Astor Enerjide de 90 milyon lotluk satış var. Bunlar borsada işlem gören tip hisse olacak. Halka açıklık oranı 9 puan artarak %36 ya çıkacak yani hisse sulanmış olacak. Ayrıca toptan satış fiyatı olan 109 TL spot fiyatın altında. Satılan 90 milyon lotun 67 milyon lotunu yani 4 te 3 ünü HSBC ile Citigroup alıyor ve bu da işin olumlu tarafı.
3 Eylül 2025 de 29.30 dan aldığım YKBNK leri 15 Eylül'de 32.50 den verip 12 günde %11 kar elde ettim. Tekrar ful nakitteyim.
3 Eylül 2025 de 29.30 dan aldığım YKBNK leri 15 Eylül'de 32.50 den verip 12 günde %11 kar elde ettim. Tekrar ful nakitteyim.
Feridun bey geçen sene de satış yapmıştı.
Hem de Astor pay satışı düşünmüyorum zaten ihtiyaç da yok dedikten sonra.
Güven bir defa sarsirdimi dikiş tutmaz. Belli ki esnaf tadında olan sanayicilerden..
Şirket yaptığı işler açısından aslında kıymetli bir şirket ama patronu çok önde... Sevmiyorum bu tarz yapıları...O nedenle bakışım değişti geçmişte..
Satış fiyatı ile ilgili yorum yapmayayım. Başımız ağrımasın...
İnşallah alanlar alışveriş sonunda o fiyattan maliyetlenmistir diyeyim..Defter değerinin 4.3 katı fiyatlanan şirkete bu fiyatları veren yabanciyi da tebrik ederim..
Evet Emre, Feridun Geçgel 99.8 milyon lotunu şirkete 118 TL den satmıştı. Ciddi bir oran bu, sermayenin %10 u. 12 milyar TL ye yakın bir meblağ elinde geçmişti, bu da ciddi bir rakam. DD mevzusu bildiğin üzere çok yaygın bir mevzu BİST'te, pek çok şirket DD'nin çok çok üzerinde bir rakamdan işlem görüyor. Karlılık desen kabızlıktan ve sıvı kaybından mustarip. Hek F/K hem DD hem de PEG rasyosu açısından temel rasyolar laylaylom modunda.
Geçen sene sattığı malları 94 liradan satmış. Alan kurumsal !!! yatırımci pek para kazanamamış 14 ay içinde
Demek ki memnun kalmış zarardan ki bu sene de iştahla almışlar..
Ne diyeyim alan-satan-yatırımcısı memnunsa bize laf düşmez daha fazla..
Fazla bile söyledik zaten![]()
Çin ilk yerel çip üretim makinasının denemelerini başlattı
Çin'in en büyük çip üreticisinin, yerel olarak üretilmiş ilk gelişmiş çip üretim ekipmanını test etmeye başladığı bildirildi.
Financial Times'ın konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC), Şanghay merkezli start-up Yullangsheng tarafından yapılan derin- morötesi (DUV) litografi makinesininin deneme çalışmalarını yapıyor. Pekin yabancı tedarikçilere bağımlılığı azaltmaya ve yapay zeka işlemcilerinin kapasitesini genişletmeye çalışıyor.
Makinanın parçalarının çoğunluğu Çin'de üretilmekle birlikte bazı parçaları hala yurt dışından geliyor. Proje hakkında bilgi sahibi kişiler FT'ye yaptıkları açıklamalarda makinanın Hollandalı üretici ASML'ninkine benzer bir daldırma teknolojisi kullandığını belirtti. ASML'nin en yeni sistemlerinn Çin'e satışı ABD ihracat kontrolleri kapsamında yasaklanmış durumda.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Yer İmleri