Originally Posted by
kartopu

ege gübre . gübre üretmekden çıktı2024 yılına göre 2025 de 1 milyon 380 bin tl gübre satmış fabrikayı kapatıp gümrük mallarını depolama alanları yapıyor liman işletmeciliği depoculuk ve nakliye işlerine geçti liman işletmeciliğinin kar marjı yüksek ege gübrenin defter değeri 68 46 bugün limanın ve arsası ile çok değerli ve değeri bu fiyatın çok üzerindedir .
kcaer in defter değeri 5 43 tl kcaer bist e yeni girdi değerlemesini halka arz olurken bağımsımz denetcilere yaptırıyorlar
bist deki eski şirketlerin çoğunda yeniden değerlemeleri vergi yüzünden eksik defter değeri yeniden değerleme yapıldığı zaman defter değeri yükselir .
yatırım tavsiyesi değildir
Ege gübre yorumunuza aynen katılıyorum, dahası da var, mevcut limana 100'er metre ilave yatırımı tamamladı, bundan sonraki bilançoların daha da iyi gelmesi bekliyorum şahsen, gübre işinden genelde zarar yazıyordu, belki tümden çıkarlar o sektörden, liman para basıyor.
Kocaer ile kıyaslamamın sebebi Kocaer de katma değerli ürün üretimine asıldı, yeni fabrika ve yeni revizyonlarla katma değerli ürün payını artırmıştır, ikinci konu da enerji yatırımlarının özellikle de JES yatırımının tamamlanması ve hem şirketin ihtiyacını hem de enerji fazlasını da kamuya satma düşüncesi, bu beklentilerle bilançolar, haliyle temel veriler de zamanla düzelir diye düşünüyorum.
Yönetimin dediklerine inandık ve bekliyorum şahsen, şu ana kadar henüz istediğim bir performans yok, seneye bakacağız artık, para pul oldu zaten.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!
Yer İmleri