-
Mercan Kimya'nın geliştirdiği Nano emülsiyon orman endüstrisi üreticileri tarafından kullanılmaya başlandı
27/06/2025 19:18:09
Mercan Kimya'nın geliştirdiği Nano emülsiyon orman endüstrisi üreticileri tarafından kullanılmaya başlandı.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Mercan Kimya Arge Merkezi bilgi, tecrübe ve know-how ile geliştirmiş olduğumuz Nano emülsiyonlarımız, Türkiye Orman endüstrisi üreticileri tarafından kullanılmaya başlanmış olup, pazarda olumlu şekilde karşılık bulmaya başlamıştır. Devamlı olarak Nano emülsiyon satışımız gerçekleştirmeye başlanmış müşterilerimizin maliyetlerinde olumlu bir katkı sağlamıştır. Müşterilerimizden alınan geri bildirimler doğrultusunda, yerel ve global pazarda emsali görülmemiş bir ürün olduğu yönünde geri bildirim alan nano emülsiyonlarımız, önümüzdeki dönemde hem yerel pazardaki payını güçlendirecek hem de global pazarda yerini almaya başlayacaktır. "
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com )
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
Şişecam, cam ev şşyası el imalatı üretim operasyonlarının Denizli Fabrikası'ndan Kırklareli Fabrikası'na taşınmasına karar verdi
27/06/2025 19:19:57
Şişecam, cam ev şşyası el imalatı üretim operasyonlarının Denizli Fabrikası'ndan Kırklareli Fabrikası'na taşınmasına karar verdi.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada, "Şişecam'ın; değer yaratma odaklı stratejik yol haritası kapsamında, faaliyet gösterilen tüm bölge ve iş kollarında kaynakların üst düzey verimle kullanılması ve ölçek ekonomisinin enerji ve üretim verimliliğinin artırılması suretiyle desteklenmesi hedefleri doğrultusunda, Yönetim Kurulu'muzun 27.06.2025 tarihli toplantısında, Şişecam Cam Ev Eşyası el imalatı üretim operasyonlarının Denizli Fabrikası'ndan Kırklareli Fabrikası'na taşınmasına, Kırklareli Fabrikası'nın soğuk tamiri esnasında el imalatı üretimini de besleyecek şekilde yeniden tasarlanmasına ve bu süreçle ilgili tüm işlemlerin yerine getirilmesi hususunda Genel Müdürlüğümüzün yetkilendirilmesine karar verilmiştir." denildi.
Açıklamada şöyle devam edildi:
"Şişecam'ın sahip olduğu Cam Ev Eşyası el işçiliği ve otomatik üretim kapasitelerinin Kırklareli tesisinde konsolide edilmesi yoluyla entegre üretime geçilmesi, nitelikli iş gücü korunurken el imalatı operasyonlarında verimlilik artışı sağlanması ve lojistik açıdan Avrupa'ya yaklaşılması yoluyla karlılığımıza olumlu katkı sağlanması beklenmektedir.
Konu ile ilgili yeni bir gelişme olduğunda ilgili mevzuat çerçevesinde kamuoyuyla paylaşılacak olup, ilgili basın bülteni ekte kamuoyunun dikkatine sunulmaktadır."
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com)
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
TEKTU.E payları 29 Temmuz seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek
27/06/2025 19:21:30
Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında TEKTU.E payları 30/06/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 29/07/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.
Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında TEKTU.E payları 30/06/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 29/07/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) 05/12/2024 tarihli kararı çerçevesinde yalnızca BIST 50 endeksi kapsamında yer alan paylarda yapılmasına izin verilen açığa satış işlemleri, 23/03/2025 tarihli kararla 25/04/2025 seans sonuna kadar yasaklanmış olup, söz konusu yasak SPK'nın 30/05/2025 tarihli kararıyla 04/07/2025 seans sonuna kadar uzatılmıştır."
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com)
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
selamlar hayırlı haftalar.
-
Güney kore'de kospi endeksi %0,6 artışla 3072,75 puandan açıldı
-
Adel Kalemcilik'in toplam personel sayısı son finansal rapora göre %17,1 azaldı.
-
Adese, Zermeram Projesi'nin 2. ve 3. etaplarına ilişkin olarak "kat karşılığı inşaat sözleşmesi"ne ilişkin protokol imzaladı.
-
Beşiktaş, Portekiz ekibi Benfica'dan sol bek David Jurasek’i satın alma opsiyonuyla kiraladığını açıkladı.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri