Sayfa 375/376 İlkİlk ... 275325365373374375376 SonSon
Arama sonucu : 3005 madde; 2,993 - 3,000 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. TH seni de uyku tutmuyor anlaşılan.
    Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.

2. Aşırı derecede spekülatif olan, kurumsal öngörülebilirliği puslu olan, temel rasyoları bozuk olan bir hissede alım yapan biri kumar oynuyor demektir. Bir veya bir kaç kere bu tür hisselerde oynanan kumar olumlu bir sonuç vermiş olabilir, ama başka bir zaman diliminde veya başka bir hissede pekala adamı batırabilir. Bu tür hisselerle uğraşan biri kumarbazın önde gidenidir ve bu tür adamlar ne başka birinden akıl almalı, ne başka birine akıl vermeli, ne de kendi icraatlarının faturasını başkalarına çıkarmalıdır. Tanım itibariyle kumarbaz yalnız adamdır, yaptıkları ve yapmadıkları sadece ve sadece kendisini bağlar.
    3 Eylül 2025 de 29.30 dan aldığım YKBNK leri 15 Eylül'de 32.50 den verip 12 günde %11 kar elde ettim. Tekrar ful nakitteyim.

3. Ben geriye doğru okuyayım.
    Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.

4.  Alıntı Originally Posted by Borsacı Beyefendi Yazıyı Oku
    TH seni de uyku tutmuyor anlaşılan.
    Borsacı Beyefendi seni görmekten dolayı çok mutlu oldum. Mnemonics ile yakından ilgili biri olarak ne zaman senin nikini görsem beynimin sağ lopunda hemencecik "işini çok iyi bilen bilinçli borsacı" simgesi beliriyor, senin nikin ile Link kurdum. 😊
    3 Eylül 2025 de 29.30 dan aldığım YKBNK leri 15 Eylül'de 32.50 den verip 12 günde %11 kar elde ettim. Tekrar ful nakitteyim.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Borsacı Beyefendi seni görmekten dolayı çok mutlu oldum. Mnemonics ile yakından ilgili biri olarak ne zaman senin nikini görsem beynimin sağ lopunda hemencecik "işini çok iyi bilen bilinçli borsacı" simgesi beliriyor, senin nikin ile Link kurdum. ��
    Sağ olasın TH. Bu hafta yoğun valla. Benim işler dolayısıyla iş yatırımdan Şant ve ekibi ile toplantı yaptık. Altın, gümüş alma madencilere bak gibi bir sonuç çıktı. Düşüncelere gark oldum. Bilhassa altından uzak durasım var. Nereye gidecek daha? Yoksa kağıt para devri bitti de mal para devrine geri mi döndük. Yakında da barter yaparız.

6. Birkaç sayfa önce yazdım, day trading yapanlar yani günlük takılanlar %0.5 ila %1 arası bir stoploss uygulamalı diye. Yani azami stop %1 oluyor. Öte yandan BİST100 kağıtlarının günlük volatilitesi %2-4 arasındadır. YKBNK AKBNK gibi en baba 30 endeks kağıtlarında günlük volatilite çoğu zaman %4 dür ki yıllık bazda 4x16= %64 e tekabül eder. Ortalama günlük volatilitenin %3 olduğu bir borsada %1 stoploss uygulamak Rus Ruleti oynamaktan farksızdır. %3 lük günlük volatiliteye karşın %1 lik stopun hem yetersiz hen de anlamsız olduğu ortada. Ama day trading %1 den fazla bir stop kullanmaya müsaade etmiyor, çünkü sizi batırır. İki ucu b.oklu değnek gibi bir durum söz konusu burada. İşte bu yüzden BİST günlük alsatlara uygun bir borsa değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Birkaç sayfa önce yazdım, day trading yapanlar yani günlük takılanlar %0.5 ila %1 arası bir stoploss uygulamalı diye. Yani azami stop %1 oluyor. Öte yandan BİST100 kağıtlarının günlük volatilitesi %2-4 arasındadır. YKBNK AKBNK gibi en baba 30 endeks kağıtlarında günlük volatilite çoğu zaman %4 dür ki yıllık bazda 4x16= %64 e tekabül eder. Ortalama günlük volatilitenin %3 olduğu bir borsada %1 stoploss uygulamak Rus Ruleti oynamaktan farksızdır. %3 lük günlük volatiliteye karşın %1 lik stopun hem yetersiz hen de anlamsız olduğu ortada. Ama day trading %1 den fazla bir stop kullanmaya müsaade etmiyor, çünkü sizi batırır. İki ucu b.oklu değnek gibi bir durum söz konusu burada. İşte bu yüzden BİST günlük alsatlara uygun bir borsa değildir.
    Sağ olasın. ABD'de işlem yapacağız. Türkiye'de bir şey yok. Piyasa oligapolleşmeye başladı. Birkaç yıl sonra buradan bir şey çıkmaz gibi.

8. Günlük al-sat yapanların işleri bir süre yolunda gidebilir ama batmaları hemen hemen garanti. Bu işe ayrılan süre ne kadar uzun olursa batmanız da o kadar garanti oluyor, arada bir doğru orantı var. Günlük alsatların ne kadar karlı olduğunu söyleyen birisi karşınıza çıkarsa ona ortalama günlük volatilitenin %3 olduğu bir borsada day trading türü stoploss uygulamanın orta ve uzun vadede imkansız olduğunu söyleyin, istatistiklerin %99 oranında aleyhinize olduğunu da ekleyin.

Sayfa 375/376 İlkİlk ... 275325365373374375376 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •