Çin Google soruşturmasını iptal etti. Bu yüzden ABD futures %1 gibi artıda.
Çin Google soruşturmasını iptal etti. Bu yüzden ABD futures %1 gibi artıda.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
emlak vergisine esas arsa metre kare takdir komisyonu kararının iptali için vergi mahkemesine dava açabilirsiniz sayın trendhound... zaten sınırlandırılması için bir kanun çalışması varmış ama dava açmak daha garanti olacaktır.. mahkeme bilirkişi incelemesiyle taşınmazın değerine karar verecektir ... yazılar için size ve katkıda bulunan herkese çok teşekkürler
yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...
ABD'nin tek kozu turbo giden borsaları, hisseleri. Tüm dünyaya "bakın benim ekonomim pırıl pırıl parlıyor, hisse senetlerim roketliyor, gelin paranızı benim borsaya koyun" mesajını veriyor. Küresel sermaye de bu çağrıya olumlu yanıt veriyor ve elindeki yatırım sermayesinin önemli bir kısmını ABD borsalarına koyuyor. Ek olarak carry treydçiler işin tuzu biberi oluyor. Üstüne bir de kaldıraçlı pozisyonlar eklenince kendi kendini besleyen bir döngü ortaya çıkıyor. Bir bakıyorsunuz süper performans gösteren borsa ve prim üstüne prim yapan hisseler var karşınızda. İşte ABD ye akan bu küresel sermaye oradaki tabloyu çok farklı gösteriyor ve duvara toslamayı geciktiriyor.
ABD ekonomisi bu yıl %1.5 büyüyecek. Gelecek yıl Allah kerim. Böylesine durağan bir büyümeye karşın turbo giden bir borsa var karşımızda. Risk varlık matrisinin hangi kısmının yanlış fiyatlandiği eninde sonunda ortaya çıkacaktır.
TRENDHOUND adlı kullanıcıya tekrar itibar puanı vermeden önce biraz diğer kişilere de puan vermelisiniz. sağlıklı mutlu akşamlar dilerim
yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...
ABD'den lafı açtık çünkü lokomotif ülke ama duvara toslamaya aday bir ülke ayni zamanda. Bu ülkenib durumu TR dahil tüm ülkeileri çok yakından ilgilendiriyor. Dünkü 25 baz puanlık faiz indirimi tahvil getirilerine negatif yansıdı ve getiriler %1-2 gibi arttı bugün. Arka planda ise yükseliş yaşayan işsizlik, düşen ekonomik büyüme, yapışkan hatta artma eğiliminde olan enflasyon, yüksek oranda artacak olan bütçe açığı, borç çevirmede pürüzler ve maliyet artışı vs vs var ama ABD borsaları rekor üstüne rekor kırıyor. %1.5 luk büyüme nerede, borsaların rekor üstüne rekor kırması nerede. Almanya'ya bakıyoruz benzer tablo orada da var. Resesyon ile boğuşuyor, ekonomik durgunluk hat safhada, işsizlik artıyor ama DAX zirvede. Bu ne iş ben anlamadım.
Yer İmleri