Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve grafikler ''Yatırım Danışmanlığı'' kapsamında değildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.
halen malsız ve çulsuz olarak, çok yakın takibe aldım..55 günlük pembe 1.72 de... bu kul yutmazı bile harekete geçirebilir.. haftalıkta 2defa 1.72 üzeri kapanış ile burada teknik olarak bir şey yazılmaz.. en azından ben yazmam
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve grafikler ''Yatırım Danışmanlığı'' kapsamında değildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.
Sayın esozcan bugün 1.72 de kapattı haftalıkta 1.72 üzeri kapatırsa yorumunuzu merakla bekliyorum
ABD, Venezuela'da sınırlı petrol faaliyetleine izin vermeye hazırlanıyor
Reuters'ın bildirdiğine göre, Amerika Birleşik Devletleri, Venezuela'nın devlete ait PDVSA'sının kilit ortaklarına, aralarında Chevron'un da bulunduğu şirketlere, yaptırım uygulanan OPEC ülkesinde sınırlamalarla faaliyet göstermelerine ve petrol takası yapmalarına izin vermek için yeni izinler vermeye hazırlanıyor.
ABD'li petrol devine ve muhtemelen PDVSA'nın Avrupalı ortaklarına da verilecek bu yetkilendirmeler, Washington'ın bu yıl Venezuela'nın enerji endüstrisi üzerindeki, 2019'dan beri ABD yaptırımları altında olan baskı stratejisinden bir politika değişikliği anlamına gelecek. Trump yönetimi, enerji şirketlerinin petrol sahası müteahhitlerine ödeme yapmalarına ve operasyonel sürekliliği sağlamak için gerekli ithalatı yapmalarına izin verebilir
Üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi yaptığı açıklamada, PDVSA'nın ortaklarına verilecek belirli lisanslar hakkında konuşamayacaklarını, ancak ABD'nin Başkan Nicolas Maduro hükümetinin petrol satışından kar etmesine izin vermeyeceğini ekledi.
Venezuela'nın petrol sektöründeki bazı kısıtlamaları hafifletme hamlesi, bu ay Maduro'nun 10 Amerikalı tutukluyu serbest bırakırken, ABD'den sınır dışı edilen ve El Salvador hapishanesinde tutulan 200'den fazla Venezuelalının iadesini kabul ettiği bir mahkum takasını takip ediyor
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
dağcıların bir zirveye ulaşmalarındaki keyfi, mutluluğu az da olsa anlayabiliyorum.. bende zamanında (dağ niteliği taşımayan) 1-2 tepenin zirvesine ulaştım.. 55 günlük pembe benim için zirvedir.. ilk önce oraya ulaşmak gerekir.. ancak bu da yetmiyor, üzerine çıkıp bayrak dilmek gerekir..1.72 üzerinde 2 kapanış yaparsa artık teknik analiz yapmam... bu arada kul yutmaz aktif hale geldi...ben hala malsız çulsuz..
![]()
1.62 den bu yana takip ettiğim CANTE 1.85... ben halen malsız çulsuz... 1.72 üzerinde kalması halinde teknik yorum yapmayacağım.. şimdi balık tutma zamanı... kazancınız bol ve daim olsun..
Çan2 Termik kredi derecelendirme notu açıklandı;
Uzun Vadeli Ulusal Kredi Notu'nu 'AA- (tr)', Kısa Vadeli Ulusal Kredi Notu'nu 'J1+ (tr)', Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Notları'nı 'BB' olarak teyit etti.
Görünümler stabil.
ne mutlu Türküm diyene....
Yer İmleri