bak yönetimle şu alakası var ama bunun sadece bir matematiği yok ve 4 spor hissesinde aynı şekilde işlemez

1. gs üç senedir şampiyon oluyor 4. sene şampiyon olmak hisseyi roketlemez. çünkü artık bunun gs nin marka değerine bir katkısı yok. şampiyonluk sadece avrupaya gitmek için bir araç gs için. o yüzden avrupada gidebilecek bir yönetim vizyonunun gelmesi gerekiyor. öncelikle okan buruk çapı düşük bir adam. burada şampiyon yapar ama avrupada yapamaz. aynı şekilde dursun özbekte vizyonsuz bir adam. yönetim değişirse o yüzden hisse gider.
2. ali koç ve morinyo fb yi şampiyon yapsın yeter. hisse gümbür gümbür gider. çünkü 10 küsür senedir şampiyon olamıyor ve beklenti şampiyonluk. avrupada başarı falan hikaye bu sadece işin kreması olabilir.
3. bjk şampiyon olmak değil 2. 3. olsa bile büyük başarı hisse gider. bunun için büyük transferler yapıp borçlanmaları bile hissenin yukarı gitmesini sağlar. öyle bankalar birliğinden çıkmak falan hikaye. bastıracaksın borcu alacaksın dünya yıldızlarını fb ve gs ile başabaş mücadele edebilecek bir kadro kuracaksın ama ortada öyle bir durum yok.
4. ts kuvvetli paralı bir başkan ve yine sansasyonel futbolcular getirmesi gerekiyor. borç falan isterse klüp batağa saplansın getireceksin. ancak bu şekilde gider. bu arada ts nin ve fb nin şansı en yüksek spor hisseleridir. çünkü sermaye artışları ile en az sulandırılan hisseler bunlar.

yani özetle dostum bunlar şirket olarak bakarsan batık şirketlerdir bu doğru. ama bunların değeri bilançolarındaki kar/zarar rakamından gelmez. spekülasyondan beslenirler. yok bankalar birliğinden çıkmış vs. bunlar fasa fiso. önemli olan dünya çapında transferler yapıp her sene şampiyon olup avrupaya direkt gidebilmek ve mümkünse gruplarda çıkmaktır. yoksa borcu azalmış kulüp kara falan geçmiş hepsi hikaye. asıl değer çünkü marka değeridir. spor hisselerinin bilançoda görünmeyen değeri çünkü ismidir. bugün bu kulüpler dünya çapında tanınıyor ve satılmak istense milyonlarca dolar paraya satılabilir. zamanı gelince bunlarda olacaktır ama biraz daha vizyonlu başkanlar gerekiyor. hadi şimdi hayırı traşlar. yatırım tavsiyesi değidir.