Emre peki bu konuda bir şey yaparlar mı? Hiç sanmıyorum. 3 maymunu oynamak çok moda bu ülkede, görmedim duymadım bilmiyorum. ☹️
Emre peki bu konuda bir şey yaparlar mı? Hiç sanmıyorum. 3 maymunu oynamak çok moda bu ülkede, görmedim duymadım bilmiyorum. ☹️
3 Eylül 2025 de 29.30 dan aldığım YKBNK leri 15 Eylül'de 32.50 den verip 12 günde %11 kar elde ettim. Tekrar ful nakitteyim.
Meşhur Ray Dalio'nun, ki dev Bridgewater fonunun kurucusudur, küresel ekonomik krizleri analiz eden bir kitabı var. 150 kadar krizi incelemiş adam. Bizim gibi bir kriz yaşayıp da ciddi bir resesyon hatta depresyon (yani ciddi bir ekonomik daralma) artı çok yüksek bir devalüasyon sürecinden geçmeden ekonomisini raya oturtmuş tek bir ülke yok, 150'de 0.
3 Eylül 2025 de 29.30 dan aldığım YKBNK leri 15 Eylül'de 32.50 den verip 12 günde %11 kar elde ettim. Tekrar ful nakitteyim.
AKP ne olursa olsun döviz kurlarını özellikle doları baskılamaya devam etmek zorunda. Bilemediniz en fazla 2 yıl daha böyle gider, mümkün olduğunca seçimlere yakın bir tarihe kadar. Peki buna güçleri yeter mi? Bilemiyorum. Eğer ülkelerin uygulanan yanlış politikalar sonucunda ortaya çıkması kesinleşen krizi önleme veya ortodoks olmayan yöntemlerle büyük bir krizden çıkma yetisi olsaydı dünyada hiç bir yerde ekonomik kriz çıkmazdı. Zamanı geldiğinde kimin denizde donsuz yüzdüğü belli olur.
KAP: [TVB VAKBN ] KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU Özel Durum Açıklaması (Genel)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1490362
Dosyalar:
https://kapatt.matriksdata.com/40283...99536131e922c1
Özel Durum Açıklaması (Genel)Yapılan açıklama düzeltme mi? Hayır
İlgili Şirketler TVB, VAKBN
Açıklamalar Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O ile ilgili olarak Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. tarafından gönderilen açıklama ekte yer almaktadır.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Yelpaze hocanın topiğinde yaptığım yorumları buraya da alıyorum, önemli oldukları için:
Markowitz'in EMH (etkin / rasyonel piyasa hipotezi) maalesef hatalı. Soros ve diğer büyük piyasa oyuncuları EMH nin temel varsayımının 180 derece hatalı olduğunu çoktan kanıtladı. EMH out, Refleksivite in. EMH ile yatıp kalkanlara piyasa dayak atıp duruyor.
Risk yoksa getiri de yoktur ama göze alınan risk kesinlikle makul düzeyde olmak zorunda mesela asgari 2 ye 1, ideal olarak 3 e 1 gibi (yani 1 birim riske karşılık 3 birim potansiyel getiri olmalı).
Yer İmleri