Sayfa 2391/2399 İlkİlk ... 1391189122912341238123892390239123922393 ... SonSon
Arama sonucu : 19187 madde; 19,121 - 19,128 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1. 7 Eylül Hatay Hattı ve Kızıl Ay’ın Doğuşu

Kadim zamanlarda, gök ile yer arasındaki bağların düğümlendiği toprak Hatay’dı. Burada “Hatay Hattı” denilen, göğün ışığını yere, yerin nefesini göğe taşıyan gizli bir damar uzanırdı. Bu hattın varlığını yalnızca bilge atalar bilir, onu korumak için yemin ederlerdi.

Rivayete göre, göklerin efendisi Ay Tanrısı, Hatay hattının üzerine baktığında ışığını kırmızıya çevirir ve bu hattı koruyanlara kudret bahşederdi. Fakat bu kudretin ortaya çıkması için yüzyıllar boyunca beklemek gerekirdi.

Bir gece, 7 Eylül’de gökler kızıl bir örtüye büründü. Ay, dünyanın gölgesine girerken kıpkırmızı kesildi ve Hatay hattı boyunca dağların tepelerinden denizin ufkuna kadar kızıl ışıklar uzandı. Halk bu olaya “Kızıl Ay’ın Dönüşü” dedi.

O gece Hatay’ın kalbinde üç büyük işaret ortaya çıktı:
    •Asi Nehri’nin suları kan kırmızısına büründü,
    •Dağlardaki taşlar kızıl kıvılcımlar saçtı,
    •Gökyüzünde ay ile hattı birleştiren ince bir ışık yayıldı.

Efsaneye göre bu işaretler, toprağın ve göğün birleştiği anı haber veriyordu. İnsanların kalplerinde saklı cesaret uyanacak, düşmanlıkların üstüne birlik doğacaktı.

Ataların sözünde şu kehanet geçerdi:

“Kızıl Ay Hatay hattına düştüğünde, göğün çocukları yeniden yükselecek. Onlar toprakla göğün arasındaki dengeyi koruyacak ve karanlığa meydan okuyacak.”
    @erefefik

2.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Şamil Tayyar
    @samiltayyar27
    Emniyet Müdürü İlker Arslan’la sınırlı kalmayacak, Antalya operasyonu daha da büyüyecek gibi gözüküyor.

Soruşturmaya halel gelmemesi için ismini, görevini ve ünvanını yazmıyorum.

Pazartesi sürpriz bir ‘görevden alma’ karar daha çıkabilir.

Kamu gücünü kullanan bu şahıslarla ilgili dolandırıcılık, rüşvet ve haksız kazanç iddialarının üzerine gidilmesini bir ‘kırılma’ olarak görüyorum.

İnşallah, devamı gelir.
    Abdurrahman Dilipak
    @aDilipak
    ·
    44d
    Devamı gelirse ucu Ankaraya da uzanır, bazı eski bakanlara, turizm sektöründeki, Hariciyedeki birilerine
    @erefefik

3. Michigan’daki LG Energy Solutions tesisinde kimyasal sızıntı olduğu bildiriliyor.

Ağır solunum problemi yaşayan yaralılar mevcut.
    @erefefik

4. Izzet Capa
    @izzetcapa
    ·
    3s
    Hakkında gözaltı kararı çıkarılan Emniyet Müdürü İlker Arslan, Antalya’da teslim oldu.
    @erefefik

5. Fenerbahçe, Zinedine Zidane ile ön anlaşma sağladı. (Sabah)

Bunu şimdi gördüm. Önemli haber.
    @erefefik

6. Tabi 🟧 ❤️ $BLOCK hakan yıldız 🐉 $MON
    @yldz_hkn
    şu an 07 eylül 2025 saat 03:16.. hastaneden geldim, kolumda kene vardı çıkardılar ve eve yolladılar. ne bir ilaç ne bir şey. birkaç gün içinde ateşin çıkarsa gel dediler. normal prosedür bu mudur hiç bilmiyorum. değilse hoşgeldin ms bebek (allah korusun) ....
    Doç. Dr. Ferhat Arslan
    @Ferhatarslandr
    ·
    1 sa
    Doksisiklin 100 mg 2x1 5 gün
    ..................................
    @erefefik

7. Sinan Dizman
    @spiritualizzm
    ·
    2s
    Nasılsınız? Nasıl gidiyor? Birazdan uyananlara da korkmamasını dileyelim.
    1 saat önce uyandım. İyi hissetmiyorum.
    @erefefik

8. Osman Ünsal
    @Osmanunsal58
    ·
    14s
    Hayvan üreticilerimizden aldığımız bilgilere göre;

➖ Nisan ayında yapılan ŞAP aşılarından bir ay sonra hayvanların hastalandığı hatta toplu ölümlerin yaşandığı,
    ➖ Hayvanlara aşı mecburiyeti getirildiği, bir tek hayvan bile aşılanmaz ise köyün karantinaya alınacağı söylenerek hayvan sahiplerinin tehdit edildiği,
    ➖ Bazı İlçe tarım müdürlüklerinin hayvan ölümleri başlamadan önce iş makinası aldığı ve bu makinaları hayvanları gömmek için kullandığı yönünde ihbarlar aldık!

Daha ciddi iddialar da söz konusu.

Konuyla alakalı gereken araştırmaları başlattık. Süreci hassasiyetle takip ediyoruz.

Tarım Bakanı bu iddialarla alâkalı açıklama yapmalıdır.

Konunun takipçisi olacağız.
    @GucluPartiGM

@TCTarim
    İŞBİRRA
    @Hsncan38
    ·
    9s
    Ben kullandim 28 gun icinde bi inegim bagirsaktan diger inegim iskembesi yirtilmiş iki hayvanimida öldü pahasina verdim.
    ..................................................
    @erefefik

Sayfa 2391/2399 İlkİlk ... 1391189122912341238123892390239123922393 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •