-
ien Yapı, Aydın Söke'de şube açılmasına karar verdi.
-
Fiba Holding AŞ, iştiraki Gelecek Varlık Yönetimi AŞ'deki %69,9 oranındaki paylarından %9,4'ünü temsil eden 13.131.800 TL nominal değerli kısmının borsada işlem gören niteliğe dönüştürülmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu.
-
Galatasaray, İlkay Gündoğan ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.
-
Skyalp Finansal Yönetim Kurulu, bağlı ortaklığı Dorınsıght Araştırma ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret AŞ'nin tüm paylarının 400.000 ABD Doları bedelle Tenk Bilişim Teknolojileri ve Danışmanlık AŞ'ye satışına karar verdiğini duyurdu.
-
QNB Bank AŞ paylarının işlem sırası, serbest marjla bugün yeniden işleme açılacak.
-
Turcas Petrol'ün Borsa İstanbul bülten adı Turcas Holding olarak değiştirilecek.
-
PİYASAYA BAKIŞ-Capital Economics'e göre TCMB 300 baz puan yerine 200 baz puan indirimi tercih edebilir
03/09/2025 11:40:14
Capital Economics Gelişmekte Olan Piyasalar Baş Ekonomisti William Jackson'a göre, çekirdek fiyat baskılarındaki yumuşama, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikasında gevşeme ihtimalini canlı tutuyor.
Ancak, analiste göre, ekonominin Haziran ayına kadar olan üç aylık dönemde beklentilerin üzerinde, yıllık yaklaşık %5'lik bir büyüme kaydetmesi, TCMB'nin karar vericileri arasında ihtiyatın artmasına neden olabilir.
Jackson, bu durumun, bir sonraki toplantıda son 300 baz puanlık indirim kadar büyük bir düşüş yerine, politika faizinde 200 baz puanlık bir indirimle %41,00 seviyesine inilmesinin daha olası bir sonuç olduğunu belirtti.
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com)
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
-
Arçelik Azot Gazı Üretim Tesisi projesi ile ilgili ÇED süreci başladı
03/09/2025 11:37:59
Arçelik tarafından Manisa'da yapılması planlanan Azot Gazı Üretim Tesisi projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.
Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"MANİSA ili YUNUSEMRE, ilçesi Keçiliköy Mahallesi, Karaçay Mevkii 1976 ada, 5 parsel mevkiindeki ARÇELİK A.Ş. MANİSA ŞUBESİ tarafından yapılması planlanan AZOT GAZI ÜRETİM TESİSİ projesi ile ilgili olarak MANİSA Valiliğimize sunulan P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır."
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com)
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules