Sayfa 832/833 İlkİlk ... 332732782822830831832833 SonSon
Arama sonucu : 6658 madde; 6,649 - 6,656 arası.

Konu: TUKAS - Tukaş Gıda Sanayi

1.  Alıntı Originally Posted by efe09 Yazıyı Oku
    06.01.2023 ve 13.01.2023 tarihli özel durum açıklamalarımız ile ilgili olarak SPK'nın (II-15.1) Özel Durumlar Tebliğinin 23/7 maddesi kapsamında yapılan açıklamamız aşağıda yer almaktadır.

NiÄŸde Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (‘'BORKOSB'') içinde Åžirketimize tahsis edilen 186.998,00 metrekare arsa üzerine; dondurulmuÅŸ gıda üretim tesisine yönelik 3,4 milyar TL yatırım teÅŸvik belgesi kapsamında yapılmakta olan dondurulmuÅŸ patates üretim hattı tamamlanmış ve test üretimleri baÅŸarıyla gerçekleÅŸtirilmiÅŸ olup; seri üretime bugün itibarıyla baÅŸlanmıştır.

Yıllık 120.000 ton dondurulmuş patates ve 8.000 ton patates unu üretim kapasitesine sahip yeni tesisimizde günlük 700 ton patates işlenerek 360 ton bitmiş ürün ve hattan çıkan yan ürünlerle 24 ton patates unu üretimi gerçekleşecektir.

Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur.

AL YA DA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR..
    Efe abi sizi burada görmeyi özlemişiz. Saygılar abi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

https://www.linkedin.com/posts/ay%C5...aign=copy_link

https://www.futuremarketinsights.com...otatoes-market

L YA DA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR..

4. Geçmişteki gibi yine aynı şekilde millete kitlediler malı, şirketin sahibi güvenilir olmayınca bu tür hareketler çok normal. Ama sana bir süprizim var okullu, takasları iyi kontrol et...

Arkadaşlar merhaba..Yazılarımı okuyanlar bilir, temel analiz yaparım şirketlerle ilgili ve buna göre yatırım yaptığım şirketleri ve sektörü de takip ederek beklentilerim dahilinde ilerleyip ilerlemediklerini,yeni beklentiler oluşturup oluşturmadıklarını kontrol ederim.Piyasa yapıcılarının hisseyi hangi fiyatlarda tuttukları çok önemli değildir benim için ama değerinin çok altında işlem gördüğü zamanlarda da sorgulamalarda bulunurum,sonuçta insanız hepimiz,hislerimiz var.Son dönemlerde hisse fiyatı üzerinde yapılan dalgalanmalar kısa vadeli hisseyi alanlarda olduğu gibi beni de üzdü açıkçası..Aynı gün ya da birgün sonrası için tera üzerinden alınan hisseler iş,gedik,info ve oyak üzerinden satıldı.Bazen son dakikalarda,bazense karanlık odada alındı bu hisseler.Geldiğimiz noktada da bu hisseler citibank üzerine virmanlandı ve şu an neredeyse citbank üzerinde operasyon başlamadan önce ki hisse miktarı mevcut..Peki 2,70 lerden 4,30 lara hisse giderken ve düşerken ne oldu diye baktığımızda,hisseyi 2,50-2,60 ortalamalarda 150 milyon civarı alan bank off sattı,cengiz okullu nun hisselerinin bulunduğu deniz cco önce 3,54 sonra 3,80 lerden yüklü sattı,cem okullu yüzde 3 sattı,şirket aldığı 120 milyonu sattı..Alanlar kimler oldu;iş,garanti,yapı kredi,vakıf,deniz gibi yatırım şirketleri.İşin özü ise;şirket sahipleri,şirket ve bank off(şirket sahipleri ile birlikte hareket ettikleri açık)hepsi birlikte 3,5-4,20 lira arası piyasaya hisse dağıttılar.neredeyse yüzde 20 civarı hisseyi diğer yatırım kuruluşlarına dağıttılar ki bunların içerisinde bireysel yatırımcı da az değil.(11.000 civarı deniyordu yapılan açıklamada).Bireyse yatırımcılar daha çok tera dan dolayı hisseye giriş yaptılar,bazıları Adra Holding ‘in halka arzı,az bir bölümü de donuk patates tesisinin açılması kaynaklı diye düşünüyorum.

Ben ise söylediğim gibi temel analiz üzerinden şirketi değerlendirsem de;yüksekten hisseleri satıp kısa ya da orta vadeli yatırımcıları zor duruma düşürerek onları küstürdüğünden dolayı şirket yöneticilerine güvenimin azaldığını özellikle belirtmek için bu yazıyı yazıyorum.İlave olarak da,önümüzdeki 1 ay içerisinde açıklanacak olan bilanço ile ilgili beklentilerimi de bu süre içerisinde burada değerlendireceğimi belirtip(aslında sizleri de beklenti içerisinde tutup vebal almamak adına yazmazdım ama yapılanlardan sonra yatırım tavsiyesi olmadan yazmaya karar verdim.) saygılarımı sunarım..

Öncelikle kambiyo zararı kısmına bakarsak;2.çeyrekte euro artışı yüzde 14 civarı olduğundan kambiyo zararı 322 milyon liraydı,3.çeyrekte ise euro artışı yüzde 4,6 oldu ve kambiyo zararının yaklaşık 200 milyon lira düşüş ile 120-140 milyon civarı olacağını düşünüyorum(yapılan ihracat rakamına göre değişkenlik gösterebilmektedir..

Şirket hisseleri satışından yapılan kar,yatırım faaliyetlerinden kar olarak (130-140 milyon lira civarı) bilançoda görünecektir..

Atıl kapasite gideri olarak 2.çeyrekte esas faaliyet gideri olarak 181 milyon lira gider gösterilmişti,3.çeyrekte üretim yapıldığı için bu giderin yazılmayacağını düşünüyorum..

Sayfa 832/833 İlkİlk ... 332732782822830831832833 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •