Sayfa 358/368 İlkİlk ... 258308348356357358359360 ... SonSon
Arama sonucu : 2944 madde; 2,857 - 2,864 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Kanımca BİST'te öncelikle yapılması gereken 2 reform var. İlki borsada kotasyon için asgari %25 lik halka açıklık şartı olmalı. 100 endeks için bu şart %50 olmalı. İkincisi ise imtiyazlı hisselerin kaldırılması. Bu 2 şartın yerine getirilmesi için şirketlete 6 ay süre verilmeli. Şartları sağlayamayan kotasyondan çıkartılmalı. Bence bu 2 şart elzemdir.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Doğru diyorsun ama bu arada JP kadar meşhur Citi, Merrill Lynch, Lehman, Bear, AIG gibi mega kurumların battığını unutuyorsun Mathias. Goldman Sachs ile Morgan Stanley de batıktı ama 2009 yılında hükümet onları kurtardı.

10xCİRO dan işlem görme durumu doğru ABD borsasında. Geçen gün istatistikleri gördüm, SP500 deki şirketlerin yarıdan fazlası bu radyodan işjem görüyor. Aslında bu bir kırmızı alarm.
    Sonuçda ABD borsaları ile bizim kini asla kıyaslamamak lazım. Her açıdan. Walla TH 3-4 aydır nasdaq da da alım satım yapıyorum. Orada da bizim borsaya benzer durumlar olduğunu görmeye başladım. Tam 23000 in altına iniyordu nasdaq mesela Powell çıktı ipten aldı. 2 gün önce yine su koymaya başlamış idi bir anda google in mahkeme sonuçlandı cart curt yüzde 10 ladılar. Biz kırmızı alarm dedikle adamlar saldırıyorlar.
    Birde altın mevzusu var. Bankalar şu kadar ton aldılar bu kadar ton topladılar 3400 3500 oldu. Yeni dünya düzeni altına dayalı parasal sistem falan. Bugün kü parasal sistemi devam ettirebilmek için altının ons unun 100.000 dolar falan olması lazım ki anca.
    Alıyorlar denilen o tonajları dolar bazlı hesaplarsak 20 30 40 milyar dolar etmiyor. Yani google in geçen günkü 1 günlük PD artışının nerede ise 10 da biri falan.
    Sanki birileri altını çekmeye çalıştıkda diğerleride borsa daki tech hisseleri çekiyor. Bu iş artık serbest piyasa falan olmaktan çıkmış korumacılık politikaları devreye girmiş gibi. Sadece bizim borsa TVF ziraat kontrollü kur falan değil.
    Hani borsada bilirsin . Bir büyük haber gelecektir. O haber gelene kadar her fiyattan al haber geldi sat denirdi eskiden.
    Dünya o durumda sanki.?

3. Mathias altın konusunda ben skeptik takılıyorum. Dünya merkez bankaları FIAT para sisteminden vaz geçemez bu mümkün değil. Öyle veya böyle altın dizginlenecek, bu bir zorunluluk.

Nasdaq hisseleri ile kriptolar hatta altındaki spekülasyon carry trade ile çok yakından ilintili. Müthiş kaldıraçlarla işjem yapıyorlar carry ile temin ettikleri parayla. USDJPY o yüzden çok çok önemli. Bu paritenin düşmesi yani JPY nin ciddi değer kazanması tüm küresel piyasalar için felaket olur.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

4. G.öt kadar Dubai'deki (nüfus 4 milyon) FAB Bank'ın piyasa değeri 50 milyar dolar, İşbankasının 6 katı kadar. Şaka gibi.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Kanımca BİST'te öncelikle yapılması gereken 2 reform var. İlki borsada kotasyon için asgari %25 lik halka açıklık şartı olmalı. 100 endeks için bu şart %50 olmalı. İkincisi ise imtiyazlı hisselerin kaldırılması. Bu 2 şartın yerine getirilmesi için şirketlete 6 ay süre verilmeli. Şartları sağlayamayan kotasyondan çıkartılmalı. Bence bu 2 şart elzemdir.
    TR de borsa = paranın düzenli olarak KY den alınıp patronlara aktarıldığı bir düzendir. Bak düzenli olarak diyorum. Yani 2-3 yener gibi olursun ama işin sonunda Mutlaka ama mutlaka SOYULURSUN. Sen tl de para kazandığını sanırken şakkk bir anda doların ipini salarlar. Yine kaybedersin. Şaakkk bir anda enflasyon patlatırlar yine kaybedersin.
    Bu durumda imtiyazlı hisseleri KALDIRAMAZLAR. Çünkü patronlar o zaman KY bırakıp birbirlerini düz.. ye çalışmaya başlarlar. Sen öyle de hafife alma. Dünya çapında zenginlerimiz vardır. Şakkadak çıkarıp take-over yapıverirler bir çok şirketi. Borsaya giren paranın çok büyük bir kısmı dışarıdan gelir burada soyar soğana çevirirler yine dönüp dışarı çıkarlar. Devlette bu düzende bekçidir. Garantör dür. Düzenlemeleri yapar.
    Öyle bizim patron yapmaz öyle şeyler falan da demesin kimse. Hepsi!! yapar bunu.
    Uzun vade yatırım temettü falan hikayedir. Bir iki kıl tüy kopardın mı hele hele dolar bazlı yüzde 30 40 50 yaptın mı kim ne diyorsa desin isterse aya üs kuracak olsun şirket/ülke KAÇACAKSIN.

6. Çok güzel özetlemişsin Mathias eline sağlık. İmtiyazlı hisselerin kaldırılması hususunda ben de ümitsizim. Halka açıklık oranının artırılması hususunda da öyle. Statüko sürer gider, dediğin gibi hükümetin ve devletin ful katkısıyla. Aracı kurumlar, hedge fonları, Algolar, robotlar, insider'ler malı götürmeye devam eder, olan yatırımcılara olur, ülke büyük zarar görür. Binde 1 lik, yüzde yarımlık halka açıklık oranlarıyla işlem gören şirketlerin anormal abartılı suni fiyatlamaları da aynen sürer gider. Bu tür reformların yapılması için en az 100 yıl lazım bu ülkede.

7. Securitization accounts for approximately 50% of U.S. GDP, compared to about 7% in Europe. We have a $30 trillion GDP and $15 trillion in securitization issuance. The financial instrumentation I refer to is often demonized as “tools for Wall Street dealmaking,” when, in reality, they are tools of lowering borrowing costs, creating investor liquidity, distributing risk efficiently, and expanding opportunities for capital to be deployed across a variety of markets far more expansively (from automobiles to consumer goods to commercial real estate to aviation to anything else creative minds can figure out a way to efficiently securitize). European resistance to securitization is not the opposite of “financialization” – it is resistance to growth and the unlocking of value creation.

8. "Uzun vade yatırım temettü falan hikayedir. Bir iki kıl tüy kopardın mı hele hele dolar bazlı yüzde 30 40 50 yaptın mı kim ne diyorsa desin isterse aya üs kuracak olsun şirket/ülke KAÇACAKSIN."

İşte bu açıklamaya şapka çıkarılır bravo. 😊

Sayfa 358/368 İlkİlk ... 258308348356357358359360 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •