Elektrikte sübvansiyonun kalkması haberi bile hisseyi götürmüyor.
Elektrikte sübvansiyonun kalkması haberi bile hisseyi götürmüyor.
Elektrikteki süspansiyonlarin kaldırılması elektrik fiyatlarını neredeyse iki katına çıkaracak..buda GES yapımını teşvik edecektir.. GES yapımının caziplesmesi yenilenebilir enerji ile ilgili tüm hisseleri olumlu etkileyecek...europowerin Çinli firma olan byd ile işbirliği yapması büyük ölçekli işlerin gesan tarafından yapılmasını sağlayacaktır..
Bu gün ayrıca TV izlerken enerji bakanının yenilenebilir enerjide x milyar dolarlık yatırım yapılacağını duydum..yalnız miktarını şu anda hatırlayamadım..
Gesanin temeli gittikçe güçlenecek..ilk etapta iyi bir ikinci çeyrek bilançosu ile 57 direncinin geçilmesini umut ediyoruz..gecebilirsek ?? Çok güzel bir hava yakalayabilecegiz...sabırla beklemeye devam .
Subvansiyonlarin kaldirilmasi su an icin konusulan bireysel de aylik 750 TL fatura odeyenleri etkileyecek bir durum o yuzden Gesan gibi panel ve muhendislik firmalarini hatta elektrik firmalarini etkilemeyecektir. Aylik 750 TL fatura eletrik faturasi odeyen bir kisi catisinida GES taktirmaz. Cunku fiuatlar halen cok pahali.
Kendi evim icin 11 kw lik depolamasiz bir sistem kurmak istesem 12k USD nakit para istiyor sirketler. Sun junior da en son 15k usd istiyordu. Yakin zamanda sormadim su anki fiyati belki degismis olabilir. Bunun getirisi yilda aylik ortalama 750kw uretim demek.
Subvansiyonlar sanayi ve ticaride zaten yok. Varin siz hesaplayin. Tesvikler gelmeden en azından KDV istisnasi gibi halen cok pahali bu sistemleri kurmak.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
doğrusu been sübvansiyonların sanayiide de uygulandığını sanıyordum...konut elektriğinin pahallanması ekonomisi iyi olan bazı şahısların sunjunyoru almasını teşvik edebilir...yalnız son zamanlarda dikkatimi çeken şey şudur : bir çok köyde artık tarlalarına kazdıkları kuyuların elektriğini geslerden sağlıyorlar..bu yaygınlaşan bir trende dönüşüyor...sonuçta ülkemiz dış açığımızın %90 ını oluşturan fosil yakıt ithalatını bir şekilde yenilenebilir enerji ile ikame etmek istiyor..bunun için de milyar dolarlarla ifade edebileceğimiz yatırımlar söz konusudur..bu yatırımlar sektör şirketlerini besleyecektir...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
yanlış anlamadıysam yenilenebilir enerjide kullanılan ürünlerin ithalatı biraz daha zorlaştırılıyor..eğer doğru anladıysam bu durum olumludur..yerli şirketlerimizi olumlu etkileyecek...en zor ekonomik şartlarda bile kar etmeyi başarmış olan bu sektör ,ekonomi canlandığında çok daha güzel bilançoları getireceği aşikardır...bence yatırımcı bu hisseleri de seviyor...ileride faizlerin inmesi ile faizden ,kur korumalıdan ve altından çıkacak yatırımcılar borsaya ve en başta da bu hisselere yönelecektir..sabırla beklemeye devam..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Maalesef Sun Junior bu fiyatlarla olu dogmustur. Yerlilik oraninin yuksekliginden dem vurupda en pahali sistemi satmaya kalkarsan birde parayi pesin istiyorlar o is olmaz.
Kendimden ornek vereyim benim aylik elekrik sarfiyatim 1k kw. Catima ges kurdurayim istiyirum ama olcup biciyirum ki elekrik giderim iki kati arymasina ragmen geri donusu 10 yili buluyor. Daha bunun bakimi temizligi ve sigortasi var. Maalesef yerli firmalarimiz cok firsatci bu konuda. Tesvik gelmeden cok fizibil degil bireyseller icin Ges isi. Etrafimda yapanalar var onlarda bin pisman.
İthalatta gözetim, bir ülkenin belirli ürünlerin ithalatını yakından takip etmek ve kontrol altında tutmak için kullandığı bir ticaret politikası önlemidir. Bu uygulama, özellikle yerli üreticileri haksız rekabetten korumak amacıyla hayata geçirilir.
Gözetim Uygulaması Nasıl İşler?
Devlet, belirli bir ürünün ithalatında yerli üretimin zarar görmemesi için o ürüne bir referans birim kıymet belirler. Bu referans birim kıymet, kilogram veya adet başına belirlenen bir fiyat olabilir.
İthalatçı firmalar, ithal etmek istedikleri ürün için gümrük beyanında bulunurken, ürünün birim kıymetini bu referans fiyatla karşılaştırır:
* Eğer ürünün birim kıymeti, belirlenen referans kıymete eşit veya ondan yüksekse, ithalat normal bir şekilde, ek bir belgeye gerek kalmadan gerçekleştirilebilir.
* Eğer ürünün birim kıymeti, belirlenen referans kıymetten daha düşükse, ithalatçı firmanın "Gözetim Belgesi" alması gerekir. Bu belge olmadan ithalatı tamamlayamaz.
Gözetim belgesi almak için, Ticaret Bakanlığı'na (İthalat Genel Müdürlüğü) elektronik ortamda başvuru yapılır ve gerekli belgeler sunulur. Bu süreç, ürünün ithalatının gerçekten referans fiyatın altında yapılıp yapılmadığını ve yerli üretime zarar verip vermeyeceğini incelemeyi amaçlar.
Neden Gözetim Uygulanır?
Gözetim uygulamasının temel amacı, yerli sanayiyi ve üretimi desteklemektir. Piyasaya referans fiyattan daha düşük fiyatlarla giren ithal ürünler, yerli üreticilerin rekabet gücünü zayıflatabilir. Gözetim mekanizması, bu tür durumların önüne geçerek yerli üreticilerin ayakta kalmasını ve gelişimini hedefler.
Yer İmleri