Sayfa 341/345 İlkİlk ... 241291331339340341342343 ... SonSon
Arama sonucu : 2760 madde; 2,721 - 2,728 arası.

Konu: Tradingview

1.  Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    lem o bişeyden anlamaz

tek bildiği alemlerde kız kesmek
    her gün alemlere akan....rıyıl time yazan....mı anlamaz.....

2.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Şimdi bu konuda naçizane tecrübemi paylaşayım...:

1-MTF gösterge için(özellikle üst periyodlarda) yeterli veri olmaması,
    2-MTF grafiklerde, aşağıdan üst periyodlardaki grafiklere bakarken(5 dakikalık grafik açıkken, Günlük, Haftalık, Aylık...) sorun yokken, tersinde sorun olması.(Yani Günlük grafik açıkken, 1-5,30-60-240 dk. gibi...)
    Benzeri sorunlar mevcut....

EK: Buna üst periyoddan alttakine bakarken, "repaint" yapacağı gerçeğini de eklemek lazım.
    "Pratik çözümler" başlığında önce bunları irdeleyelim...

1-Örneğin Ichimoku 52 barlık (H+L)/2 değerinin 26 bar öncesini çağırır.
    "Bu da en az 78 bar gerektirir." Ki Günlükte bile bazı enstrümanlarda bu veri yokken, Haftalık, Aylık vb. periyodda bu veriyi çağırmak sorun olabilir... Göstergenin boş dönen değerleri çizdirmesini engelleyecek bir kod yararlı olur.

2-İdeal Veri Terminalinden hatırladığım kadarı ile(uzun süredir kullanmıyorum hala böyle mi emin değilim), "Sistem.DonemCevir" fonksiyonu üst periyottaki verileri çağırabiliyor ama alt periyodlarda işe yaramıyordu... Matriks'de de böyle idi yanılmıyorsam.

Oysa TV benzeri platformlarda bu türden çizimler mümküm. Lakin şunu unutmamak lazım:
    Aşağıdaki örnekte Günlük grafikten, 5-30-60-240 dk.lık RSI çizdiriyoruz.
    Bu demektir ki, kapanış değerini bile alsak... 5 DK.lık RSI 288 kez repaint yapacak(Coin vb. 24 saat açık piyasalar için...)

Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

sayın @yörük@

artık söyleyeyim

bizde bir laf vardır ''çok köpek tavşanı mındar edermiş diye

o kadar çok şey yapıp, bakıyorsunuz ki; gerenk yok...

hepsine uymaya çalışırsanız, bir sonuca varamaz ve iş mındar olur

PALA... düz adamdır, ilkokul 2 mezunudur

herşeyi basittir

ki; üssel ortalama bile bakılmaz, basit bakılır

4.  Alıntı Originally Posted by @yörük@ Yazıyı Oku
    bir de aynı değeri kullanıp...herhangi bir kod için....farklı periyotlar bakmak... yanılmayı daha da artırıyor diye düşünüyorum.....

bir de....bana göre en önemlisi...bazı kodlar için......

su damlası teoremine göre.... son oluşacak halka da....diğer oluşanlar da....su düştüğü an başlayacaktı ki....

bu yüzden... bazı kodların hesaplaması....aynı noktadan başlatılmalı..... diye düşünüyorum....
    Doğru mu anladım? Bilemiyorum. Anladığım kadarı ile katkı sağlayayım:

(H+L)/2 Ichimokunun temel formüllerinden biridir.
    (H+L+C)/3 ise Pivot.
    Ki bunlar hemen hemen biri birini ikame edebilecek kadar yakın değerlerdir.

Örneğin(Coin piyasası için):
    Ichimoku Tenkansen = 9 barlık (H+L)/2.
    Haftalık Pivot =7 barlık (H+L+C)/3 tür.

Ichimoku Kijunsen = 26 barlık (H+L)/2.
    Aylık Pivot = 30 barlık (H+L+C)/3 tür.

gibi... Bu değerler biri birini ikame edebilecek kadar yakındır.
    Bir çok gösterge aslında doğrudan veya dolaylı akrabadır.

5.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    üstad ne yapmak istediğini ben bilmiyorum tam anlamı ile.. söylemek durumunda da değilsin. amacını bilmiyorum çünkü ama alındığına göre amaç maddi değil.

hayır.. sevap vb. gibi birşeylerse. manevi birşeyse. içten özür dilerim.

madem önceki yazılarımı okudun... bir yazımda ben tanrıların varlığına karşı olan biri değilim.. varsa var deriz ne yani ..diye söylediğimi hatırlarsın.

ben öyle iki üç video dinledikten sonra atayiz olmuş değilim. sana filoxu önermiştim bak onlar okumuş etmiş. bana 10 tane felsefeci say desen isim olarak sayamam. dilimde öyle bu işler üzerine çok okumuş gibiler gibi anlatım yapamam. o videoları denk geldiği için izledim. sanırım 1 sene olmuş çekileli ben yeni dinledim mesela .. denk gelirse izliyorum öyle gidiyimde kendimi tatmin edeyim diye dinlemiyorum.

bu videoları dinlemeden de bu bilgileri dinlemeden de ben zaten benzer düşüyordum kendimi bildim bileli yani böyleyim.

ancak dini uçta yaşayanlar bu şekil değil.. halbuki din indi ise.. tüm kainata inmiş olması lazım.. tüm kainatın içinde tüm canlılarla birlikte bende varım ve benide kapsar.. bu da konunun tartışılmayacağı anlamına gelmez. ama uçtaki dincilerin sorunu temel sorunu.. dini ve tanırıyı avuçlarında sanki ponçik bir oyuncak gibi kullanıyorlar.. istediğime verim oynasın .. hakkında konuşsun.. tartışabilsin ama şunlara yok.... onlar bu konularda konuşamaz edemez..

koskoca tanrı sanamı soracak ? kim tartışabilsin diye.

herkes daha önce yaşanmış şeyleri sanki ilk defa yaşıyormuş gibi davranıyor.
    Emlak hocam....kesinlikle özre gerek yok..... fikir alış verişinde.....duygu olmaz hocam..... asla alınmadım.....

vioptaki yazıyı da okudum.....yapay zekayla ilgili olanı..... yapay zeka, dalkavukluk meselesini......

önermeni de gördüm..... yapay zekayla ilgili olan.....

o yzaındaki....salt...net bilgi olayına.....katılıyorum zaten.....

zaten procemin amacı bu...hocam..... rasyonel akılla.... 2+2=4 dercesine....duygu kısmı kişinin kendine ait.....

temel önermememde....
    benim ilah anlayışımda.....ilah olunması için akla gelebilecek her hangi bir konuda asla eksiklik bulunmaması gerekiyor demiştim....

bu yüzden....isteyen her fikrinde özgür olmalı ki.....

hem zorlamadan...hem taklitten....korunmalı......

son yazdığın cümle de güzel....önerme....

Ademle eşi ne yaşadıysa....bizler de aynını yaşıyoz....farklı mekan...farklı zaman....

dediğin gibi ilk defa yaşıyormuş gibi davranmaya gerek yok.....

çok basit bir sistem söyleyeceğim size

55 gho basit

hangi periyotta işlem yapmak istersen iste

55 gho...geçilirken full longu basacan (2 kapanışa gerenk bile yok, oraya kadar getiren onu mutlaka geçirtir )

rallide sörf yapacan...

karlı stop olsun diyorsan 27 gho aşağı geçildiğinde % 50 verecen... 55 gho'de geçiliyorsa hepsini verecen

yanlız yükselen trendde bunu uygularsan malsız kalabilürsün... (27 ve 55 tekrar yukarı geçiliyorsa malını geri alacan, fiyat yüksek olsa bile )

7.  Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    çok basit bir sistem söyleyeceğim size

55 gho basit

hangi periyotta işlem yapmak istersen iste

55 gho...geçilirken full longu basacan (2 kapanışa gerenk bile yok, oraya kadar getiren onu mutlaka geçirtir )

rallide sörf yapacan...

karlı stop olsun diyorsan 27 gho aşağı geçildiğinde % 50 verecen... 55 gho'de geçiliyorsa hepsini verecen

yanlız yükselen trendde bunu uygularsan malsız kalabilürsün... (27 ve 55 tekrar yukarı geçiliyorsa malını geri alacan, fiyat yüksek olsa bile )
    Bunu bir sistem testine soktun mu @Çıtak hocam?
    Getiri/götürüsü nedir? Baktın mı? Elinde veri var mı?

8.  Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    sayın @yörük@

artık söyleyeyim

bizde bir laf vardır ''çok köpek tavşanı mındar edermiş diye

o kadar çok şey yapıp, bakıyorsunuz ki; gerenk yok...

hepsine uymaya çalışırsanız, bir sonuca varamaz ve iş mındar olur

PALA... düz adamdır, ilkokul 2 mezunudur

herşeyi basittir

ki; üssel ortalama bile bakılmaz, basit bakılır
    dayu....
    ben yıllardır....topu topu....3 tane sar kullanıyom.....

bu arada...dikkat ettiysen....TW benim ücretli olmadığı içün..... tek ekran malum.... kod birleştirme yapıyoz.....

tepeyi ben tutacam....hatta gerekirse...revize edecem....ertelenebilir gibi.....
    gerisi sende....

malum...poltk....beni dövüyolar...hiç yardıma gelmiyon..... ceza da gelmiş.....

Sayfa 341/345 İlkİlk ... 241291331339340341342343 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •