Bir de şap hastalığı var çıktığı an bitiyor sahibi. Köyde tedirginlik var bizim bacanak bıraktıysa diğerleri de bırakmıştır
Bir de şap hastalığı var çıktığı an bitiyor sahibi. Köyde tedirginlik var bizim bacanak bıraktıysa diğerleri de bırakmıştır
Bu ulkede sermaye yok servet vardir patronlar kazandiklariyla kendilerine servet yapmislardir o nedenle kendi ceplerinden odemeleri normaldir..
Be herif hafız, Cidde'den Mekke'den ev alır diyorsun ama gidip Londra'dan alıyor.
İngiliz Muhipler Cemiyetinden beri sevgileri sürüyor İngilize.
Eyvallah , tabii ki siz diyorsanız doğrudur, karşısında iddia etmem , bilancolarda enflasyon muhasebesi zarti olduğundan ben hakikaten kim ne satıyor alıyor anlamam , örneğin kasası para dolu x. şirketi bu nedenle zarar yazıyor, öyle dediler .Söyleyen de eften puften adam değil.
Kartonsan büyük firma tabii sektöründe..
Ancak her sektörün de kendi dinamikleri var ..2005 lerde tekstilciler dolar 3 yıldır artmıyor iflas edecez diye bas bas bagirdiginda biri CNBC de" ben hala çok marjları olduğunu düşünüyorum, verimliliği öne alsınlar" felan demişti.Bilmiyorum hatırlayan var mıdır?
......
Bu durumda, Hulasa-i Kelam , MB her halükarda minimum 200 baz puan indirecek gibi gibi ..
Yine de itiraz eden varsa yok indirmez diyen nedenleri ile açıklasın ..
Esnafın genel huyudur, her dönem kazanamıyoruz diye ağlar. Çünkü kazanıyoruz derse önce çalışanlar zam ister, sonra mal aldığı firmalar, eşi, dostu vs hepsi bir şeyler bekler. O yüzden esnaf, ya iş yok der, işlerin çokluğunu saklayamadığında da iş var ama para dönmüyor diye yalan söyler.
Ben yıllardır konut, otomotiv, market, gıda gibi bir çok ürünün piyasasını takip ederim.
Bir örnek vereyim. Antep'ten sipariş verdiğim özel kare baklavanın kilosu geçen yıl 1.050 TL idi, şimdi 1.900 TL . Yıllık zam 81%
Şimdi sorsan ağlamaya başlar girdi maliyetler şu kadar arttı vs vs. Halbuki son bir yılda elektrik, su, un, yağ, şeker, fıstık, işçilik.... hiç birinin maliyeti 81% artmadı. Gelir adaletsizliği öyle bir arttı ki şu anda baklavaya 5.000 TL deseler düşünmeden alacak bir kitler var. Esnaf son 4 yılda 4 değil 44 köşe oldu.
Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.
Dogrudur ayrica nakit odeme aldigi icin tahsil ettigi kdv devlete odemiyor gelir vergisi ve kurumlar vergisi de cabasi fis fatura kesilmediginden
Yer İmleri