Sayfa 12/17 İlkİlk ... 21011121314 ... SonSon
Arama sonucu : 132 madde; 89 - 96 arası.

Konu: DMLKT Emlak Konut Damla Kent GMS

1.  Alıntı Originally Posted by Sade Vatandaş Yazıyı Oku
    Nasıl yani sektörden biri olarak TOKİ evlerinde yağlı daire var diyorsunuz.

Yanlış mı anladım?
    Yanlış anladınız. TOKİ'de yağlı daire vardır demiyorum. TOKİ'de evlerin içinin malzeme kalitesi düşüktür, ses yalıtımları yoktur. Oturmaya başladıktan 3 sene sonra mutfak dolapları dökülür ve TOKİ'ler şehir dışına, kervan geçmez yerlere yapılır. TOKİ'lerde sosyal donatı alanları, havuzlar hatta güvenlik bile bulunmaz.

Emlak Konut projeleri orta ve üst gelire yöneliktir. Evlerin içinin malzeme kalitesi yüksektir. Sosyal donatı alanları bulunur. Peyzaja vs. önem verilir. Projeler de genellikle şehir merkezlerine yapılır.

2.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    ilçe sınırlarını katakulli ile büyütüp basaksehir dediler ama basaksehirle alakası olmayan bir bölgede...

bütün mahalli hizmetleri sultangaziden alınacak. twitterda resim gördüm onu atayım...

dolmusu sultangazi tramvayı sultangazi tüm toplu tasımalar sultangazi ismiyle olacak...

ordaki daireleri arastırsan daha iyi olur...

aralarında sadece üst gecit var...

35 yıldır bölgede oturuyorum. Orada Sultangazi tramvayı da durağı da otobüsü de çalışmaz. Güneyinde TEM otoyolunun kesiştiği yerde Metris Metro İstasyonu vardır. Bu istasyon aktarma durağıdır. Topkapı, Edirnekapı, Mecidiyeköy, İstanbul Havalimanı metrolarına aktarma sağlanabilir. Tahminim hem İETT buraya ring sefer koyar hem de ayrı bir minibus hattı oluşturulur. Bu minibüs ve otobüs hatları da en fazla Sultangazi kıyısından geçer. Ayrıca güneyde ikinici bir alternatif olarak Mall Of İstanbul'a da ring sefer eklenebilir.

Bu kadar yazmışken az daha anlatayım. Sultangazi ile kendisini ayıran Atatürk Bulvarı vardır. Bulvarın Damla Kent tarafında zaten hali hazırda duvar var ve yaya girişine kapalı. Muhtemelen proje bitince o duvarlar kalmaya ve dışarısı ile içerisini ayrımaya devam edecek. Yani yolun Sultangazi tarafında plansız yükselmiş, daracık sokakların bulunduğu Sultangazi olurken diğer yanında geniş bahçeleri ve ferah alanları ile Sultangazi'den bariz ayrılmış bir Başakşehir semti olacak.

Bahsettiğim mevzunun bir benzerini Şişli Feriköy'de görebilirsiniz. Feriköy'de Kasımpaşa Bulvarının üstünde kalan kısımda 100 katlı gködelenler varken hemen karşısında 3-4 katlı evlerin olduğu daracık sokaklar vardır. Şimdi siz arada sadece bir yol var deyip rezidanstaki daire ile daracık sokaktaki daireyi aynı fiyatlayabilir misiniz?

3.  Alıntı Originally Posted by Ceomhs Yazıyı Oku
    Yanlış anladınız. TOKİ'de yağlı daire vardır demiyorum. TOKİ'de evlerin içinin malzeme kalitesi düşüktür, ses yalıtımları yoktur. Oturmaya başladıktan 3 sene sonra mutfak dolapları dökülür ve TOKİ'ler şehir dışına, kervan geçmez yerlere yapılır. TOKİ'lerde sosyal donatı alanları, havuzlar hatta güvenlik bile bulunmaz.

Emlak Konut projeleri orta ve üst gelire yöneliktir. Evlerin içinin malzeme kalitesi yüksektir. Sosyal donatı alanları bulunur. Peyzaja vs. önem verilir. Projeler de genellikle şehir merkezlerine yapılır.
    Hacı abi emlak konut evlerinin de toki evleri gibi olmayacağının garantisi var mı?

Sonuçta üst yönetim aynı toki de ki gibi atanmayla geliyor. Emlak konutta şöyle, toki de böyle işbaşına geliyor diyebilirsin ama sonuçta bürokrat bunlar.

4.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Ev alma niyetinde olanlar için fiyatın düşmesi iyi Düştükçe az az biriktiriyoruz ama çok Uygun fiyata düşmesi de iyi değil, diyelim ki 3 tl ye düştü. Parası olan şak diye milyonluk sertifikayı alır evi ucuza kapatır.
    Bu topiclerde yazdığın en yanlış şeyleri burada yazmışsın. Karşında bu işi yapan kim devlet. Bir evin değeri 6 günde % 12 düşer mi? O zaman bu değerleme yanlış bu işi yapanlar işini düzgün yapmamış. Kaldı ki bu piar projen bu işin bu şekilde olmasına sebep olanlar bana göre tam bir m.ldır. Ben hisse alanların yerinde olsam cimeri ve KGK umunu şikayetlere boğardım.Bu şekliyle devlet vatandaşını kazıklamış oldu.Fiyat eğer düşecekti ek satışı yapmayacaktı o zaman.Bende sana şimdi soruyorum ne farkı kaldı devletin A1-Bulls-Teradan? Devlet Spekülatör mü? Sosyal medyadaki sol tandans ekonomi çevresine muazzam bir malzeme verdi.Şimdi bir sonraki sertifikaya müşteriyi nasıl bulacaksın? Geçen bir ortamdayım bu işlerle ilgili devletin üst kademelerinde bir vatandaş bu olayı ballandıra ballandıra anlatıyor 3 cümle söyledim konuşmaya devam edemedi.Bana da acayip kızdılar.Alışmışlar onlarda herkesi yaftalayıp geçmeye. Sonra ortam sakinleşince yanıma geldi sordu necisin ne iş yaparsın bende anlattım buradaki yazdıklarımın daha genişletilmiş bir özetini.Sosyal medyadan da bazı gömme yazılarını okuttum. En sonunda da İPKB den üst düzey bir isim verdim kendisi abimiz sayılır diye ben tanıyorum dedi.Sonra sormuş beni senin yeğen bizim karizmayı çizdirdi diye anlatmış.

7,59 a halka arz yapıp 3 olacaksa bu fiyat bence çok yanlış düşünüyorsun kusurabakma. Bu işin bu şekliyle olmasına sebep her kim varsa Hakkari de güzel bir memleketimiz..... Bana göre kapasiteleri ile hak ettikleri yerde orası.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

5. Evet halka arz değerlenmesini yanlış yapmışlar ve yüzde 12 düştü, bu şekilde 1 değerlemeyi kim nasıl yaptı bilmiyorum ama bence hiç hoş bir durum değil, tamamen halka arza katılanlar keriz yerine konuldu.
    Devlet her zaman vatandaşın yanında olması gerekir. Düzgün hesap yapılarak halka arz değerlendirme fiyatı 7.59 değilde 6.85 olmuş olsaydı bu durum oluşmazdı.
    Fiyatı şişirip halka arz etmek, suç sayılmalı bence
    Hamdım Piştim Yandım

6.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Evet halka arz değerlenmesini yanlış yapmışlar ve yüzde 12 düştü, bu şekilde 1 değerlemeyi kim nasıl yaptı bilmiyorum ama bence hiç hoş bir durum değil, tamamen halka arza katılanlar keriz yerine konuldu.
    Devlet her zaman vatandaşın yanında olması gerekir. Düzgün hesap yapılarak halka arz değerlendirme fiyatı 7.59 değilde 6.85 olmuş olsaydı bu durum oluşmazdı.
    Fiyatı şişirip halka arz etmek, suç sayılmalı bence
    Merak etme 6.85 den de arz olsaydı yüzde on iki düşerdi.

Asıl sorulması gereken soru kim, neden 7,59 dan aldığı hisseyi üç gün sonra yüzde on iki aşağıdan satar?

Bir süre geçse, inşaatlar planlandığı gibi yürümese, hadi vatandaş korktu bu iş kötüye gidiyor en azından elimizdekini kurtaralım diye zararına satıyor desek.

7.  Alıntı Originally Posted by Sade Vatandaş Yazıyı Oku
    Merak etme 6.85 den de arz olsaydı yüzde on iki düşerdi.

Asıl sorulması gereken soru kim, neden 7,59 dan aldığı hisseyi üç gün sonra yüzde on iki aşağıdan satar?

Bir süre geçse, inşaatlar planlandığı gibi yürümese, hadi vatandaş korktu bu iş kötüye gidiyor en azından elimizdekini kurtaralım diye zararına satıyor desek.
    Size tavsiyem algoritmalar robotların olduğu bir piyasada kendinize çok dikkat etmeniz. Zira siyahla karaladığım yazıyı yazanın işi kendisini geliştirmez ise bu piyasada çok zor. Aklı bilgisi bu işlerde yeteneği ve gücü olan herkes bunu yapabilir çok zor bir şey değil. Hemde üstüne para kazanabilir. O siyah ile karaladığım yerdeki gibi piyasa yaklaşımları tarih oldu.Bir dost.

Sen devletsen bunu yaptırtmayacaksın. Çünkü bu gayrımenkul sertifika arz işi bence borsa bile değil. Eğer bunu dolarizasyona alternatif haline getiremiyorlarsa bu işi yapanlar o koltuklarda oturmasın bana göre hiç gerekli değil. Burayı okuyan yetkililere sesleniyorum kim olduğunuz zerre umrumda değil bu kafayla devam ederseniz bu işin altında kalırsınız. Bekleyelim görelim.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

8.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Size tavsiyem algoritmalar robotların olduğu bir piyasada kendinize çok dikkat etmeniz. Zira siyahla karaladığım yazıyı yazanın işi kendisini geliştirmez ise bu piyasada çok zor. Aklı bilgisi bu işlerde yeteneği ve gücü olan herkes bunu yapabilir çok zor bir şey değil. Hemde üstüne para kazanabilir. O siyah ile karaladığım yerdeki gibi piyasa yaklaşımları tarih oldu.Bir dost.

Sen devletsen bunu yaptırtmayacaksın. Çünkü bu gayrımenkul sertifika arz işi bence borsa bile değil. Eğer bunu dolarizasyona alternatif haline getiremiyorlarsa bu işi yapanlar o koltuklarda oturmasın bana göre hiç gerekli değil. Burayı okuyan yetkililere sesleniyorum kim olduğunuz zerre umrumda değil bu kafayla devam ederseniz bu işin altında kalırsınız. Bekleyelim görelim.
    Ah be abi insanlar çok şey yazınca kendini çok şey biliyorum zannedip, başkalarını da küçümsüyor.

Senin kadar bilme sekte, bildiğimiz bize yetiyor, fazlasında gözümüz yok.

Sen daha kanaatimce olayın ne olduğunu, benim de ne demek istediğimi de anlamamışsın.

Sayfa 12/17 İlkİlk ... 21011121314 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •