Sayfa 833/833 İlkİlk ... 333733783823831832833
Arama sonucu : 6658 madde; 6,657 - 6,658 arası.

Konu: TUKAS - Tukaş Gıda Sanayi

Gittiğim marketlerde özellikle konserve ve turşu olarak satılan kendi marka ürünlerini kontrol edip kimin ürettiğine bakıyorum.Bu çeyrekte en çok dikkatimi çeken Migros ketçap ve mayonez oldu..Önceden Tat gıda üretimiydi,şimdi ambalajı da değişip Tukaş üretimi olmuş..Ayrıca Migros da;mısır(370 gr),domates püresi(700 gr),tatlı ve acı biber salçası(700 gr),domates salçası(700 gr),jalapone acı biber turşusu(350 gr) Migros markalı ürünler Tukaş üretimi olarak belirtiliyordu..

Şok da ise Bizim Vatan ürünlerinden;Ketçap ve mayonez,közlenmiş patlıcan ile acı-tatlı biber salçaları da Tukaş üretimi olarak görünüyor.

File de ise Harras ürünlerinden 830 gr salça ile 700 gr cam kavanoz salça,garnitür ve mısır konservesi Tukaş üretimi olarak yazılmış durumda..

Ayrıca gidip bakamadığım gerek BİM,Tarım Kredi Kooperatifi ve gerekse de A101 de Tukaş üretimi özel markalı ürünlerin satıldığını düşünüyorum..Gören ve bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum.

Türk Lirası değerli olduğundan ve ihracat yapmanın avantajı bulunmadığından ne kadar çok yurtiçinde satış yapılabilirse o kadar avantaj olur ve bu anlamda gördüklerimden çıkardığım sonuç;özellikle bezelye ve mısır konservesi,domates ve biber salçası ile ketçap ve mayonez de marketlere satışların arttığını düşünüyorum..

AL YA DA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

2.  Alıntı Originally Posted by efe09 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merhaba..Yazılarımı okuyanlar bilir, temel analiz yaparım şirketlerle ilgili ve buna göre yatırım yaptığım şirketleri ve sektörü de takip ederek beklentilerim dahilinde ilerleyip ilerlemediklerini,yeni beklentiler oluşturup oluşturmadıklarını kontrol ederim.Piyasa yapıcılarının hisseyi hangi fiyatlarda tuttukları çok önemli değildir benim için ama değerinin çok altında işlem gördüğü zamanlarda da sorgulamalarda bulunurum,sonuçta insanız hepimiz,hislerimiz var.Son dönemlerde hisse fiyatı üzerinde yapılan dalgalanmalar kısa vadeli hisseyi alanlarda olduğu gibi beni de üzdü açıkçası..Aynı gün ya da birgün sonrası için tera üzerinden alınan hisseler iş,gedik,info ve oyak üzerinden satıldı.Bazen son dakikalarda,bazense karanlık odada alındı bu hisseler.Geldiğimiz noktada da bu hisseler citibank üzerine virmanlandı ve şu an neredeyse citbank üzerinde operasyon başlamadan önce ki hisse miktarı mevcut..Peki 2,70 lerden 4,30 lara hisse giderken ve düşerken ne oldu diye baktığımızda,hisseyi 2,50-2,60 ortalamalarda 150 milyon civarı alan bank off sattı,cengiz okullu nun hisselerinin bulunduğu deniz cco önce 3,54 sonra 3,80 lerden yüklü sattı,cem okullu yüzde 3 sattı,şirket aldığı 120 milyonu sattı..Alanlar kimler oldu;iş,garanti,yapı kredi,vakıf,deniz gibi yatırım şirketleri.İşin özü ise;şirket sahipleri,şirket ve bank off(şirket sahipleri ile birlikte hareket ettikleri açık)hepsi birlikte 3,5-4,20 lira arası piyasaya hisse dağıttılar.neredeyse yüzde 20 civarı hisseyi diğer yatırım kuruluşlarına dağıttılar ki bunların içerisinde bireysel yatırımcı da az değil.(11.000 civarı deniyordu yapılan açıklamada).Bireyse yatırımcılar daha çok tera dan dolayı hisseye giriş yaptılar,bazıları Adra Holding â€ËÅ“in halka arzı,az bir bölümü de donuk patates tesisinin açılması kaynaklı diye düşünüyorum.

Ben ise söylediğim gibi temel analiz üzerinden şirketi değerlendirsem de;yüksekten hisseleri satıp kısa ya da orta vadeli yatırımcıları zor duruma düşürerek onları küstürdüğünden dolayı şirket yöneticilerine güvenimin azaldığını özellikle belirtmek için bu yazıyı yazıyorum.İlave olarak da,önümüzdeki 1 ay içerisinde açıklanacak olan bilanço ile ilgili beklentilerimi de bu süre içerisinde burada değerlendireceğimi belirtip(aslında sizleri de beklenti içerisinde tutup vebal almamak adına yazmazdım ama yapılanlardan sonra yatırım tavsiyesi olmadan yazmaya karar verdim.) saygılarımı sunarım..

AL YA DA SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR..
    Sayın efe09, paylaşımlarınız için teşekkürler, hep değerli bilgiler paylaştınız ve bu şirketi bir değer olarak yorumladınız. Ancak geldiğimiz noktada sizin yurt içi satış, ciro, ihracat, yeni tesisler vs anlattığınız şirket ile borsada işlem gören ve tamamen çakalların sofrasına dönmüş bence beş para etmez hisse birbirlerinden tamamen farklı ve dediğiniz gibi patron bu işin göbeğinde. Yaklaşık 3,5 yıldır bu hisseyi taşıyorum, 2023 yılı Eylül ayında yaptıkları pisliğin aynısını yine yaptılar ve çoğunlukla KY'ye hisseyi yıktılar. Ben 2023 yılında satamamıştım, bu sefer de artık öyle olmaz diye düşünüp satmadım. Ancak görüyorum ki bu tarz hisseleri uzun süre taşımanın bir anlamı yok, çakalların döngülerini yakalayıp alım satımı o zaman yapmak gerekiyor diye düşünüyorum. Bir sonraki döngü 2027 yılı Eylül ayı olacak gibi görünüyor. Bu sefer kesinlikle satacağım artık, bununla yorulmanın bir anlamı yok.
    Kesinlikle YTD...

Syg.

Sayfa 833/833 İlkİlk ... 333733783823831832833

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •