serilmiş.......
23.5.2025
5
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Özet Bilgi
07.05.2025 tarihli Tekfen Holding A.Ş. olağan genel kurul toplantısında alınan 6 ve 7 no.lu
kararlara karşı, ortaklıkta yüzde on üzerinde pay sahibi bulunan ARY Holding A.Ş. tarafından
açılan dava.
İlgili Şirketler
İlgili Fonlar
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
: Tekfen Holding A.Ş. (TKFEN)
: ---
: Hayır
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi : ---
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
07.05.2025 tarihli Tekfen Holding A.Ş. olağan genel kurul toplantısında, 2024 yılına ilişkin
finansal tabloların onaylanması, yönetim kurulu üyelerinin ibrası ve kâr dağıtımı hususlarına dair
gündem maddelerinin görüşülmesi ertelendiği halde; aynı toplantıda yönetim kurulu üyeleri
seçilmiş, ayrıca 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu md.198 hükmüne aykırılık teşkil eder şekilde pay
sahiplerinin ilgili madde uyarınca donmuş oy hakları nisaba dahil edilmiş ve söz konusu sakıncalar
genel kurulda alınan 6 ve 7 numaralı kararların alınmasına doğrudan etki etmiştir. Ortaklıkta yüzde
on üzerinde pay sahibi bulunan ARY Holding A.Ş. tarafından bu süreçte genel kurul tutanağına
muhalefet şerhi konulmuş ve bugün itibarıyla İstanbul 16. Asliye Ticaret Mahkemesi nezdinde
2025/373 esas numarası ile genel kurul kararlarına karşı dava açılmıştır.
Açılan dava ile, anılan genel kurulda alınan 6 ve 7 no.lu kararların (yönetim kurulu üyelerine
ödenecek ücretler ve yönetim kurulu üye seçimi hususları), Sayın Mahkeme’nin kanaatine göre,
yoklukla malul olduğunun tespiti yahut iptali talep edilmektedir. Ayrıca, yargılama sonuçlanıncaya
kadar bu kararların yürütülmesinin geri bırakılması talep edilmiş, aynı zamanda Sayın Mahkemece
yönetim kurulu seçimine ilişkin 7 numaralı kararın yürütülmesinin geri bırakılması, yokluğunun
tespiti veya iptaline karar verilmesi hallerinde, hukuka aykırı şekilde alınan genel kurul kararı ile
göreve gelen yönetim kurulu yetkisini kaybedeceğinden, Tekfen Holding A.Ş.'nin menfaati adına,
dava sonuçlanıncaya kadar geçici bir süre için ihtiyati tedbir mahiyetinde bir geçici yönetim organı
tayin edilmesi de talep edilmiştir.
ARY Holding A.Ş. adına vekaleten
Av. İltem Dokurlar
Beykoz Kundura | Yalıköy Mah. Süreyya İlmen Cad. No: 1 34820 Beykoz, İstanbul, TR | 0216 323 31 30
Özel Durum Açıklaması (Genel) 27.6.2025
Özet Bilgi
07.05.2025 tarihli Tekfen Holding A.Ş. olağan genel kurul toplantısında alınan 6 ve 7 no.lu
kararlara karşı, ortaklıkta yüzde on üzerinde pay sahibi bulunan ARY Holding A.Ş. tarafından
açılmış olan davaya ilişkin olarak, Rekabet Kurulu’nun 26.06.2025 tarihli kararı doğrultusunda
İstanbul 16. Asliye Ticaret Mahkemesi nezdinde tedbir taleplerinin yinelenmesine dair beyan
dilekçesi sunulmuştur.
İlgili Şirketler
İlgili Fonlar
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
: Tekfen Holding A.Ş. (TKFEN)
: ---
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi : 23.05.2025
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
23.05.2025 tarihinde kamuya duyurulduğu üzere, 07.05.2025 tarihli Tekfen Holding A.Ş. olağan
genel kurul toplantısında alınan 6 ve 7 no.lu kararlara karşı, ARY Holding A.Ş. tarafından açılmış
olan dava kapsamında, 27.06.2025 tarihinde İstanbul 16. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne beyan
dilekçesi sunulmuştur.
Söz konusu beyan dilekçesinde, Rekabet Kurulu’nun (“Kurulâ€) 26.06.2025 tarihli kararına atıfla,
Can Grubu’nun Kurul izni alınmaksızın Tekfen Holding A.Ş. üzerinde fiilî kontrol devri
gerçekleştirdiğinin Kurul tarafından tespit edildiği, bu işlemlerin hukuken geçersiz olduğuna
hükmedildiği ve ilgili ekonomik bütünlüğe idarî para cezası verildiği belirtilmiştir.
Bu çerçevede, daha önce açılmış olan davada ileri sürülen, genel kurulda alınan 6 ve 7 no.lu
kararların yürütülmesinin geri bırakılması ve Tekfen Holding A.Ş.’ye geçici yönetim organı
atanması yönündeki ihtiyati tedbir talepleri yinelenmiş; ayrıca sunulan beyan dilekçesinde,
atanacak geçici yönetim kurulunun 9 kişiden oluşması, adayların Tekfen Holding A.Ş.’nin kredi
ilişkisi içinde bulunduğu bankalarca önerilmesi ve adayların Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal
Yönetim İlkeleri uyarınca bağımsızlık kriterlerini haiz olması gerektiği hususlarında Sayın
Mahkeme’ye talepte bulunulmuştur.
ARY Holding A.Ş. adına vekaleten
Av. İltem Dokurlar
Beykoz Kundura | Yalıköy Mah. Süreyya İlmen Cad. No: 1 34820 Beykoz, İstanbul, TR | 0216 323 31 30
Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
"Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-
Yer İmleri